Uutiset

Matti Rossi on Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijä

Tietojenkäsittelytieteiden seura ry:n tietojärjestelmätieteen Special-Interest-Group (TJT-SIG) on valinnut professori Matti Rossin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijäksi.
Professori Matti Rossi. Kuva: Aalto-yliopisto / Mortti Saarnia
Professori Matti Rossi. Kuva: Aalto-yliopisto / Mortti Saarnia

Tietojenkäsittelytieteiden seura ry:n tietojärjestelmätieteen Special-Interest-Group (TJT-SIG) on valinnut professori Matti Rossin Vuoden 2021 tietojärjestelmätieteilijäksi. Matti Rossin tutkimus tarkastelee erityisesti laajoja ERP- ja transformaatiohankkeita ja niiden organisationaalisia vaikutuksia sekä datan liiketoimintamahdollisuuksia.

Rossi on vieraillut mm. Georgia Staten yliopistossa, Erasmus-yliopistossa, Claremont Graduate Collegessa ja New Yorkin yliopiston Stern-kauppakorkeakoulussa. Hän on julkaissut tutkimustaan tietojärjestelmätieteen huippulehdissä ja toiminut niiden toimituskunnissa. Rossi toimi yhden kauden Communications of the AIS:n päätoimittajana. Vuosina 2017–2018 hän toimi Association for Information Systems -järjestön presidenttinä. Hän on pyrkinyt edistämään tietojärjestelmätieteen käytännönläheistä tutkimusta ja edistämään tutkijoiden ja yritysten sekä julkisen sektorin vuoropuhelua. Matti Rossi voitti vuoden 2013 TAF:in Millenium Distinction -palkinnon avoimen koodin ja datan tutkimuksestaan.

”On upeaa saada tämä huomionosoitus TJT-SIG:iltä. Kiitokset”, sanoo Matti Rossi.

Vuoden tietojärjestelmätieteilijä -valintaraadissa olivat tänä vuonna mukana tietojärjestelmätieteen professorit Pasi Tyrväinen (Jyväskylän yliopisto) ja Tero Vartiainen (Vaasan yliopisto). Lisäksi raatiin kuului Vuoden 2020 tietojärjestelmätieteilijä Esko Penttinen (Aalto-yliopisto).

”Tänä vuonna valinnassa korostettiin pitkäaikaista, useita vuosikymmeniä käsittävää, tieteellistä työtä, joka jatkuu edelleen aktiivisena”, kertoo professori Tero Vartiainen, joka toimii TJT-SIG:n puheenjohtajana. ”Pyrimme nostamaan esille esimerkillisiä ja ansioituneita tutkijoita, jotka toimivat tutkija-ammatillisina roolimalleina akateemiselle yhteisölle”, hän jatkaa.

Vuoden tietojärjestelmätieteilijä julkistettiin Tietojenkäsittelytieteen päivillä 20.6.2022 Tampereella.

Lisätietoja:
professori Matti Rossi
[email protected]
p. 050 383 5503

professori Tero Vartiainen, TJT-SIG:n puheenjohtaja
[email protected]
p. 029 449 8588

Tieto- ja palvelujohtamisen laitos

Tieto- ja palvelujohtamisella viitataan tiedon ja digitaaliteknologian luovaan hyödyntämiseen liiketoiminnassa ja siirryttäessä teollisesta tuotannosta palveluvoittoiseen tuotantoon.

Lue lisää
Two business students, one is holding a laptop, discussing with the Professor after his lecture. Another group of students talk in the background.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.