Uutiset

Kemianteollisuuden innovaatiopalkinnon haku on auki 18.2. asti

Kemianteollisuus palkitsee alan toimijoita joka toinen vuosi jaettavalla innovaatiopalkinnolla. Keväällä 2022 jaettavan innovaatiopalkinnon palkintosumma on nostettu 30 000 euroon aiemmasta 20 000 eurosta.
A person with a lab coat and protective gloves carrying test tubes and a black-and-white notebook. Their face is not pictured.

Innovaatiopalkintoa voivat hakea kaikki Suomessa toimivat kemian alan tai sen lähitieteiden edustajat, jotka toimivat yrityksissä, yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa tai alan oppilaitoksissa. Haussa ovat erityisesti keksinnöt tai oivallukset, joilla on kaupallista potentiaalia ja merkitystä sekä ihmisten arkipäivässä että teollisissa tuotantoprosesseissa.

Palkinnon valintakriteereinä ovat lisäksi mm. yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä kemian ja sen lähitieteiden rooli. Palkintoehdotuksen tulee myös noudattaa kestävän kehityksen periaatteita.

Myös kemian lähitieteiden, kuten biotekniikan ja nanotieteiden edustajat voivat hakea innovaatiopalkintoa, joko yksityishenkilönä tai ryhmänä. Palkinnon voittaja(t) julkaistaan keväällä 2022.

Lisätietoja

Kilpailun tarkemmat hakuohjeet ja säännöt löytyvät Kemianteollisuus ry:n verkkosivuilta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.