Uutiset

Entä jos… -tapahtuma tarjoaa kevään nokkelinta puuhaa koko perheelle

Lauantaina 19.5. kannattaa pakata koko perhe ja utelias mieli matkaan ja suunnata Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle.
Lapsia laboratoriossa

Entä jos… -tapahtuma on osa alkuvuodesta käynnistynyttä Aalto-yliopisto Junior -toimintaa. Junior kokoaa yhteen Aallon eri alojen osaamisen ja tarjoaa niihin perustuvaa toimintaa lapsille ja nuorille niin yliopiston kampuksella kuin kouluissa.

Tapahtuman työpajoissa lapset ja nuoret pääsevät muun muassa testaamaan, miten monta sitruunaa tarvitaan, jotta LED-valo syttyy, miten robottiauto liikkuu tai miten sokeriliuoksesta voidaan tehdä värikkäitä sateenkaaria. Päivän aikana selviää myös, miten tehdään animaatio, salataan ja koodataan valokuitua pitkin lähetettävä viesti ja mitä valo on.

Vanhemmat voivat puolestaan nauttia vaikkapa kupin kahvia ja kuunnella Aallon tutkijoiden ajankohtaisia ja kiinnostavia aiheita, kuten esimerkiksi miksi verkkokaupat koukuttavat, miten sisäilma vaikuttaa työtehoon, miten älylaitteet ja digitaalinen maailma vaikuttavat perheen sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja mikä on muotoiluajattelun ympärillä kuhiseva hype.

Entä jos… kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia ja maailma näyttäytyy äärettömänä leikkikenttänä? Silloin avautuu mahdollisuus uuden oivaltamiselle, oppimiselle ja löytämisen ilolle.

Tervetuloa mukaan 19.5. klo 10–14, os. Otakaari 5! Työpajat soveltuvat parhaiten ala- ja yläkouluikäisille, mutta myös nuoremmille vanhemman seurassa sekä lukiolaisille.Tapahtuma on osa Aalto Festival 2018 ohjelmistoa.

https://www.facebook.com/events/184050022412251/

Lisätietoja:

Veli-Matti Ikävalko, koordinaattori, Aalto-yliopisto Junior
[email protected], puh. 050 351 1103

Kuvat: Aino Huovio

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.