Mechanical Engineering, Master of Science (Technology)
Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Webinaari | Mechanical Engineering
Haluatko kuulla lisää Mechanical Engineering -maisteriohjelmastamme? Tässä webinaarissa tutkinto-ohjelman johtaja, opetushenkilökunta ja ohjelmasta valmistunut opiskelija kertovat lisää Mechanical Engineering -maisteriohjelmassa opiskelusta.
Koulutuksen kuvaus
Nyky-yhteiskunta hyödyntää konetekniikan tehokkaita, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja kaikkialla. Sen merkitys kasvaa päivä päivältä. Konetekniikan ala kattaa monenlaisia toimintoja ja tekniikan osa-alueita energiasta ja liikenteestä lääkinnällisiin laitteisiin ja ympäristönsuojeluun ja siihen liittyvien säädöksien noudattamiseen. Konetekniikka liittyy kaikkeen pienimmistä komponenteista suurimpiin kokoonpanoihin, minkä vuoksi konetekniikan osaamiselle on jatkuvasti kysyntää.
Aalto-yliopiston Master's Programme in Mechanical Engineering -ohjelmassa on seitsemän pääainetta. Opinnot perustuvat ensiluokkaiseen opetukseen ja aiheeseen liittyvään tutkimukseen. Aalto-yliopiston laadukkaiden tutkimustilojen ja -laitteiden ansiosta ohjelmassa voidaan yhdistää tekemällä oppiminen ja teoria. Ohjelma antaa runsaasti erilaisia taitoja, jotka vastaavat yhteiskuntamme nykyisiin ja tuleviin haasteisiin.
Ohjelman lähtökohtana on konetekniikan perusasioiden vankka osaaminen, jota täydennetään syventävillä opinnoilla. Opinnot auttavat sinua menestymään ja antavat kilpailukykyä kansainvälisissä ja erittäin innovatiivisissa ympäristöissä, jotka vaativat sekä luovuutta että edistynyttä analyyttista ajattelua.
Aalto-yliopiston Master’s Programme in Mechanical Engineering -ohjelmasta valmistuttuasi sinulla on:
- eturivin osaamista valitsemassasi pääaineessa: Arctic Technology, Engineering Materials, Marine Technology, Mechatronics, Product Development, Production Engineering tai Solid Mechanics. Voit myös valita laajasta vapaasti valittavien kurssien valikoimasta, ja laajentaa siten koulutustasi itseäsi kiinnostavilla aiheilla.
- vahvat tekniset, matemaattiset, laskennalliset ja analyyttiset tiedot ja taidot. Ymmärrät konetekniikan periaatteet ja menetelmät ja niiden käytännön sovellukset. Sinulla on valmiudet ratkaista insinööritieteen ongelmia valitsemassasi pääaineessa ja soveltaa näissä tehtävissä luovuutta, systemaattista analyysia, laskentatyökaluja ja kriittistä arvostelukykyä.
- yhteiskunnallisen kontekstin ymmärtämystä. Kun ratkot käytännön tosielämän ongelmia soveltuvilla aloilla, opit ymmärtämään konetekniikan laajemman yhteiskunnallisen merkityksen. Voit soveltaa konetekniikan teorioita ja menetelmiä tehokkaisiin, kestäviin ja turvallisiin ratkaisuihin, jotka hyödyttävät yhteiskuntaa monella tasolla.
- hyvät ihmissuhdetaidot. Kansainvälisessä ympäristössä opiskellen opit perustelemaan valintasi ja käyttämäsi menetelmät, viestimään selkeästi ja tekemään tehokkaasti yhteistyötä. Opit myös menestymään monialaisten tiimien jäsenenä.
- kokemusta alan yrityksistä. Ohjelmalla on tiiviit yhteydet teollisuuteen, minkä ansiosta voit tehdä opintojesi aikana yhteistyötä alan yritysten ja julkisten toimijoiden kanssa.
