Uutiset

Aalto Thesis Day 2024 toi yhteen työnantajat ja Aallon kansainväliset maisteriopiskelijat

Tapahtumaan osallistui 40 yritystä ja noin 400 kansainvälistä maisteriopiskelijaa.
Joukko ihmisiä keskustelemassa

2. lokakuuta järjestetty Aalto Thesis Day 2024 yhdisti kaksi vuonna 2023 pilotoitua tapahtumaa: Aalto Thesis Fairin ja Aalto EIT Matchamaking Eventin. Tavoitteena oli tuoda yhteen Aalto-yliopiston kansainväliset maisteriopiskelijat ja opinnäyteyhteistyöstä kiinnostuneet Suomessa toimivat työnantajaorganisaatiot. Tapahtumaan osallistui 40 yritystä ja noin 400 kansainvälistä maisteriopiskelijaa. 

Vararehtori Petri Suomala puhuu yleisölle

Päivän kohokohta oli kaksituntinen verkostoitumistilaisuus, jonka avasi opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala. Tilaisuudessa opiskelijat kiersivät tutustumassa ja keskustelemassa yritysten ja yhteistyötahojen esittelypisteillä.

Yrityksille ja työnantajille tapahtuma tarjosi mahdollisuuden luoda ensikontakteja tulevaisuuden osaajien kanssa. Tatjana Petkovic Huld Oy:sta kertoi, että loistavat kokemukset yhteistyöstä aaltolaisten kanssa rohkaisivat heidät paikalle tapaamaan uusia osaajia. Lukas Wulff Meyer Turku Oy:stä korosti yrityksen arvostavan erityisesti opiskelijoiden rohkeutta, innovatiivisuutta ja proaktiivisuutta. Ville Hyvärinen Pictue Oy:stä puolestaan kertoi, että Aalto-yliopiston kansainvälisten opiskelijoiden monipuolisuus, osaaminen sekä kyky vastata yrityksen spesifeihin tarpeisiin houkuttelivat heidät mukaan.

Ihmisiä esittelypisteellä

Tekniikan alan opiskelija Affan Ul Ain kertoi verkostoitumisen antaneen jo mielenkiintoisen idean opinnäytetyön aiheeksi. Myös kauppatieteiden opiskelija Ngan Hoang kertoi tulleensa hakemaan ideoita opinnäytetyöhön, kun taas myös kauppatieteitä opiskeleva Trang Nguyen etsi tilaisuudesta yritystä, joka olisi kiinnostunut hänen jo valitsemastaan opinnäytetyöaiheesta. Molemmat korostivat, miten arvokas ”tosielämän opinnäytetyö” on opintojen ja uran kannalta. 

Päivään kuului myös omat aloitusosuudet EIT-maisteriopiskelijoille ja muiden maisteriohjelmien opiskelijoille.

 Martin Vendel EIT Urban Mobilitystä kuvaili aloituksessaan Aalto Thesis Dayta vuoropuheluiden päiväksi. EIT:n alumnit jakoivat arvokkaita kokemuksiaan lopputyön tekemisestä, aina aiheen valinnasta ja lopputyöpaikan saamisesta työllistymiseen asti.

Ihmisiä keskustelemassa ja tutustumassa tilaisuuteen

Toisessa aloitusosuudessa Peter Kelly Aalto-yliopistosta, Owain Hopeaketo Tekniikan Akateemisista sekä Anne Delgoulet Suomen Ekonomeista jakoivat kansainvälisille maisteriopiskelijoille ajankohtaisia vinkkejä verkostoitumisesta, opinnäytetyön tekemisestä yritysyhteistyössä sekä käytännön neuvoja itse opinnäytetyöprosessiin.

Tapahtuman suosio osoittaa, että kansainvälisten osaajien ja yritysten kohtaamispaikalle on tarvetta, sanovat järjestelyjä vetäneet Sara Liski ja Ingrid Schembri.

"Jopa kansainväliset opiskelijat Aalto-yliopiston ulkopuolelta ovat kyselleet mahdollisuutta osallistua tähän tapahtumaan”, Liski sanoo. 

"Tapahtuma on yksi monista Aalto-yliopiston tukipalveluista, joiden tarkoituksena on auttaa kansainvälisiä opiskelijoita löytämään opinnäyteyhteistyömahdollisuuksia yrityskentältä. Toivomme, että Aalto Thesis Daystä tulee vuosittainen perinne, joka kehittyy kohderyhmänsä toiveiden mukaisesti", Schembri tähdentää.

Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Aalto Career Design Labin, Aalto EIT Servicesin, Aalto Learning Servicesin ja Aalto Startup Centerin kanssa. Aalto Thesis Day 2024 -tapahtumaa sponsoroivat Talent Boost Finland -hanke ja Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti (EIT).

Kuvat tapahtumasta: Mikko Raskinen

Ihmispaljoutta tapahtumassa

Tulevaisuuden osaajat

Hei työnantaja! Auta meitä yhdistämään jokainen opiskelija suomalaiseen työelämään​.

Lue lisää
SLUSH 2019
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Esko Valtaoja esittelemässä yleisölle radio-observatiivisen tutkimuksen historiaa
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ensimmäinen Tähtitiistai järjestettiin Marsiossa – katso tapahtuman tallenne ja liity mukaan seuraaville luennoille!

Ensimmäinen Tähtitiistai järjestettiin 8.10. Marsio-rakennuksen elokuvateatterissa, jonne saapui yleisöä sankoin joukoin. Etkö päässyt seuraamaan luentoa? Ei huolta! Katso tapahtuman tallenne verkosta.
Aalto_University_Squad_students_May-2023_by_Aleksi_Poutanen_4754.jpg
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

HSL-kortti lakkaa toimimasta kulkutunnisteena Otaniemen kampuksella

Otaniemen kampuksella HSL-kortti poistuu käytöstä kulkutunnisteena 21.10.2024 alkaen.
Fyysikkokilta Jyväskylässä. Kuva: Fyysikkokilta.
Opinnot Julkaistu:

Fyysikkokilta törmäsi yllättäen killan alumniin Jyväskylän normaalikoulun opettajahuoneessa

Aallon Fyysikkokilta törmäsi lukiokiertueellaan Jyväskylän normaalikoulun opettajahuoneessa johtavaan rehtoriin Antero Hietamäkeen, joka opiskeli teknillistä fysiikkaa ja matematiikkaa 1980-luvulla.
Moderni vaalea rakennus, jossa on useita ikkunoita ja parvekkeita, ympärillä korkeita puita.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Kouvolan tyhjät kiinteistöt käyttöön kiertotalousrakentamisella

Aallon opiskelijat etsivät ratkaisuja Kouvolan kaupungin kiinteistöongelmiin.