Uutiset

Aalto Brain Centre esittelee aivotutkimuksen uusimpia tuulia

ABC Seminaarit käynnistyvät 14. syyskuuta. Seminaareissa aivotutkimuksen huippunimet esittelevät uusimpia tutkimuksiaan ja menetelmiään.
abclogo_fi.png

Keskiviikkona 14.9. käynnistyy ABC:n seminaarisarja, jossa kuullaan kansainvälisten huippututkijoiden esitelmiä aivotutkimuksen uusimmista tuloksista ja menetelmistä. 

"ABC-seminaarit on suunnattu koko Perustieteiden korkeakoululle. Puhujat edustavat maailman huippua neurotieteen eri osa-alueilla, ja he puhuvat uusimmista ja kiinnostavimmista projekteistaan niin, että neurotieteiden yksityiskohtiin  vihkiytymätönkin pysyy kärryillä", kuvailevat ABC-seminaarien järjestäjät, tutkijatohtorit Mareike Bacha-Trams ja Tommi Himberg

Seminaarisarjan avaa kahden esitelmän kokonaisuus, jossa Olaf Sporns (Indianan yliopisto) ja Michael Breakspear (Berghofer Medical Research Institute, Brisbane) puhuvat aivojen verkostojen dynamiikasta sekä siitä, miten aivojen toimintaa voidaan kuvata epätasapainon äärellä tasapainoilevana järjestelmänä. "Avausseminaarimme huippuvieraiden aiheet ovat hyvä osoitus siitä, miten verkostoteoriat sekä laskennallisen tieteen kehitys voidaan valjastaa edistämään tutkimusta aivojen toiminnasta. Aivotutkimus on erittäin monitieteistä, ja siksikin toivomme, että voimme näiden seminaarien myötä edistää yhteistyötä yli laitosrajojen", toivoo Aalto Brain Centren johtaja, professori Lauri Parkkonen.    

ABC-seminaarien loppusyksyn puhujat ovat: 

  • ke 14.9. konnektomin verkostodynamiikka, Olaf Sporns (Indiana) ja aivojen toiminta epätasapainoisena järjestelmänä, Michael Breakspear (Brisbane)
  • 17.10. näköaistin kognition ja syväoppivien hermoverkkojen tutkija Radoslaw Cichy (Berliini)
  • 24.10. solutason neurotiedettä edustava, synaptisen fysiologian asiantuntija Joshua Singer (Maryland) 
  • 7.11. vuorovaikutteisen median ja tekoälyn uranuurtaja Marc Cavazza (Kent)

Seminaarit pidetään luentosalissa F239 (Otakaari 3), klo 14:15 alkaen, ja seminaarien jälkeen on kahvitarjoilu.  

Aalto Brain Centre (ABC) on Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulussa (Aalto-SCI) toimiva neurotieteen ja -teknologian temaattinen keskus, jonka tavoitteena on lisätä synergiaa ja yhteistyötä systeemisen neurotieteen, aivokuvantamisen ja neuroteknologian aloilla. 

Lisätietoja: Tommi Himberg, Mareike Bacha-Trams 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.