Uutiset

Kestävyysraportointikilpailussa arvioidaan yritysten ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden sekä ilmastonmuutoksen taloudellisten vaikutusten raportointia

Yritykset ja julkishallinnon organisaatiot voivat osallistua kilpailuun 2.5.–17.6.2022.
Kestävyysraportointikilpailu 2022

Kestävyysraportointikilpailu kehittää yritysten raportointia ja kestävyystyötä, tuo esiin hyviä käytäntöjä ja antaa tunnustusta erityisen ansioituneille kestävyysraportoijille. 

”Kestävyysraportoinnista on tullut entistä kriittisempi keino tuottaa informaatiota kaikkien organisaatioiden – niin pienten ja suurten yritysten kuin julkisen sektorin eri toimijoiden – sidosryhmille. Lisäksi EU:lla on käynnissä kestävyysraportointia koskevan direktiivin ja mahdollisten standardien päivitys. Tällä kilpailulla, joka tunnettiin aiemmin Vastuullisuusraportointikilpailuna, haluamme antaa tunnustusta Suomen parhaiden kestävyysraporttien tekijöille”, sanoo Eila Kreivi, Euroopan investointipankin Chief Sustainable Finance Advisor, joka toimii Kestävyysraportointikilpailun tuomariston puheenjohtajana.

Kestävyysraportointikilpailun järjestäjäryhmän puheenjohtajan, PwC:n Yritysvastuun raportointi- ja varmennuspalvelujen vetäjän Tiina Puukkoniemen mukaan kiinnostus yritysten kestävää liiketoimintaa ja erityisesti arvonluontimahdollisuuksia kohtaan on kasvanut eri sidosryhmien keskuudessa voimakkaasti. ”Yritysten vastuullisuuden ja kestävän liiketoiminnan osalta myös raportoinnin merkitys kasvaa entisestään. Ei ainoastaan jo voimassa olevan ja tulevan regulaation myötä, vaan raportit vaikuttavat yhä enemmän esimerkiksi rahoituspäätöksiin ja yritysjärjestelyihin. Jos kestävyyden raportointiin ei ole yrityksessä vielä kiinnitetty huomiota, nyt on aika toimia.”

Kilpailuun osallistuville arvokasta palautetta ja hyvää mainetta

Suomalaisten organisaatioiden ympäristökestävyyden, sosiaaliseen kestävyyden ja hyvän hallintotavan raportointia kehittävässä kestävyysraportointikilpailussa on jaossa useita palkintoja. Kokonaiskilpailun voittajan lisäksi tuomaristo palkitsee parhaat raportoijat neljässä kategoriassa: ilmastonmuutos, biodiversiteetti, sosiaalinen vastuu sekä parhaan raportin tuottanut pk-yritys.

Kilpailuun voivat osallistua sekä yksityisen sektorin yritykset että julkishallinnon organisaatiot. Siihen osallistutaan itsearviointilomakkeella, jonka pisteytyksen vahvistaa riippumaton tilintarkastajaryhmä. Lopulliset voittajat valitsee Eila Kreivin johtama tuomaristo. Kilpailun voittajat julkistetaan marraskuussa palkintojenjakotilaisuudessa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla.

”Uskomme, että kestävyysraportoinnista palkitseminen tuo kilpailuun osallistuville positiivista energiaa ja hyvää mainetta. Järjestäjille kilpailu avaa näköalapaikan suomalaisen kestävyysraportoinnin laajaan analysointiin ja sen kehittämiseen”, sanoo kestävyysraportointia tutkiva ja kehittävä apulaisprofessori Hanna Silvola Hanken Svenska handelshögskolanilta.

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1996 ja se järjestetään vuosittain. Kokonaiskilpailun voittajia ovat viime vuosina olleet Stora Enso, Nokia Oyj ja Kesko Oyj. Suuryritysten ohella kilpailussa ovat loistaneet myös pienemmät yritykset. Viime vuonna pk-yritys-sarjan voitti Oy Soya Ab.

Lisätietoja ja osallistuminen kilpailuun Suomen Tilintarkastajat ry:n sivuilta: https://tilintarkastajat.fi/toimintamme/kestavyysraportointikilpailu/

Tiina Puukkoniemi, Kestävyysraportointikilpailun järjestäjäryhmän puheenjohtaja, Partner, Yritysvastuun raportointi- ja varmennuspalvelujen vetäjä, PwC, [email protected]

Piia Korri, Kestävyysraportointikilpailun koordinaattori, [email protected]

Kestävyysraportointikilpailun järjestävät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Climate Leadership Coalition ry, Yritysvastuuverkosto FIBS ry, Vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsif ry, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY ry ja ympäristöministeriö. Sitra toimii kilpailun yhteistyökumppanina.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Thesis Day -tapahtumasta vuodelta 2024. Kuvassa näkyy työnantajien edustajia ja opiskelijoita, jotka etsivät lopputyöprojektia.
Yhteistyö Julkaistu:

Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat strategisen sopimuksen uudesta viisivuotisesta kumppanuuskaudesta

Yhteistyö sisältää panostuksia Otaniemeen, yritys- ja innovaatiotoimintaan sekä kansainvälisten osaajien juurtumiseen.

Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.
Two people are sitting on a bench in an empty hallway. One of them shows the other something from their laptop screen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Uusi rahoitus laajentaa FITech-verkostoyliopiston puhtaan siirtymän kurssitarjontaa

FITech-verkostoyliopistolle myönnetty uusi rahoitus tuo kurssitarjontaan monipuolisesti puhtaan siirtymän osaamista tukevia kursseja.