Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkijoita tekoälytutkimukseen

Tekoälyn kansallinen tohtorikoulutusverkosto (Finnish Doctoral Program Network in Artificial Intelligence), AI-DOC  etsii 20+ uutta väitöskirjatutkijaa työskentelemään tekoälyn ja koneoppimisen perustutkimukseen sekä viiden sovellusaluseen. Tule tekemään väitöskirjasi haastavien tutkimuskysymysten parissa monitieteellisessa ja yritysyhteistyötä tekevässä verkostossa!

Ohjelma tarjoaa siihen valituille väitöskirjatutkijoille

  • mahdollisuuden tehdä tieteelliseen uteliaisuuteen pohjautuvaa tutkimusta korkeatasoisessa ohjauksessa ja rahoitetussa työsuhteessa

  • pääsyn monitieteelliseen ympäristöön, jossa on sekä koneoppimisen perustutkimuksen että useiden sovellusalueiden erityisosaajia

  • ohjelmaan sisäänrakennettuja yhteistyömahdollisuuksia yritysmaailman kanssa

  • tukea kansainväliseen liikkuvuuteen ja yhteyksiä huipputasoisiin kansainvälisiin kumppaneihin, esimerkiksi tekoälyn huippututkimusverkosto ELLISin kautta

  • mahdollisuuden osallistua kesäkouluihin, tutkimusseminaareihin, työpajoihin ja verkostoitumistapahtumiin

  • pääsyn korkeatasoiseen laskentainfrastruktuuriin, urakoulutukseen ja tukipalveluihin

Tohtoriohjelma on kymmenen suomalaisen yliopiston yhteinen aloite, jota isännöi Suomen tekoälykeskus FCAI. Ohjelmaan valitut väitöskirjatutkijat työskentelevät kukin yhdessä ohjelman yliopistoista (aakkosjärjestyksessä): Aalto-yliopisto, Helsingin yliopistoItä-suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, Åbo Academi. Nyt käynnissä oleva haku on jatkoa kevään ensimmäiselle haulle, jossa valittiin ensimmäinen kohortti opiskelijoita. Tässä haussa paikkoja on vielä jäljellä kaikkissa muissa yliopistoissa paitsi Tampereen, Itä-Suomen ja Vaasan yliopistoissa. 

Katso tämä sivu haun tarkemmista yksityiskohdista ennen kuin haet. Allaoleva on lyhennelmä koko hakutekstistä.

Mitä tarjoamme

Väitöskirjatutkijapaikat ovat seuraavilla tutkimusalueilla:

1) Tekoälyn perustutkimus
2) Tekoäly tietoliikennetekniikassa ja signaalinkäsittelyssä
3) Tekoäly terveystieteissä
4) Tekoäly insinööritieteissä

5) Tekoäly kieli- ja puheteknologiassa
6) Tekoäly yhteiskunta- ja kauppatieteissä

Kaikilla tutkimusalueilla on mahdollista tehdä myös yhteistyötä yritysten kanssa. Yhteistyössä suunnitellut tutkimusaiheet ja yhteisohjaus (esimerkiksi eri tutkimusalueiden tai eri yliopistojen välillä sekä yhteistyössä yritysten kanssa) tarjoavat väitöskirjatutkijoille laajaa ohjauskokemusta ja osaamista eri aloilta.

Kaikki ohjelman väitöskirjatutkijapaikat ovat rahoitettuja, ja työsopimus niihin tehdään kolmeksi vuodeksi. Työehdot ja palkat ovat yliopistojen yleisen työehtosopimuksen mukaisia ja sopimuksiin kuluu työterveydenhuolto.

Olemme sitoutuneita tarjoamaan kaikille inklusiivisen ja syrjintävapaan työympäristön. Toivomme hakemuksia kaikilta hakukriteerit täyttäviltä hakijoilta taustasta riippumatta, ja kannustamme erityisesti naisia ja muita alalla aliedustettuja ryhmiä hakemaan.

Etsimme

Hakijoilla tulee olla aiempaa kokemusta koneoppimisesta, tilastotieteestä, tekoälystä tai muulta soveltuvalta alalta, ja tämä tulee osoittaa opintomenestyksellä ja ihannetapauksessa myös julkaisuilla. Myös muu kokemus, joka osoittaa soveltuvuutta väitöskirjatutkijan tehtävään voidaan huomioida. Hakijalla tulee olla (tai hänen tulee pian saada) maisterin (tai vastaavan tasoinen) tutkinto tietojenkäsittelytieteestä, tilastotieteestä, sähkötekniikasta, matematiikasta tai muulta haun kannalta olennaiselta alalta. Tutkinnon tulisi mielellään olla suoritettuna työsuhteen alkuun mennessä. Huom! Syksyn haku kohdistuu hakijoihin, jotka pääsivät kevään haussa jatkoon, mutta eivät tulleet valituiksi sekä kokonaan uusiin hakijoihin.

Tohtoriohjelmaan hyväksytyn hakijan tulee hakea tohtoriopinto-oikeutta siihen yliopistoon, johon hänet valitaan. Opinto-oikeus tulee saada ensimmäisen kuuden kuukauden eli koeajan puitteissa. Yliopistokohtaiset kriteerit tohtoriopinto-oikeuden saamiseksi vaihtelevat hieman, mutta yleiset vaatimukset ovat

  • maisterin tutkinto soveltuvalta alalta (suoritettuna opinto-oikeutta haettaessa)

  • englannin, suomen tai ruotsin kielen taito (joka tulee tyypillisesti osoittaa virallisella todistuksella (englannissa esim. IELTS/TOEFL))

Katso lisätietoa ja yliopistokohtaiset vaatimukset hakusivulta.

Kiinnostuitko?

Jätä hakemuksesi 9.9.2024 (klo 23:55 Suomen aikaa) mennessä Workday-hakujärjestelmään, linkki alla.

Liitä hakemukseen seuraavat dokumentit:

-Motivaatiokirje (1–2 sivua). Ilmoita tutkimusalue(et) ja mieluiten myös ohjaajat, joiden kanssa haluat työskennellä.

-CV

-Julkaisuluettelo (jos relevanttia. Älä liitä täysiä julkaisuja mukaan)

-Yliopistotutkinnon opintorekisteriote ja viimeisimmän tutkinnon todistus. Mikäli sinulla ei ole maisterintutkintoa, on esitettävä suunnitelma sen suorittamiseksi.

Huom: Jos olet töissä tai vierailijana Aalto-yliopistossa, jätä hakemuksesi Aallon sisäisen Workday-järjestelmän (Career) kautta ja käytä käytä kirjautumiseen olemassa olevia Workday-tunnuksiasi.

Lisätietoa:

Katso täältä koko hakuilmoitus, jossa kerrotaan tarkemmin tutkimusalueista, toimintaympäristöstä ja työsuhteesta sekä vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos sinulla on kysymyksiä, joihin ei löydy vastausta yo. hakusivulta, ota meihin yhteyttä: hr-cs at aalto.fi hakujärjestelmää (Workday) koskevat kysymykset tai ai-doc at aalto.fi kaikki muut kysymykset.

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: