Koulutustarjonta

Global Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Global Management -maisteriohjelmasta valmistuneet ovat päätöksentekijöitä vastuullisissa ja menestyksekkäissä tehtävissä globaalissa ympäristössä. Opinnot kehittävät opiskelijoiden osaamista strategiassa, liiketoiminnan kehittämisessä, johtajuudessa ja eri kulttuureissa toimimisessa. Ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suorittaa kaksi arvostettua tutkintoa: valmistuvat saavat sekä Kauppatieteiden maisterin tutkinnon että CEMSin myöntämän CEMS Master’s in International Management (MIM) -tutkinnon.
Two business students on the Aalto University campus in Otaniemi

Tutkinto:

Kauppatieteiden maisteri

Hakuaika:

28.11.2024 – 27.12.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Kauppatieteet

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kauppakorkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, 15000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Global Management -maisteriohjelmasta valmistuneet toimivat vastuullisina päätöksentekijöinä vaikutusvaltaisissa tehtävissä globaalissa ympäristössä. Opinnot kehittävät opiskelijoiden osaamista strategiassa, liiketoiminnan kehittämisessä, johtajuudessa ja eri liiketoimintaympäristöissä toimimisessa. Global Management yhdistää ainutlaatuisella tavalla kaksi arvostettua ohjelmaa: valmistuvat saavat sekä Kauppatieteiden maisterin tutkinnon että CEMSin (Global Alliance in Management Education) myöntämän CEMS Master’s in International Management (MIM) -todistuksen.

CEMS MIM on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu koulutusohjelma. Aalto-yliopisto on Financial Timesin European Business Schools 2020 -listalla Suomen ensimmäisellä sijalla. Ensiluokkainen tutkimus ja intensiivisessä yritysyhteistyössä tapahtuva opetus takaavat, että ohjelmasta valmistuneilla on:

Laaja ymmärrys ja osaaminen vastuullisesta päätöksenteosta. Valmistuneilla on arvokasta ymmärrystä globaalista strategiasta, analyyttisesta ajattelusta, johtajuudesta sekä kestävää kehitystä painottavasta toiminnasta.

Holistinen näkemys johtajuudesta. Valmistuneilla on valmiudet työskennellä erilaisissa tiimeissä ja johtaa nopeatempoisia, monimuotoisia sekä globalisoituvia työyhteisöjä.

Kaksi arvostettua koulutusta. Valmistuneet saavat sekä Kauppatieteiden maisterin tutkinnon että CEMSin myöntämän Master’s in International Management (MIM) -todistuksen.

Tiivis yhteys kansainväliseen CEMS-yhteisöön. CEMS MIM -ohjelmassa aloittaa vuosittain n. 1 300 opiskelijaa. Valmistuneet ovat osa ainutlaatuista ja tiivistä globaalia yhteisöä, joka koostuu 33 akateemisesta kumppanista, n. 80 kansainvälisestä yrityksestä ja kansalaisjärjestöstä sekä yli 20 000 alumnista. Näistä kaikista muodostuu valmistuneille elämän mittaisia ystävyyssuhteita ja kontakteja.

Opetuskieli

Opetuskielenä on englanti.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.

Opintojen rakenne

Master’s Programme in Global Management -maisteriohjelman laajuus on 120 opintopistettä. Se suoritetaan kahdessa lukuvuodessa, joista jälkimmäinen on CEMS-MIM-vuosi. Ohjelma koostuu seuraavista osista:

  • Koulutusohjelmaopinnot (88 op), mukaan lukien CEMS-lukukausi ulkomailla ja CEMS-liiketoimintaprojekti
  • Opinnäyte (20 op)
  • Vapaasti valittavat opinnot (12 op)

Master's Programme in Global Management kurssit ja opetussuunnitelma

Työskentelytavat

Aallossa tarjotaan opiskelijoille laadukasta opetusta, jossa käytetään erilaisia opiskelijaystävällisiä opetus- ja ohjausmenetelmiä. Vaikka meillä on joustavat menetelmät kurssityöskentelyssä ja tarvittaessa esim. etäopiskelu on mahdollista monilla kursseilla, ohjelmaa ei sinänsä voi suorittaa ulkomailla opiskellen, vaan se edellyttää jatkuvaa fyysistä läsnäoloa Suomessa. Näin voimme varmistaa mahdollisimman vaikuttavan opetuksen ja luoda vahvan yhteisön opiskelijoiden (ja henkilökunnan) välille. Läsnäolo mahdollistaa myös osaamisen jakamisen ja tuo opintojen mielekkyyden kannalta tärkeän sosiaalisen ulottuvuuden opintoihin jokaiselle opiskelijalle.

Globaalin johtamisen maisteriohjelma

Suuntautumisvaihtoehdot

Ensimmäisenä opiskeluvuonna opiskelijat saavat vankan kansainvälisen strategian, poliittisen talouden, yritysanalytiikan ja taloushallinnon osaamispohjan. Opiskelijat tekevät myös 20 opintopisteen laajuisen opinnäytteensä ensimmäisenä vuonna. Opinnäytteen tekeminen pareittain helpottaa valmistumista ajallaan ja antaa arvokasta projektinhallintaosaamista. Ohjelman toisena vuonna keskitytään Master's in International Management (CEMS MIM) -opintoihin. CEMS MIM -vuonna opiskelijat oppivat globaalista strategiasta ja globaalista johtajuudesta ja suorittavat CEMS-liiketoimintaprojektin loppuun. Opiskelijat voivat myös laajentaa osaamistaan vapaasti valittavilla CEMS-opinnoilla.

Opiskelijat viettävät toisen vuoden syys- tai kevätlukukauden toisessa CEMS-korkeakoulussa. Toisena opiskeluvuonna noudatetaan kaikkien CEMS-jäsenkorkeakoulujen yhteistä CEMS MIM -opetussuunnitelmaa.

The programme is not about learning theories by heart but applying them to real-life settings.

Ben Laszlo, student

Kansainvälistyminen

Maailmanlaajuinen CEMS-verkosto, kursseja yhteistyössä kansainvälisten yritysten kanssa, CEMS-lukukausi ulkomailla, kansainvälinen harjoittelu ja kaksi kansainvälisesti tunnustettua tutkintoa – nämä kaikki osoittavat ohjelman kansainvälisyyden.

Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Tutkinto-ohjelmavastaavien, aktiivisten opiskelijatuutoreiden ja opiskelijoiden tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Global Management -maisteriohjelma antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.

Uramahdollisuudet

Ohjelmasta valmistuneita arvostetaan työmarkkinoilla. Ohjelma tarjoaa tutkinnon suorittaneille taitoja, tietoja ja yhteyksiä monille eri aloille, kuten konsultointi, liiketoiminta-analytiikka, rahoitus ja kestävä liiketoimintastrategia.

CEMS Alliance tarjoaa laajasti tukea uran luomiseen: sen palveluihin kuuluvat mm. maailmanlaajuinen Career Web ja CEMS Career Forum sekä muita uratapahtumia. Monet CEMS-tutkinnon suorittaneet aloittavat uransa kotimaansa ulkopuolella.

Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aalto-yliopiston opiskelijat löytävät yleensä helposti hyviä työtehtäviä valmistumisensa jälkeen. Aalto-yliopistossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, Global Management -maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja postdoc-tutkijan työlle.

Tutkimuksen painopisteet

Pääaineen tutkimus liittyy useisiin Kauppakorkeakoulun tutkimusalueisiin. Lisätietoa pääaineen tutkimuksesta löytyy Johtamisen laitoksen sivuilta: https://www.aalto.fi/fi/johtamisen-laitos

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto ja ohjelman laitokset tekevät yhteistyötä monien korkeatasoisten yliopistojen kanssa ympäri maailmaa.

Opiskelija voi hyödyntää Aalto-yliopiston muiden korkeakoulujen opetustarjontaa, muiden yliopistojen JOO-opintoja sekä pääaineen kansainvälisiä yhteyksiä ja opiskelijavaihtomahdollisuuksia.

Seuraavat CEMS MIM -ohjelman hakuinfot

  • Maanantaina 25. marraskuuta klo 13:00-14:00 Global Management -maisteriohjelman hakuinfo ja kyselytilaisuus. Ilmoittaudu täällä. 

Lisäksi osallistumme Aalto Talent Expoon torstaina 14. marraskuuta. Lämpimästi tervetuloa tapaamaan meitä ja kysymään ohjelmaan tai hakuun liittyviä kysymyksiä. 

