Uutiset

Inspiroivia kohtaamisia Aallon alumnien kanssa Yhdysvalloissa

Keskeisinä teemoina olivat maiden välinen yhteistyö ja radikaalin luovuuden merkitys globaalien haasteiden ratkaisemisessa
A crowd of people gathering to the theatre lobby after seeing the Radical Creatives documentary
Radical Creatives -dokumentin Yhdysvaltain ensi-ilta toi yhteen noin 100 Aallon alumnia ja ystävää New Yorkissa helmikuussa 2024. Kuva: Annika Linna.

Tapasimme Aallon alumneja ja ystäviä helmikuussa New Yorkissa Emilia Hernesnimen ohjaaman Radical Creatives -dokumenttielokuvan Yhdysvaltojen ensi-illassa. Dokumentti herätti vilkasta keskustelua luovuuden merkityksestä maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemisessa ja muuttamisessa mahdollisuuksiksi.

Rehtori Ilkka Niemelä kiitti Radical Creatives -dokumenttia kyvystä kuvata sitä taikaa, joka syntyy, kun eri aloilta ja taustoista tulevat ihmiset tekevät yhteistyötä. 'Elokuva ilmentää hienosti Aalto-yliopiston ydintä ja uskoa radikaalin luovuuden voimaan.'

Tulevaisuus rakentuu yhteistyölle

Tapasimme alumneja helmikuussa myös Suomen suurlähetystössä Washington DC:ssä. Suurlähettiläs Mikko Hautala korosti Suomen ja Yhdysvaltojen tuloksekasta yhteistyötä, sitoutumista kunnianhimoisiin tavoitteisiin sekä taitoa yhdistää erilaisia vahvuuksia, asiantuntemusta ja kulttuureja.

“Jokaisen onnistuneen kumppanuuden myötä vahvistamme perustaa tulevaisuudelle, joka nojaa innovaatioihin, luottamukseen ja yhteistyöhön”, Hautala sanoi.

Rehtori Niemelä tähdensi luovuuden merkitystä. “Uskomme Aallossa rajat ylittävän yhteistyön voimaan aikamme isojen haasteiden ratkaisemisessa. Kestävä kehitys edellyttää kykyä muutokseen ja uudenlaista ajattelua, joka johtaa uusiin toimintatapoihin.”

Yli 100 000 alumnia muodostavat merkittävän kansainvälisen verkoston. “Alumnit ovat yliopiston parhaita puolestapuhujia. Yli 1500 Yhdysvaltain alumnia ovat vaikuttava joukko ja tärkeä osa Aalto-yhteisöä."

Haluaisitko ryhtyä alumnilähettilääksi?

Etsimme verkostoitumisesta innostuneita ihmisiä, jotka haluavat toimia Aalto-yliopiston alumnilähettiläinä. Lähettiläänä sinulla on mahdollisuus rakentaa paikallista alumniverkostoa samalla kun tuet alma materiasi. Toimit tärkeänä tiedonvälittäjänä Aallon ja verkostosi välillä, voit muun muassa järjestää tapahtumia ja tukea nykyisten opiskelijoiden urakehitystä. Lue lisää alumnilähettilään roolista täällä

Tervetuloa mukaan Aallon alumniyhteisöön LinkedInissä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Two students fly a kite. Photo: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Miten valmistaa opiskelijoita ammattilaisiksi epävarmassa tulevaisuudessa?

Valmistuneet tarvitsevat monenlaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä.