Uutiset

Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
Opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Aalto-yliopisto / Joonas Lehtovaara

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä on nimittänyt professori Jani Romanoffin opetuksesta vastaavaksi varadekaaniksi viisivuotiselle jatkokaudelle 1.8.2024– 31.7.2029. Hän on toiminut tehtävässä vuodesta 2021.

Romanoff on erittäin ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka työskentelee meritekniikan professorina konetekniikan laitoksella. Hän on myös toiminut pitkään meritekniikan opettajana, vastuuopettajana ja kantavana voimana erilaisissa tekniikan alan kansallisissa ja kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa.

Opetuksen varadekaanin tehtäviin kuuluu koulun kandidaatti- ja maisteriohjelmiin liittyvä yleinen pedagoginen suunnittelu, toteutus ja tulosten seuranta.  

”Parasta työssäni on löytää systeemisiä ratkaisuja, jotka voivat levitä positiivisena muutoksena monitahoiseen organisaatiomme. Mitä enemmän ratkaisut syntyvät yhdessä, sen voimakkaampi onnistumisen tunne on”, Romanoff sanoo.  

Lähitulevaisuudessa esimerkiksi kieliuudistus ja lukuvuosimaksu-uudistus tuovat haasteensa yliopiston opetuksen kehittämiseen.  

”Mutta näissä, kuten kaikissa asioissa, on myös mahdollisuuksia. Kolikkoa pitäisi jaksaa käännellä ja tutkia molemmilta puolilta ja sitä reunaakin vielä. Pitkällä aikajänteellä oppimiskeskeisyys toiminnassamme nousee päällimmäiseksi teemaksi. Se tarkoittaa panostusta ajallaan valmistumisen aitoon mahdollistamiseen ohjelmien rakenteissa ja sisällöissä, opintojen sujuvuuteen liittyvään tukeen, sekä elinikäisen oppimisen konseptin sisäistämiseen”, Romanoff toteaa.  

Opetuksen varadekaanin tulevalla kaudella Romanoff jatkaa myös työtä opettajien ja opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi. Fokuksessa on työkuorman tasaisempi jakautuminen ja yhteisöllisyyden kehittäminen.

Opiskelu Insinööritieteiden korkeakoulussa

Korkeakoulu tarjoaa tutkinto-opetusta konetekniikan, rakennustekniikan ja rakennetun ympäristön aloilla.

Lue lisää
Opiskelijatuutoreita Insinööritieteiden korkeakoulun uusien opiskelijoiden tervetulotilaisuudessa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Ukrainalaisia lukiolaisia tekemässä biomuovia mikrossa Aalto-yliopisto Juniorin ohjeilla.
Yliopisto Julkaistu:

Rajat ylittävää tiedekasvatusta Otaniemestä Ukrainaan

Aalto-yliopisto Junior järjesti keväällä sarjan etätyöpajoja Kryvyi Rihin kouluihin Ukrainaan. Paikalliset lukiolaiset ja heidän opettajansa pääsivät tutustumaan Aalto-yliopisto Juniorin monialaisiin työpajoihin sekä Aalto-yliopiston toimintaan.
Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.