Arviointikriteerit 2025

Aalto-yliopiston yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat arvioidaan ja astetetaan järjestykseen hakukohteen etukäteen määrittämien arviointiperusteiden mukaisesti.

Master’s Programme in Global Management -maisteriohjelman hakijat arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti.

Valintaryhmä 1: Suomalainen alempi yliopistotutkinto (kandidaatin tutkinto)

Valintaryhmä 2: Suomalainen alempi ammattikorkeakoulututkinto (AMK) tai ulkomainen alempi korkeakoulututkinto

Vaaditut hakudokumentit

Katso yksityiskohtaiset valintaperusteet alta kohdasta ”Vaihe I”.

  1. Opintosuoritusote
  2. Osoitus englannin kielen taidosta
  3. Osoitus kielen 2 taidosta
  4. Ansioluettelo
  5. GMAT- tai GRE-tulokset (vain valintaryhmässä 2)

Kaikki yllä mainitut hakuliitteet ovat pakollisia eikä hakija ole hakukelpoinen ilman niitä.

Valintaperusteet

Hakijan soveltuvuus ohjelmaan arvioidaan seuraavien CEMS-verkoston vaatimusten mukaisesti:

Oppimisvalmiudet ja osaaminen

  • oppimisvalmiudet
  • opintomenestys
  • aiemmat tiedot kauppatieteistä
     

Asenne ja työelämätaidot

  • halu menestyä
  • ihmissuhdetaidot
  • työmoraali
  • kriittinen ajattelu
  • opiskelumotivaatio MIM-ohjelmassa
     

Kansainvälinen suuntautuminen

  • kielitaito
  • kansainvälinen avoimuus ja kulttuurien välisen toiminnan taidot

Vaihe I: Hakuliitteisiin perustuva arviointi

1) Opintomenestys (opintorekisteriotteen perusteella)

  • 60 op liiketalouden opintoja. Hakijoilla on oltava suoritettuna vähintään 60 opintopisteen laajuiset liiketalouteen liittyvät opinnot (eli vuoden päätoimista yliopisto-opiskelua vastaava määrä).
  • Opintomenestys
    • Valintaryhmä 1: Hakijalta edellytetään hyvää opintomenestystä aiemmissa opinnoissa. Hakijan aiemman tutkinnon opintopisteillä painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 3,50 Suomessa käytetyn ECTS-järjestelmän asteikolla. 
    • Valintaryhmä 2: Hakijalta edellytetään hyvää opintomenestystä aiemmissa opinnoissa. (Tämä arvioidaan aiemman tutkinnon keskiarvon perusteella.)

2) Kielitaitovaatimukset : Englanti (kieli 1)

Englannin kielen taito on ohjelman hakukelpoisuusvaatimus. Näyttöä osaamisesta vaaditaan sekä valintaryhmässä 1 että 2. Hyväksyttävä näyttö osaamisesta:

  • yliopistossa kokonaan englanniksi suoritettu kandidaatin tai maisterin tutkinto,
    • joka on suoritettu fyysisesti läsnä ollen korkeakoulussa, joka sijaitsee jossakin seuraavista maista: Australia, Irlanti, Kanada, Uusi-Seelanti, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat tai 
    • CEMS-, Equis- tai AACSB-akkreditoidussa korkeakoulussa jossakin EU/ETA-maassa (esim. Aalto-yliopistossa), Sveitsissä tai Etelä-Afrikassa. 

Suoritetun tutkinnon virallinen kieli täytyy olla englanti, ja se on käytävä selvästi ilmi tutkintotodistuksesta.

tai

  • jokin seuraavista kielitesteistä (suluissa vähimmäispistemäärä): 
    • IELTS (Academic) / IELTS Indicator (Academic) (7,0), (*Writing 6,0)
    • TOEFL (iBT100), (*Writing 22)
    • CAE (B), 
    • CPE (C), 
    • PTE Academic (68), (*Writing 54)

Huom! Myös seuraavat online-kielitestit hyväksytään:

  • TOEFL iBT Home Edition -testi; vähimmäisyhteispistemäärä on 100 ja kustakin osiosta on saatava vähintään 20 pistettä.
  • IELTS Online (Academic) -testi: vähimmäispistemäärä on 7.0

* Aalto-yliopiston lisävaatimus kirjoitusosion pistemäärälle. Tarkista Aallon yleisistä hakukelpoisuusehdoista, koskeeko tämä lisävaatimus sinua: https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/haku-maisterikoulutuksiin.