Opetuskieli
Maisteriohjelman opetuskielenä on englanti. Lisätietoa tutkinto- ja opetuskieliä koskevista linjauksista Aalto-yliopistossa yliopiston verkkosivuilla.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
Opintojen rakenne
Kaksivuotinen ohjelma (120 op) koostuu pääaineopinnoista (60 op), vapaasti valittavista opinnoista (30 op) ja diplomityöstä (30 op). Ensimmäisen lukukauden aikana valitset pääaineesi seitsemästä vaihtoehdosta:
- Arctic Technology
- Engineering Materials
- Marine Technology
- Mechatronics
- Product Development
- Production Engineering
- Solid Mechanics
Ensimmäisenä opiskeluvuonna suoritetaan 60 opintopistettä (pääaine- ja vapaasti valittavia opintoja). Saat vahvan perusosaamisen konetekniikan aiheista sekä pääaineeseesi liittyvistä aiheista. Vapaasti valittavat opinnot voi valita joko konetekniikan alalta tai muilta aloilta.
Toisena opiskeluvuonna syvennät osaamistasi lisää pääaine- ja vapaasti valittavilla opinnoilla ja valmistut ohjelmasta tehtyäsi tutkimuksellisen diplomityön.
Opinnoissa yhdistetään teoriaa ja käytäntöä monitieteisen ryhmäopetuksen ja itsenäisen työskentelyn kautta. Teoriatietosi karttuvat luennoilla ja seminaareissa, ja saat arvokasta käytännön kokemusta maailmanluokan laboratorioissa ja tiimiprojekteissa työskennellen. Näitä taitoja voit käyttää läpi opintojesi ja myöhemmin työelämässä.
Lisätietoa ohjelmasta ja sen opetussuunnitelmasta saat Opiskelijan oppaasta.
Suuntautumisvaihtoehdot
Mechanical Engineering -maisteriohjelma tarjoaa seitsemän pääainetta, jotka heijastelevat konetekniikan laitoksen korkeatasoisten tutkimusryhmien painopistealueita. Pääaineesta riippumatta valmistuessasi sinulla on ajantasaista tietoa oman alasi menetelmistä, sovelluksista ja tutkimuksesta sekä taitoa edistää niitä edelleen.
Arktinen tekniikka
Arctic Technology -opinnot antavat tärkeää näkemystä kestävien offshore-rakenteiden suunnittelusta, mukaan lukien tuulivoimalat ja innovatiiviset arktisten merialueiden laivat. Opit ymmärtämään yleisesti merijään mekaanista käyttäytymistä. Jäähän erikoistuneiden kurssien lisäksi kannattaa hankkia vankkaa osaamista myös muussa kone- ja meritekniikassa vapaasti valittavien ja sivuainekurssien avulla.
Arktisen tekniikan ammattilaiset työllistyvät usein konsultti- ja suunnitteluyrityksiin, jotka keskittyvät merituulivoimaan ja muihin jäisten olosuhteiden offshore-rakenteisiin. Muita tyypillisiä työnantajia ovat luokituslaitokset, valtion virastot, yliopistot ja tutkimuslaitokset. Meritekniikan vapaavalintaiset opinnot antavat valmiudet tehdä uraa telakoilla, arktisilla merialueilla operoivia laivoja omistavien varustamojen palveluksessa tai näiden laivojen suunnittelussa.
Materiaalitekniikka
Materiaalit ovat tuotteiden rakenneaineita - sitä, mistä kaikki on tehty. Konetekniikassa materiaalitekniikkaan erikoistuneet insinöörit tutkivat tärkeimpiä materiaalejamme, edistävät tekniikan kehitystä ja ymmärtävät, mihin tavoitteisiin kannattaa keskittyä sekä käyttäjän että tuottajan näkökulmasta.
