Uutiset

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu oli jälleen maailman 7:nneksi paras

Myös Aallon arkkitehtuuri sekä liiketaloustiede ja johtaminen ylsivät QS-vertailussa sadan parhaan joukkoon.
qsvertailu

QS World University Ranking julkaisi vuoden 2020 alakohtaiset vertailut 4. maaliskuuta. Vertailuissa oli mukana 48 tieteenalaa.

Viime vuoden tapaan QS arvioi Aallon maailman 7. parhaaksi taiteen ja muotoilun alalla (art & design). Arkkitehtuurin alalla (architecture & built environment) Aallon sijoitus nousi yhden pykälän sijalle 41.

Liiketaloustiede ja johtaminen (business and management studies) piti sijoituksensa 51–100 parhaan joukossa.

Taloustiede (economic & econometrics) ja ympäristötieteet (environmental sciences) paransivat sijoitustaan ja nousivat 101–150 parhaan joukkoon. Tietotekniikka ja tietojärjestelmät (computer science & information systems), sähkötekniikka (engineering – electrical & electronic), laskentatoimi ja rahoitus (accounting & finance) ja materiaalitutkimus (material science) pitivät sijoituksensa 101–150 parhaan joukossa.

Parhaiten QS:n vertailussa pärjäsi MIT (Massachusetts Institute of Technology), jonka 12 alaa saavutti ykkössijan. Harvardissa ykkössijan sai 11 alaa ja Oxfordin yliopistossa 8 alaa.

QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Ranking vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Edellisellä QS:n yleisranking-listalla Aalto oli sijalla 134.

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja Aallolle relevanteimpia ovatkin ala- tai aihekohtaiset rankingit. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.

QS World University Rankings by Subject

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 8. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää yliopistovertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.