Opiskelijan opas

Uutiset

Kampuksella pääsee jatkossa liikkumaan mobiilisovelluksen avulla

Aloittaessasi opiskelun Otaniemen Aalto-yliopistossa tarvitset kulkutunnisteen, jolla voit liikkua kampuksella helposti ja turvallisesti. Bitwards-mobiilisovellus toimii mobiiliavaimena, mikä tekee kulkemisesta vaivatonta.
Aaltoyliopisto_230916_photo_Aino_Huovio-4203.jpg

Otaniemen kampuksella voi käyttää mobiilisovellusta kulkutunnisteena elokuusta 2024 alkaen. Aallon opiskelijoiden lisäksi myös henkilöstö voi hyödyntää Bitwards-mobiilisovellusta, mikä helpottaa liikkumista kampuksella ja sujuvoittaa arkea.

Mikäli sinulla ei ole Aalto-sähköpostiosoitetta tai älypuhelinta, et voi asentaa mobiilitunnistetta. Tässä tapauksessa kulkutunniste tulee noutaa Otakaari 1:n tai Väreen aulasta. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet: Opiskelijoiden kulkutunnisteen/HSL-kortin rekisteröinti ja aktivointi | Aalto-yliopisto

Ennen Bitwards-mobiilitunnisteen käyttöönottoa sinun tulee ensin asentaa puhelimeesi 
Authenticator-sovellus. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet: Monivaiheinen tunnistautuminen (MFA, 2FA) | Aalto-yliopisto

Käyttöönotto on helppoa. Sovellus asennetaan App Storesta tai Google Play -kaupasta ja se vaatii Bluetooth- tai NFC-yhteyden toimiakseen. Tämän jälkeen käyttäjä syöttää Aalto-sähköpostiosoitteensa ja -tunnuksensa, jolloin sovellus generoi henkilökohtaisen mobiiliavaimen. Kun rekisteröinti on tehty Aallon itsepalveluportaalissa, kulkuoikeuksien hallinta sujuu helposti. Huom! Kulkuoikeudet eivät tule voimaan heti; niiden aktivoinnissa on muutaman tunnin viive.Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet: Miten saan kulkutunnisteen ja peruskulkuoikeudet | Aalto-yliopisto

Sovellus tarjoaa myös mahdollisuuden laajempiin kulkuoikeuksiin erikoistiloissa, räätälöiden käyttäjälle tarpeiden mukaisen kokemuksen. On tärkeää huomioida, että kulkuoikeus päättyy automaattisesti opiskeluoikeuden päättyessä. Kulkutunniste on henkilökohtainen, eikä sitä saa lainata. 

Ongelmatilanteissa käyttäjät voivat ottaa yhteyttä IT Service Deskiin ([email protected]), joka auttaa mahdollisten ongelmien ilmetessä. Jatkamme palvelun kehittämistä laite- sekä järjestelmätoimittajan kanssa. Ohjelmistoja ja lukijalaitteiden taustalla päivitetään säännöllisesti, ja kiinnitämme merkittävästi huomiota sujuvaan käyttäjäkokemukseen. 

Capture.JPG

Vinkkejä uuden mobiilitunnisteen onnistuneeseen käyttöön:

  1. Kun lähestyt ovea, avaa Bitwards-mobiilisovellus ja aseta puhelin tunnisteen lähettyville; tunnisteen ei tarvitse olla kiinni lukijassa.
  2. Pidä tunnistetta lukijassa, kunnes kuulet piippauksen ja väri muuttuu vihreäksi.
  3. Väri lukijalaitteen ympärillä kertoo, onnistuiko luettaminen ja onko tunnisteella oikeus avata kyseistä ovea.

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

AaltoCHEMin opiskelija, vastaa vaihtokyselyyn ja voita palkintoja!

Kerro ajatuksesi opiskelijavaihdosta vastaamalla kyselyyn. Vastanneiden kesken arvotaan myös palkintoja.
Aalto University Summer School 2020
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Unite!-verkkokurssi: Miten työskennellä globaaleissa virtuaalitiimeissä?

Saat tarvittavat tiedot ja viestintätaidot, jotta voit työskennellä tehokkaasti kansainvälisissä virtuaalitiimeissä. Ilmoittaudu viimeistään 17.10.2024.
Photo of three participants at the Unite! Student Fair wearing Unite! t-shirts.
Opinnot Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta opiskelijayhteistyöhön Unite!-yliopistojen välillä

Lähetä hakemuksesi 15. joulukuuta 2024 mennessä.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Kela pyytää 20 000 opiskelijalta selvitystä siitä, miksi opinnot eivät ole edistyneet

Kela seuraa vuosittain sekä toisen asteen opiskelijoiden että korkeakouluopiskelijoiden opintojen riittävää edistymistä.