Tässä pääaineessa voit hyödyntää materiaalitieteen ja materiaalitekniikan aiempia tietojasi ja taitojasi sekä kehittää näitä materiaalien mikrorakenteiden ja mekaanisten ominaisuuksien karakterisoinnissa. Voit edelleen hyödyntää ymmärrystäsi mikrorakenteiden, prosessoinnin ja materiaalien ominaisuuksien välisistä suhteista ja käyttää materiaaleja huolellisesti ja tehokkaasti insinöörityössäsi.
Voit täydentää Engineering Materials -pääainetta esimerkiksi tiettyyn teollisuudenalaan keskittyvillä kursseilla, muotoilu- ja mallinnustaitoihin tai materiaaleihin liittyvillä kursseilla myös muista ohjelmista ja korkeakouluista. Pääaineesta valmistuneet työllistyvät yleensä suurista pieniin yrityksiin, startup-yrityksiin, tutkimuslaitoksiin, yliopistoihin tai valtion virastoihin ja toimivat mm. tuotekehityksen, tutkimuksen, analyysin ja johtamisen parissa.
Meritekniikka
Marine Technology -pääaine antaa sinulle osaamista, jonka avulla voit vastata meri- ja arktisilla alueilla nousemassa oleviin teknisiin ja ympäristöhaasteisiin. Pääaineessa yhdistetään konetekniikan vankka osaaminen meritekniikan erikoisosaamiseen, kestävään kehitykseen ja yhteiskuntavastuuseen sekä uusimpiin teknologisiin innovaatioihin.
Saat arvokasta käytännön kokemusta, kun käytät huipputason tutkimustuloksia projekteissasi. Ne voivat liittyä meriteknologiaan, uusiutuvaan energiaan ja järjestelmätason suunnitteluun, jonka tarkoituksen on esimerkiksi parantaa kykyä sietää ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Tässä pääaineessa toimit tunnettujen tutkijoiden ja alan asiantuntijoiden ohjauksessa. Syvennät teknistä osaamistasi ja sitoudut entistä enemmän kestäviin ja eettisiin insinööriratkaisuihin meriympäristöissä.
Mekatroniikka
Mechatronics -pääaine antaa kattavan käsityksen mekatronisten järjestelmien suunnittelusta, kehittämisestä ja käytöstä. Ohjelmassa yhdistyvät konetekniikka, sähkötekniikka ja tietotekniikka niin, että saat ainutlaatuisen ja työmarkkinoilla erittäin arvostetun osaamisprofiilin.
Mechatronics-pääaine tarjoaa monipuolisen yhdistelmän pakollisia ja vapaasti valittavia kursseja, joten voit räätälöidä tutkintosi vastaamaan kiinnostuksesi kohteita ja uratavoitteitasi. Pakolliset kurssit kattavat mekatronisen koneensuunnittelun, dynamiikan ja säätöjärjestelmien perusteet. Vapaasti valittavilla kursseillasi voit erikoistua esimerkiksi hydraulisiin järjestelmiin, ajoneuvojen mekatroniikkaan, robotiikan sovelluksiin ja koneoppimiseen.
Pääaine korostaa käytännön oppimista ja sisältää mekatroniikan projektin, jossa pääset soveltamaan tietojasi tosimaailman ongelmaan ja kehittämään ongelmanratkaisu- ja ryhmätyöskentelytaitojasi.
Tuotekehitys
Luova ongelmanratkaisutaito on yksi halutuimmista taidoista, joita tarvitaan kestävän tulevaisuuden luomiseen ja siten insinööreille keskeinen. Product Development -pääaineessa pääset soveltamaan tiettyyn aiheeseen keskittyneiltä insinöörikursseilta hankittua tietoa tuotekehitys- ja suunnitteluprosessiin, ideoista aina toimiviin prototyyppeihin asti. Pääaine kattaa insinööri-innovoinnin eri prosessit ja käytännöt. Se antaa valmiudet tehtäviin teollisuudessa tai tutkimuksessa, tuotekehityksessä, tuotteen elinkaaren hallinnassa, tutkimuskeskuksissa ja monenlaisissa muissa tehtävissä, joissa tarvitaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotaitoja.
