Uutiset

Kiinteistöt kriisinhallinnan apuna – Suomen Akatemialta rahoitus kansallisen kriisivalmiuden parantamiseen 

"Koronapandemia on osoittanut meille, kuinka paljon kiinteistöt ja rakennettu ympäristö vaikuttavat hyvinvointiimme kriisin aikana", muistuttaa apulaisprofessori Saija Toivonen.  
Saija Toivonen

Suomen Akatemia on myöntänyt 20 miljoonaa euroa kriisivalmiuden ja huoltovarmuuden tieteelliseen tutkimukseen. Rahoituksen sai kaikkiaan 16 hanketta, yhtenä niistä apulaisprofessori Saija Toivosen vetämä Kiinteistöt ja kestävä kriisinhallinta kaupunkiympäristössä -tutkimushanke (Real Estate and Sustainable Crisis management in Urban Environments RESCUE), jossa tutkijat selvittävät kiinteistöjen merkitystä kriisinhallinnassa ja kriisivalmiudessa.  

”Rakennetulla ympäristöllä on suuri vaikutus ihmisten hyvinvointiin ja talouteen. Siksi on tärkeää tunnistaa mahdolliset tulevat kriisit ja varautua niihin hyvissä ajoin,” muistuttaa Toivonen. 

”Tutkimme kriisien vaikutusta ihmisten hyvinvointiin, ja pyrimme löytämään keinoja, joilla suunnittelu, rakentaminen, asuminen voidaan toteuttaa siten, että rakennettu ympäristö – kotona tai työpaikalla – sopeutuu paremmin muuttuviin olosuhteisiin,” hän jatkaa. 

Tutkimus on monialainen ja siinä yhdistyvät tulevaisuudentutkimus, arkkitehtuuri, maankäytön suunnittelu, yhdyskuntasuunnittelu ja kiinteistötalous. Tutkimushankkeessa ovat mukana yhdyskuntasuunnittelun professori Kimmo Lapintie Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitokselta sekä Turun ja Tampereen yliopistot 

Saija Toivonen toimii kiinteistötalouden apulaisprofessorin Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella. Hän on aiemmin työskennellyt kiinteistötalouden yliopistolehtorina ja tutkijatohtorina Aalto-yliopistossa sekä konseptikehittäjänä NCC:n palveluksessa tehtävänään asuntorakentamiseen liittyvät markkina-analyysit. Toivonen väitteli kiinteistötalouden alalta vuonna 2011 aiheenaan Tulevaisuuden toimitilamarkkinat: muutosvoimat, niiden vaikutukset ja toimitilatoiveet pääkaupunkiseudulla.  

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.