Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkijoita Digitaaliset Vedet (DIWA - Digital Waters) tohtorinkoulutuspilottiin

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Väitöskirjatutkijoita Digitaaliset Vedet (DIWA - Digital Waters) tohtorinkoulutuspilottiin

Aalto-yliopisto hakee väitöskirjatutkijoita Digitaaliset Vedet (DIWA - Digital Waters) tohtorinkoulutuspilotti-hankkeeseen. Tehtävän kesto on kolme vuotta, alkaen viimeistään tammikuussa 2025. Nyt avoinna olevat väitöskirjatutkijan paikat liittyvät monipuolisesti vesialan ja vesien hallinnan teemoihin (katso tarkemmat alakohtaiset kuvaukset englanninkielisestä hakuilmoituksesta). Kannustammekin hakijoita eri taustoilla ja eri osaamisaloilta hakemaan paikkoja.

Tohtorinkoulutuspilotti liittyy DIWA-lippulaivaan (www.digitalwaters.fi), jonka tavoitteena on tulla huipputason vesitutkimusklusteriksi ja edistää vesialan digitaalista murrosta uuden tutkimuksen ja lähestymistapojen sekä yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja yritysinnovaatioiden avulla. DIWA mahdollistaa vesisysteemien digitaalisen esittämisen (ns. digitaalinen kaksonen), jossa yhdistyy hydrologisen kierron, vesivarojen määrän ja virtausprosessien seuranta ja simulointi vesivarojen kestävän hallinnan edistämiseksi.

DIWA-pilotti kytkeytyy lippulaivan kaikkiin viiteen tutkimusteemaan, joita ovat hydrosfäärin prosessit, uudet mittausjärjestelmät, analyysi- ja mallinnusmenetelmät, digitaaliset palvelut, alustat ja sovellukset, sekä mukautuva vesivarojen hallinta. Tohtorinkoulutuspilotin tutkimusalueet kattavat jokisysteemit, pohjavedet, biotuotannon vesitalouden, sekä luonnon-, haja- ja kaupunkialueiden vedet. Tärkeitä ovat myös kytkennät ilmakehästä hydro- ja kryosfääriin sisältäen veden, ilmaston, maa-alueiden ja ekosysteemien vuorovaikutukset. DIWA:ssa kerätyt laajat aineistot ovat väitöskirjatutkijoiden käytettävissä. Sekä DIWA-lippulaivan, että siihen kytkeytyvän tohtorikoulutuspilotin tavoitteena on merkittävä yhteiskunnnallinen vaikuttavuus. Tämän varmistamiseksi molemmat tekevät läheistä yhteistyötä keskeisten sidosryhmien kanssa yksityiseltä ja julkiselta sektorilta järjestöihin ja tutkimuslaitoksiin.

DIWA tohtorinkoulutuspilotti tarjoaa ainutlaatuisen ja monitieteisen tutkimus- ja oppimisympäristön, jota tukee koulutuksen systemaattisuus, huippulaatuinen tutkimusinfrastruktuuri ja urapolkujen kehittäminen. Väitöskirjatutkijat työskentelevät tiiviissä yhteistyössä tutkijoiden, ohjaajien ja yhteistyötahojen kanssa osana DIWA ekosysteemiä, jossa mukana on niin kaupunkeja ja kuntia, ministeriöitä, yrityksiä, tutkimuslaitoksia kuin järjestöjäkin. Väitöskirjatutkijoilla on mahdollisuus vierailujaksoihin yhteistyötahojen organisaatioissa yliopistojen ulkopuolella. Pilotissa on yhteensä 60 väitöskirjatutkijaa, joista 14 Aalto-yliopistossa.  

Nyt Aalto-yliopistossa avoinna olevat väitöskirjatutkijan paikat ovat seuraaville aihealueille (katso tarkemmat kuvaukset englanninkielisestä hakuilmoituksesta)

1. Tulva- ja vedenlaatuennusteiden parantaminen joki-tulvatasannesysteemeissä huomioiden virtaus-kasvillisuus-sedimenttivuorovaikutuksen eri mittakaavoissa.

2. Hulevesien hallinta rakennattavilla alueilla.

3. Digitaalinen vesivarojen hallinta.

4. Maatalousalueiden peltojen ja ympäröivien alueiden valunnan tarkka spatiaalinen mallinnus.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää

  • Maisterin tutkintoa soveltuvalta tutkimusalalta (tutkinnon tulee olla valmis ennen väitöskirjatyön aloittamista).

  • Hyvää englannin kielen taitoa.

  • Kykyä ja kiinnostusta työskennellä monitieteisessä tutkimusryhmässä.

Kannustamme eri aloilta olevia hakijoita hakemaan: katso tarkemmat aihekohtaiset vaatimukset englanninkielisessä ilmoituksessa olevista avointen paikkojen aihekuvauksista.