Tuotekehityskurssit tarjoavat teoriaa ja teollisuuden tosielämän tapauksia rinnakkain. Tässä pääaineessa opit taitoja ja menetelmiä, joita asiantuntijat käyttävät haastavissa tuotekehitysprosesseissa. Kurssimme järjestetään Aalto Design Factoryssa (www.adf.fi), jossa opiskelijat pääsevät ympäri vuorokauden työtiloihin, käyttämään materiaaleja ja rakentamaan prototyyppejä käyttäen hyväkseen esimerkiksi työstökoneita, 3D-tulostimia, elektroniikkatyöpajaa ja puutyöpajaa.
Tuotantotekniikka
Tuotantoinsinöörillä on laajaa osaamista tuotannon hallinnasta tehtaissa. Production Engineering -opinnot pääaineena – tai sivuaineena – antavat sinulle tiedot ja taidot, joita tarvitaan tehdastuotteiden ja prosessien parantamiseen ja kokonaistuottavuuden kasvattamiseen.
Opintojen aikana opit ymmärtämään tuotantoa, käsittelyä, valmistettavuutta, automaatiota, järjestelmä- ja prosessimallinnuksia ja tuotteiden laatua sekä erityisesti metalliteollisuuden valmistusprosesseja. Voit laajentaa tutkintosi näkökulmaa sisällyttämällä siihen Master’s Programme in Mechanical Engineering -ohjelman muiden pääaineiden kursseja ja kursseja muista ohjelmista.
Tuotantotekniikan opiskelu on käytännönläheistä. Siinä yhdistyvät laboratorioharjoitukset, projektityö ja itsenäisesti suoritettavat tehtävät. Tiivis yhteistyö teollisuuden kanssa on yleistä. Tuotantotekniikan insinöörin tyypillisiä tehtäviä ovat tuotannon hallinta, tuotantojärjestelmien suunnittelu, tuotannon kehittäminen, investoinnit, ostot, EDP -järjestelmät, asiakasprojektien johtaminen ja laatu.
Lujuusoppi
Solid Mechanics -pääaineessa yhdistyvät rakenteiden mekaniikan ja materiaalimallinnuksen teoreettinen, numeerinen ja käytännön osaaminen.
Pääaineesta valmistuneena olet valmis työskentelemään rakennesuunnittelijana, jolloin vastaat uusien tuotteiden, kuten tuuliturbiinien, lääkinnällisten laitteiden, hissien, laivan potkureiden, puurakenteiden tai suurten teräsrakenteiden turvallisuudesta ja kestävyydestä. Pääaine antaa valmiudet myös tutkijan uralle joko tutkimuslaitoksissa tai yliopistoissa
Kansainvälistyminen
Konetekniikan aiheet ovat vahvasti kansainvälisiä. Ohjelma houkuttelee kansainvälisiä opiskelijoita joka vuosi. Lisäksi akateemiseen henkilöstöön kuuluu sekä suomalaisia että kansainvälisiä konetekniikan asiantuntijoita.
Aalto-yliopistossa opiskelijoille tarjoutuu runsaasti tilaisuuksia kasvattaa kansainvälisiä valmiuksiaan esimerkiksi lukukauden mittaisessa opiskelijavaihdossa tai kesäkurssilla jossakin Aallon korkeatasoisista kansainvälisistä yhteistyökorkeakouluista ympäri maailmaa.
Lisäksi Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Ohjelman henkilöstön, aktiivisten opiskelijatutoreiden ja tukipalvelujen ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.
Jatko-opintomahdollisuudet
Ohjelmasta valmistuneilla on erinomaiset valmiudet tohtoriopintoihin ja postdoc-tehtäviin Suomessa ja ulkomailla.