Kielitaitovaatimuksia päivitetty 30.10.2024

3) Kielitaitovaatimukset: Kieli 2

Jokaiselta hakijalta vaaditaan hyvä taito (CEFR-taso B1 tai sitä korkeampi) jossakin muussa kielessä kuin englannissa. Hakemukseen on liitettävä hyväksyttävä todistus osaamisesta, ja se voi sisältää esimerkiksi seuraavia:

  • todistus kokonaan kyseisellä kielellä suoritetusta perusopetuksesta ja toisen asteen koulutuksesta
  • kandidaatin tutkinto ohjelmasta, jossa virallinen opetuskieli on joku muu kuin englanti. Suoritetun tutkinnon virallisen kielen täytyy käydä selvästi ilmi tutkintotodistuksesta tai erillisestä oppilaitoksen lausunnosta.
  • kielikokeen tai -kurssin todistus, jossa taitotaso on selvästi ilmoitettu
  • Jos tällaista selkeää näyttöä taitotasosta ei ole saatavilla, voidaan käyttää viranomaisten (Suomessa Digi- ja väestötietoviraston) antamaa äidinkielen todistusta.

4) Englanninkielinen ansioluettelo

Kattavassa ansioluettelon arvioinnissa otetaan huomioon soveltuva koulutus, työkokemus ja opintojen ulkopuolinen toiminta sekä kansainvälinen suuntautuminen, kuten esimerkiksi työ, opiskelu tai muu toiminta ulkomailla, osallistuminen kansainväliseen tai kulttuurienväliseen toimintaan kotimaassa sekä vieraiden kielten osaaminen ja kiinnostus niiden oppimiseen. 

Valmistaudu toimittamaan pyydettäessä vastaavat vastaavat työ- ja harjoittelutodistukset.

5) GMAT-testin pisteet (tai vastaavat GRE-testin pisteet)

GMAT- tai GRE-testi on pakollinen valintaryhmässä 2 (saatava vähintään 600 pistettä GMAT-testissä tai 555 pistettä GMAT Focus Edition -testissä tai GRE-testissä 157 pistettä Verbal Reasoning -osioista ja 158 pistettä Quantitative Reasoning -osiosta). 

Vaihe II: Haastattelu ja jatkoarviointi

Vaiheen I arvioinnin perusteella parhaille hakijoille varataan tapaamisaika haastattelua ja jatkoarviointia varten. Jatkoarviointiin kuuluu lyhyt suullinen esitelmä, joka pidetään etukäteen annetusta aiheesta.

Hakijoiden valinta ohjelmaan perustuu edellä kuvattuihin vaiheisiin I ja II. Jos hakijat päätyvät tasapisteisiin, heidän keskinäinen arviointinsa perustuu vaiheen II pisteisiin.

Tutustu meihin paremmin!

CEMS Graduation 2018_Photo: CEMS official

CEMS MIM in Aalto University

CEMS MIM in yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisen johtamisen maisteriohjelmista. CEMS on maailmanlaajuinen kauppakorkeakoulujen, yritysten ja kansalaisjärjestöjen muodostama yhteenliittymä, jonka tavoitteena on kouluttaa opiskelijoista vastuullisia johtajia ja päätöksentekijöitä kansainvälisille markkinoille. CEMS MIM tarjotaan Aallossa Add-on -ohjelmana ja osana Global Management -maisteriohjelmaa. Molemmat ohjelmarakenteet sisältävät kansainvälisen vaihdon jossain toisessa CEMS-koulussa.

Opiskelu Aallossa
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Kolme henkilöä istuu jakkaroilla puupöydän ääressä modernissa sisätilassa, taustalla sumea näkymä ulos.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Opiskelu Aallossa

Yhteystiedot

Kauppakorkeakoulu

Ohjelmaan ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kauppakorkeakouluun.

[email protected]

Aalto-yliopiston hakijapalvelut

Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen Aalto-yliopiston hakijapalveluille.

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: