Uutiset

Maisteriohjelmat houkuttelivat runsaasti hakemuksia

Aalto-yliopisto sai 5925 hakemusta 3.1. päättyneessä maisterihaussa.
Ryhmä opiskelijoita ja koira talviaikaan Dipolin edustalla.
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin päättyi 3. tammikuuta 2022. Maisteriohjelmiin saatiin kaiken kaikkiaan 5925 hakemusta. Hakemuksista 3446 tuli tekniikan, 1589 taiteiden ja 890 kauppatieteiden alalle. 

”Aalto-yliopiston elävä strategia tavoittelee kestävän tulevaisuuden rakentamista laadukkaan ja vaikuttavan koulutuksen keinoin. Olemme todella iloisia nähdessämme jälleen suurta kiinnostusta maisteriohjelmiamme kohtaan. Kiitos kaikille hakijoille!” toteaa Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala

Kauppatieteiden alalla suosituimpia maisteriohjelmia olivat yritysjuridiikka ja business analytics. Taiteiden alalla suosituimmiksi hakukohteiksi nousivat collaborative and industrial design ja visual communication design. Tekniikan alalla taas eniten hakemuksia saivat machine learning, data science and artificial intelligence ja computer science. Aallossa on yhteensä 98 maisteri- ja kaksoistutkintohakuvaihtoehtoa, joista nyt päättyneessä haussa on 71 maisteritason hakukohdetta. 

Kaiken kaikkiaan hakemuksia tuli 119 maasta. Suomen jälkeen seuraavaksi eniten hakemuksia saatiin Kiinasta ja Intiasta. 73 % hakemuksista tuli kansainvälisiltä hakijoilta, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tai sitä vastaavan tutkinnon Suomen ulkopuolella. 

Tässä artikkelissa raportoidut hakemusmäärät eivät sisällä opiskelijoita, jotka siirtyvät Aalto-yliopiston omista kandidaattiohjelmista maisteritasolle. 

Juuri päättynyt maisterihaku koskee Aallon kaksivuotisia maisteriohjelmia, jotka alkavat syksyllä 2022. Englanniksi opetettavien kandidaattiohjelmien hakuaika on 5.–19.1.2022, ja suomen- ja ruotsinkielisten kandidaattiohjelmien hakuaika on 16.–30.3.2022. 

Maisterihaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 29.3.2022. 

* * * *

Haitko Aallon maisteriohjelmiin? Haluaisimme kuulla, miksi hait Aalto-yliopistoon ja millainen kokemuksesi hakemisesta oli. Anna palautetta 18.1. mennessä! Linkki kyselyyn.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.