Uutiset

Kevään opiskelijavalintojen muutosten suunnittelu etenee

Valintakokeet ovat pääosin kaksivaiheisia.
Neljä opiskelijaa kulkemassa Otaniemessä Kandidaattikeskuksen aulassa.
Kandidaattikeskuksen aula. Kuva: Aalto-yliopisto / Tuomas Uusheimo.

Aalto-yliopistossa on päätetty, miten kevään opiskelijavalinnat toteutetaan eri aloilla. Valintakokeet ovat pääosin kaksivaiheisia, jolloin ensimmäisessä vaiheessa valitaan siinä parhaiten menestyneet hakijat toiseen vaiheeseen.

Kauppatieteissä sekä tekniikan ja arkkitehtuurin alalla valtakunnalliset valintaverkostot ovat ottaneet käyttöön ratkaisun, jossa yksivaiheisten fyysisten valintakokeiden sijaan valintakoe järjestetään kaksivaiheisena: Ensimmäisen vaiheen karsiva esivalintakoe järjestetään etänä suoritettavana sähköisenä kokeena. Valintakokeen toinen vaihe järjestään joko valvottuna kokeena yliopiston järjestämissä tiloissa terveys- ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen tai pandemiatilanteen sitä edellyttäessä valvottuna etätoteutuksena.

Taiteen alan valinnoissa karsintavaiheen jälkeen toteutetaan sekä etäratkaisuja että rajoitetusti myös pieniä koetilaisuuksia. Valintoihin liittyvistä yksityiskohdista tullaan antamaan ennakkotiedot hyvissä ajoin sekä osallistujille että tilaisuuksien valvojille.

”Valintojen valmistelua jatketaan tiiviisti ja yleiset pandemiatilanteeseen liittyvät ohjeet huomioidaan valmistelussa huolellisesti”, kertoo Aalto-yliopiston oppimispalveluiden johtaja Eija Zitting.

Hakijoille tiedotetaan valintojen muutoksista sähköpostilla Opintopolun kautta. Lisätietoja hakijat saavat Aalto-yliopiston hakijapalveluiden verkkosivulta sekä yhteisvalintojen verkkosivuilta ja Opintopolusta.

Hakijoita pyydetään tutustumaan muutoksiin huolellisesti ja epäselvissä tilanteissa kääntymään yliopiston hakijapalveluiden puoleen.

Aalto-yliopiston hakijapalvelut: [email protected]

Lue lisää:

Mediatiedustelut:

  • Eija Zitting, oppimispalveluiden johtaja, Aalto-yliopisto
  • [email protected], puh. 050 364 7778
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa