Uutiset

Kauppakorkeakoulu on valittu kestävyyskoulutuksen globaalin PRME-verkoston Champion-jäseneksi

Champion-tason jäsenyys osoittaa Kauppakorkeakoulun olevan kansainvälisestikin edelläkävijä vastuullisuuden edistämisessä, mutta myös velvoittaa sitä toimimaan entistä tarmokkaammin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden eteenpäin viemiseksi.
The picture shows the logo for the members of the PRME Champions group for the years 2024-2025

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on hyväksytty YK:n alaisen, kauppakorkeakoulujen kestävää kehitystä edistävän, Principles of Responsible Management Education (PRME) -verkoston Champion-ryhmään. Kaksivuotiselle Champion-kaudelle (2024–2025) pääsy osoittaa, että Kauppakorkeakoulu on oikealla tiellä työssään kestävän kehityksen ja vastuullisuuden edistämiseksi. 

”Kauppakorkeakoulu on allekirjoittanut PRME-verkoston periaatteet jo vuonna 2008 ja on siten jo vuosia sitten sitoutunut edistämään kestävää kehitystä ja vastuullisuutta opetuksessaan, tutkimuksessaan ja muussa toiminnassaan”, dekaani Timo Korkeamäki sanoo. 

”Pääsymme PRME Champion -ryhmään osoittaa, että olemme tehneet pitkäjänteisesti oikeita asioita. Toisaalta se myös kertoo, että olemme valmiita sekä jakamaan omia kokemuksiamme muille että kehittymään itse entistä paremmaksi.”

Kestävyys opetuksessa ja tutkimuksessa  

Kauppakorkeakoulussa on jo kolme vuosikymmentä toiminut Sustainability in Business -tutkimusryhmä, jonka tutkimus on ollut uraauurtavaa samalla, kun kestävyysajattelu ja vastuullisuus ovat nousseet liiketoiminnan marginaalista keskeiseksi tekijäksi. Yhteiskuntavastuuta ei yksikään uskottava yritys voi nykyään enää sivuuttaa, ja liiketoiminnan kestävyyteen, vastuullisuuteen sekä sen johtamiseen liittyvä osaaminen painottuukin jatkuvasti enemmän Kauppakorkeakoulun tarjoamassa koulutuksessa.

Opetuksessa kestävä kehitys sisältyy osaamistavoitteisiin kaikissa kandidaatti- ja maisteriohjelmissa, ja syksyllä 2024 alkaa täysin uusi, nimenomaan kestävään kehitykseen ja yrittäjyyteen keskittyvä Sustainable Entrepreurship -maisteriohjelma. Ohjelma täydentää kestävyyskoulutuksen tarjontaa, johon entuudestaan kuuluu esimerkiksi erittäin suosittu, monitieteinen Creative Sustainability -maisteriohjelma, johon kauppatieteiden opiskelijat voivat hakea.

”Meiltä valmistuneet maisterit sijoittuvat yrityksissä ja muissa organisaatioissa usein sellaisiin tehtäviin, joissa he voivat vahvasti vaikuttaa kehityksen suuntaan. Haluammekin koko ajan kehittää opetustamme, jotta meiltä valmistuneilla on varmasti kaikki se kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osaaminen ja taidot, joita työelämässä enenevässä määrin vaaditaan”, sanoo Kauppakorkeakoulun PRME Champion -työtä koordinoiva kestävyyden erityisasiantuntija Paula Schönach.

Kestävän kehityksen edistäminen ulottuu koko Aalto-yhteisöön ja sen ulkopuolellekin. Esimerkiksi syksystä 2024 alkaen kaikkien Aallon eri alojen kandidaattiopiskelijat voivat opiskella kestävää kehitystä käsittelevän monitieteisen sivuainekokonaisuuden. Aallossa opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus yhdistää ainutlaatuisella tavalla kestävää bisnesosaamista insinöörialojen sekä taiteen ja suunnittelun opintoihin. Kauppakorkeakoulu tarjoaa kestävän liiketoiminnan opintoja laajemminkin, sillä kuka tahansa voi opiskella esimerkiksi kestävän liiketoiminnan perusteita Kauppakorkeakoulun tuottamalla avoimella ja maksuttomalla verkkokurssilla.

”Osallistuminen PRME Champion -ryhmään on meille erinomainen kannuste, joka puskee meitä kehittymään kestävän kehityksen alueella entistä paremmiksi ja auttaa meitä oppimaan parhaita käytäntöjä ja toimintatapoja muilta verkoston jäseniltä”, Schönach sanoo. 

PRME (Principles for Responsible Management Education) on YK:n alainen kauppatieteellistä opetusta antavien yliopistojen ja korkeakoulujen vapaaehtoinen verkosto. Sen tavoitteena on edistää vastuullisuutta ja kestävää kehitystä kauppatieteellisen alan koulutuksessa maailmanlaajuisesti.

Lue lisää uusista PRME-Champion -jäsenistä: 
https://www.unprme.org/news/introducing-the-2024-2025-prme-champions/

School of Business students. Photo: Ari Toivonen

Financial Times: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on maailman huippua kestävyysopetuksessa

Kauppakorkeakoulu on valittu yhdeksi viidestä maailman johtavasta kauppakorkeakoulusta kestävän kehityksen opettamisessa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Two students fly a kite. Photo: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Miten valmistaa opiskelijoita ammattilaisiksi epävarmassa tulevaisuudessa?

Valmistuneet tarvitsevat monenlaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä.
Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.