Uramahdollisuudet
Mechanical Engineering -maisteriohjelma mahdollistaa monia mielenkiintoisia urapolkuja konsultoinnin, suunnittelun, tuotekehityksen, tutkimuksen ja johtamisen parissa tai akateemiselle uralle suuntautumisen Aalto-yliopistossa tai muualla.
Valmistuttuasi diplomi-insinööriksi voit työllistyä monenlaisiin tehtäviin monilla teollisuuden tai tutkimuksen aloilla. Tyypillisiä tehtäväkuvia ovat muun muassa:
- suunnittelu/järjestelmäinsinööri: ymmärrät ja suunnittelet monimutkaisia järjestelmiä atomien tasolta maailmaanlaajuiselle tasolle.
- yrittäjäsuuntautunut insinööri: luot innovatiivisia konsepteja, joita tarvitaan kilpailukykyisten tuotteiden, prosessien ja palveluiden kehittämiseen globaalissa taloudessa.
- tekniikan tutkija: teet tutkimusta, jota tarvitaan esimerkiksi suurten globaalien haasteiden, kuten kestävien energiaratkaisujen löytämiseksi.
- johtaja johdat globaaleja projekteja ja yrityksiä insinööritieteen perspektiivistä katsoen.
Voit tehdä tiivistä yhteistyötä alan yritysten kanssa opintojesi aikana, mikä auttaa sinua löytämään kesätöitä tai harjoittelupaikkoja, rakentamaan ammattialan verkostoasi ja aloittamaan urasi jo ennen valmistumistasi.
Tutkimuksen painopisteet
Mechanical Engineering -maisteriohjelman opetus pohjautuu pääasiassa konetekniikan laitoksen kolmen tutkimusryhmän työhön: Marine and Arctic Technology, Materials to Products ja Mechatronics.
Kaikki ryhmät tekevät työtä kestävien järjestelmien suunnittelun, tuotannon ja käytön parissa. Ne yhdistävät yhtä tai useampaa neljästä ”M:stä” (4M=Mechanics, Materials, Marine, Manufacturing) eli mekaniikka, materiaalit, meritekniikka ja valmistustekniikka. Tutkimusryhmät hyödyntävät digitalisaatiota innovoinnissa, optimoinnissa ja järjestelmien ohjaamisessa. Käytämme mm. Aallon teollisen internetin kampusta mekatroniikassa ja ADDLAB-laboratoriota materiaalia lisäävässä valmistuksessa. Design Factory ja Aalto Ice and Wave Tank ovat maailman huippututkimuslaitoksia, ensiksi mainittu tuotekehityksen alalla ja jälkimmäinen jäämekaniikassa ja meritekniikassa.
Lisätietoa löytyy konetekniikan laitoksen verkkosivuilta.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Ohjelma tekee usein yhteistyötä sekä yritysten että muiden tutkimuslaitosten kanssa opetuksessa ja tutkimuksessa. Useimmat ohjelman diplomityöt tehdään yritysyhteistyössä, ja vuosittaisissa tapahtumissa esitellään opiskelijaprojektien tuloksia. Näihin tapahtumiin kuuluvat mm. Mechatronics Circus, Product Development Gala, ja Marine Technology Gala, ja niihin osallistuu kattavasti yleisöä yrityksistä ja tieteen parista. Ohjelman opintojen aikana teet yhteistyötä projektikursseilla ja tapaustutkimuksissa ja voit tehdä osaamisprofiilistasi monitieteisen valitsemalla sivuaineita tai vapaasti valittavia opintoja muilta aloilta.
Voit täydentää opintojasi myös esimerkiksi Aallon muiden korkeakoulujen, ohjelmien ja pääaineiden opinnoilla tai muiden Suomen yliopistojen tarjoamilla opinnoilla.
Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.
Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Ohjelman arviointikriteerit 2025
Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti. Hakemukset Master’s Programme in Mechanical Engineering (MEC) -maisteriohjelmaan arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen arvosanat / opintopisteillä painotettu keskiarvo |
Mitä toivomme hakijalta? | Arvosanojen on oltava pääosin hyviä tai erinomaisia |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Hakijan aiemman oppilaitoksen tunnettuus ja laatu |
Mitä toivomme hakijalta? | Korkeakoulun tunnettuus korkeatasoisen koulutuksen antajana ja tutkimuksen tekijänä. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Kansainväliset ja kansalliset (ja alakohtaiset) korkeakouluvertailut |
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja laajuus verrattuna hakukohteen vaatimuksiin/sisältöihin |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan aiempien opintojen pitäisi antaa edellytykset erittäin hyvään tai erinomaiseen opintomenestykseen hakukohteen opinnoissa. Hyvä opintomenestys edellyttää perusteellista statiikan ja dynamiikan osaamista ja kiinteän aineen mekaniikan perusteiden ja materiaalien ymmärtämistä täydennettynä esimerkiksi jonkinlaisella yhdistelmällä kontinuumimekaniikkaa, virtausdynamiikkaa, konesuunnittelua ja tuotantotekniikkaa. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Mitä arvioidaan? | Hakijan soveltuvuus hakukohteeseen, motivaatio ja sitoutuminen opiskeluun |
Mitä toivomme hakijalta? |
Hakijan täytyy selvästi olla motivoitunut hakemaan juuri tähän hakukohteeseen. Motivaatiokirje on pakollinen tässä hakukohteessa. Lisää ohjeita motivaatiokirjeen kirjoittamiseen annetaan alempana. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Motivaatiokirje |
Mitä arvioidaan? | Käytännön kokemus ja muu hankittu tieto/saavutukset, esim. julkaisut, muodollinen ja ei-muodollinen koulutus, kilpailut |
Mitä toivomme hakijalta? | Hakijan tulee selvästi olla motivoitunut hakemaan juuri tähän hakukohteeseen |
Osaamisen osoittamisen tapa | Curriculum vitae (tarvittaessa) ja muut liitteet |
Ohjelmakohtaiset vaadittavat liitteet
Kaikkien hakijoiden on toimitettava Aalto-yliopiston verkkosivuilla (Haku maisterikoulutukseen) luetellut hakuliitteet. Näiden lisäksi Mechanical Engineering -maisteriohjelmaan hakevien on toimitettava seuraavat ohjelmakohtaiset liitteet:
- Motivaatiokirje, jossa kerrot, mitä toivot oppivasi ohjelmassa ja pohdit ohjelman yhtymäkohtia omiin kiinnostuksenkohteisiisi, aiempaan soveltuvaan kokemukseesi, uratavoitteisiisi ja siihen, mitä aiot opiskella.
- Ansioluettelo, jossa käy selvästi ilmi toisen asteen jälkeinen koulutuksesi ja mahdollinen kokemuksesi, joka liittyy motivaatioosi hakea ohjelmaan. Tällaisesta kokemuksesta on liitettävä mukaan todistukset.
Hakija, jolla on jo maisterin tutkinto samankaltaiselta alalta, voidaan hyväksyä ohjelmaan vain, jos hän on esittänyt hyvät perustelut hakemiselleen motivaatiokirjeessään.
Näiden liitteiden puuttuminen vaikuttaa hakemuksen arviointiin kielteisesti. Hakukohdekohtaiset liitteet täytyy ladata jokaisen hakukohteen hakemukselle erikseen. Jos esimerkiksi käytät samaa ansioluetteloa useamman hakukohteen hakemuksessa, lataa se jokaiseen erikseen.
Vinkkejä hakemuksen laatimiseen
Motivaatiokirje on tärkeä osa hakemustasi. Se antaa sinulle mahdollisuuden esittää hakemuksessasi sellaista sisältöä, jonka haluat meidän huomioivan hakemusta käsitellessä, sekä sellaisia olennaisia tietoja, joita et voi kirjoittaa muualle hakemukseen. Erinomainen motivaatiokirje on ytimekäs, vakuuttava, tulevaisuuteen katsova ja perustuu näyttöihin (yhteensopiva opintosuoritusotteiden, CV:n ja suosituskirjeiden kanssa). Se tulee kirjoittaa hyvällä englannin kielellä ja muotoilla kirjeeksi.Motivaatiokirjeen pituudelle ei ole tarkkaa rajoitusta, mutta yksi sivu 12-pisteistä tekstiä, joka on muotoiltu helposti luettavaksi eli enintään 500 sanaa, on riittävä. Mieti, mitä suuntautumisvaihtoehtoja tarjoamme opinnoissa ja varmista, että motivaatiokirjeessäsi tuot esiin joitakin kursseja tai aiheryhmiä, joista olet erityisen kiinnostunut.
Asioita, joita esimerkiksi voit tuoda esiin motivaatiokirjeessäsi::
- Miksi haet tähän maisteriohjelmaan?
- Mitä hyötyä arvelet maisteriohjelman opinnoista olevan itsellesi?
- Miksi olisit mielestäsi oikea henkilö opiskelemaan maisteriohjelmassa?
- Miten aiempi koulutuksesi, työkokemuksesi ja tiedot ja taidot tukevat menestystäsi maisteriohjelman opinnoissa?
- Kuvaa ammatillisia tavoitteitasi. Miten maisteriohjelma tukisi ammatillisen profiilisi kehitystä?
- Millä alalla haluaisit työskennellä tulevaisuudessa? Minkälaista uraa toivot? Missä haluat työskennellä tulevaisuudessa?
- Miksi haluat opiskella Aalto-yliopistossa ja Suomessa?
Curriculum vitae (CV) on myös oleellinen osa hakemustasi. Se kuvaa tiivistetysti ammatillisen osaamisesi ja valitsemasi polun tähän mennessä. Erinomainen CV on täydellinen (sen tulisi selventää uraasi ja opintojasi aukottomasti). Siitä löytyy helposti olennainen tieto yhdellä silmäyksellä, se tuo esiin sen mitä haluat korostaa ja keskittyy todennettavissa tietoon.Myös ansioluettelossa mainittuihin tietoihin liittyvät asiakirjat on toimitettava tarvittaessa. Käytännön kokemuksesta – joka on saavutettu esimerkiksi projektien, tehtävien, harjoittelun, työn tai vapaa-ajan aktiviteettien kautta – tulee ilmoittaa aloitus- ja päättymispäivän lisäksi myös lyhyesti roolisi ja vastuusi sekä tulokset, joihin olet vaikuttanut.
Esimerkkejä dokumenteista, joita voit liittää cv:hen tarvittaessa:
- viralliset opintosuoritusotteet ja tutkintotodistukset muista opinnoista, jotka olet aloittanut tai saanut valmiiksi hakukohteen kelpoisuusvaatimuksena olevan kandidaattitutkinnon lisäksi
- työtodistukset
- palkintojen tai muiden oleellisten saavutusten todistukset
- kopiot julkaisuista, ellei niitä ole saatavissa linkkiosoitteena
- suosituskirjeitä ei vaadita hakemuksen liitteeksi
Huomioithan, että vaikka hakemuksesi arviointia ei heikennä se, jos sinulla on vähän tai ei ollenkaan työkokemusta tai muuta toimintaa, koska olet keskittynyt opiskeluun ja jatkat suoraan ohjelmaamme, hakemuksesi arviointiin voi vaikuttaa haitallisesti, jos jätät toimittamatta CV:n.
Yhteystiedot
Jukka Tuhkuri
Professori, koulutusohjelman johtaja
Katri Koistinen
koulutusohjelman suunnittelija (ohjelman sisältö ja opinnot)
Aalto-yliopiston Hakijapalvelut
Hakuprosessia, pakollisia liitteitä ja vaadittua englannin kielitaitoa koskevat kysymykset voit lähettää Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.