Hakijoiden tulee täyttää Aalto-yliopiston insinööritieteiden tohtoriohjelman valintakriteerit ja, mikäli tehtävään valitaan, hakea, saada ja vastaanottaa oikeus tohtoriopintoihin Aalto-yliopistossa. Lisätietoa tohtoriopintojen yleisistä vaatimuksista ja hakuprosessista löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/koulutustarjonta/insinooritieteiden-tohtoriohjelma

Työpaikkamme arvostaa ja kunnioittaa tasa-arvoa sekä monimuotoisuutta, ja siksi kannustammekin erilaiset taustat omaavia hakijoita hakemaan paikkoja.

Tarjoamme

  • Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työn inspiroivassa ja monialaisessa työympäristössä. Perehdytämme sinut tehtäviisi ja pääset osaksi mukavaa ja osaavaa tiimiä, joka tarjoaa sinulle tuen työtehtäviisi. Kannustamme ja tarjoamme mahdollisuuksia jatkuvaan oman osaamisesi kehittämiseen.

  • Pääset mukaan laajaan ja ainutlaatuiseen väitöskirjatutkijoiden, nuorien ja varttuneiden tutkijoiden sekä ohjaajien verkostoon niin DIWA-lippulaivassa kuin siihen kytkeytyvässä tohtorinkoulutuspilotissa.

  • Aloituspäivä tehtävässä on viimeistään 1.1.2025. Työ tehdään Suomessa sopimuksen keston ajan.

  • Työsopimus tehdään 3 vuodeksi Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Työsopimuksen ehtona on tohtoriopinto-oikeuden hakeminen, saaminen ja vastaanottaminen ensimmäisen 6 kuukauden eli koeajan puitteissa.

  • Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Aloituspalkka on noin 2700 €/kk (brutto) ja se kasvaa väitöskirjatutkijan edetessä tutkimuksessa ja opinnoissa.

  • Sopimus sisältää Aalto-yliopiston kattavan työterveyshuollon.

  • Toimimme hybridimallin mukaisesti, ja ensisijainen työpaikka on Aalto-yliopiston uudistunut ja eläväinen kampus Otaniemessä, Espoossa.

Kiinnostuitko?

Hakeaksesi lähetä seuraavat hakumateriaalit rekrytointijärjestelmämme kautta. Klikkaa "Hae nyt".

Liitä hakemukseesi seuraavat materiaalit englanninkielisenä ja mieluiten vain yhtenä pdf-tiedostona (‘etunimi_sukunimi_application.pdf’):

  • Motivaatiokirje (1-2 sivua). Kuvaile lyhyesti itseäsi sekä kiinnostuksesi ja motivaatiosi tohtoriksi kouluttautumiseen. Jos haet useampaa avoinna olevaa paikkaa Aallon sisällä tai DIWAn partneriyliopistoista (www.digitalwaters.fi), ilmoita preferenssisi hakemillesi paikoille.

  • Ansioluettelo (2 sivua), sisältäen yhteystiedot kahdelta suosittelijalta. (Ansioluettelomalli: Tutkijan ansioluettelomalli. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan suositus 2020 (tenk.fi)). Kannustamme myös sisällyttämään ansioluetteloon linkit mahdolliselle henkilökohtaiselle LinkedIn-sivulle tai vastaavalle.

  • Julkaisuluettelo, sisältäen otsikot ja mahdolliset linkit kandidaatin ja maisterin tutkielmiin sekä muihin mahdollisiin tieteellisiin julkaisuihin.

  • Virallinen opintosuoritusote, jossa luetellaan suoritetut opinnot ja arvosanat.

  • Kopio maisterin tutkintotodistuksesta (virallisesti käännetty suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi). Jos tutkinto on vielä kesken, on toimitettava suunnitelma sen suorittamisesta.

  • Tutkimussuunnitelma (eng. Research statement) aiheesta, joka liittyy haettavaan paikkaan (katso aiheet tarkemmin englanninkielisestä ilmoituksesta). Pituus 2-3 sivua. Tutkimussuunnitelma voidaan tarkistaa Turnitin Originality Check- järjestelmällä. Mahdollinen tekoälyn käyttö tutkimussuunnitelman kirjoittamisen apuna tulee mainita selkästi.

Tehtävät täytetään niin pian kuin mahdollista ja hakuaika päättyy kun sopivat kandidaatit ovat löytyneet. Kannustammekin sinua hakemaan tehtävään mahdollisimman pian. Aloituspäivä tehtävissä on viimeistään 1.1.2025.

Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikka auki, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.

Heräsikö kysymyksiä?

Lisätietoja DIWA tohtorinkoulutuspilottiin Aallon osalta antaa apulaisprofessori Eliisa Lotsari (eliisa.s.lotsari[at]aalto.fi).

Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä auttaa HR partner Sanni Mero (sanni.mero[at]aalto.fi).

Jos olet jo aiemmin hakenut DIWA tohtorikoulutuspilotin paikkoja, ja sinulla on kysyttävää tähän uuteen hakuun liittyen, ole yhteydessä molempiin yllä oleviin osoitteisiin, eli sekä Prof. Lotsariin että HR partneri Meroon. 

Haluatko tietää lisää meistä? Voit katsoa nämä videot: Aalto University – Towards a better worldAalto People , ja Shaping a Sustainable Future.

Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/fi/toihin-aaltoon

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: