Uutiset

Muotoilun maisteriopiskelijat kuvittelevat tulevaisuuden työpaikkoja

Opiskelijat kuvittelivat työpaikkailmoituksia vuodelle 2030.

Tänä vuonna muotoilun laitoksen maisteriopiskelijat saivat tehtäväkseen kuvitella tulevaisuuden muotoilutyöpaikkoja osana maisteriopintojen johdantokurssia. Kurssia ohjasivat professorit Pirjo Kääriäinen, Andrea Botero, Marco Steinberg ja opetusavustaja Pragati Singhal. Opiskelijat hahmottelivat uusia työpaikkoja, joissa tarvitaan uudenlaista osaamista, taitoja ja asenteita. Samalla pohdittiin myös nykypäivän yhteiskunnallisia kysymyksiä, huolia ja odotuksia.

job poster for year 2030

Käsityöläisten osuuskunta OTHERFRAME etsii muotoiluantropologia

Käsityöläisten osuuskunta etsii tarinankertojaa, nopeaa ajattelijaa ja suunnittelijaa, joka moderoi muotoilun työpajoja, kokoaa yhteen tuloksia ja testaa paikan päällä tekniikoita yhdessä puuseppien kanssa. Otherframe on ympäri maailmaa toimivien käsityöläisten osuuskunta, joka työskentelee tieteen ja luonnon kehityksen parissa.

job poster 2030

Uusia tekoälymuotoja luova studio FEARTURISTIC etsii keskustelumuotoilijaa 

Tekoälystudio etsii osallistavaa suunnittelijaa, joka on syvästi innostunut tutkimaan tekoälyn uusia ja tuntemattomia alueita. Fearturistic on suunnittelijoiden, taiteilijoiden ja ohjelmoijien tiimi, joka luo uusia tekoälyn muotoja.

job poster for 2030

Tekoälyn pyörittämä kestävä rahoitusyhtiö GREENGLOBAL hakee ihmistä

Kestävä rahoitusyhtiö etsii ihmistä, joka tekisi yhteistyötä tekoälyjärjestelmien kanssa muun muassa kehittämällä verkkopankkisivustoa ja -sovellusta. Greenbank Global on tekoälyn johtama kestävä rahoitusyhtiö, jonka tehtävänä on luoda parempi tulevaisuus.

job posters for 2030

IMAGINARY, strategiseen järjestelmäsuunnitteluun keskittyvä aivoriihi, etsii luovan elinympäristön johtajaa

Edistyksellinen suunnitteluryhmä etsii Luovan elinympäristön johtajaa vetämään Helsingin Keskuspuisto -hankettaan, jossa keskitytään ekosysteemipalveluihin, luonnon monimuotoisuuteen ja tiimin johtamiseen. Imaginaryn tehtävänä on luoda osallistavia ympäristöjä, jotka priorisoivat monilajisia elinympäristöjä.

job poster for 2030

POTA on yritys, joka kehittää teknologioita puhtaamman valtameren puolesta. POTA etsii johtavaa merenkulun drone-järjestelmien suunnittelijaa

Puhtaamman valtameren teknologioita kehittävä yritys etsii visionääristä suunnittelijaa kehittämään merten saastumista torjuvia meridroneja. POTA on sitoutunut luomaan puhtaamman ja terveellisemmän meriympäristön.

job poster 2030

Multiversumin työkaluja kehittävä LIBR-E etsii digitaalisten kopioiden suunnittelijaa

Multiversumin täydellistä vapautta edustava yritys etsii tiimiinsä yhteistyökykyistä suunnittelijaa. LIBR-E:n missio on auttaa sinua kehittämään itseäsi Multiversumissa ilman aineellisuuden rajoja.

job poster 2030

3D-tulostettua pastaa valmistava NOODLE NIRVANA etsii biomateriaalisuunnittelijaa

Kestävän kehityksen mukainen pasta-alan yritys etsii suunnittelijaa parantamaan pastatuotteidensa laatua ja kestävyyttä. Noodle Nirvana on sitoutunut käyttämään paikallisesti hankittuja biomateriaaleja ja huippuluokan 3D-tulostustekniikoita vihreämmän kulinaarisen tulevaisuuden luomiseksi.

job poster 2030

Muotoiluyritys FUTUREFORM hakee teknisen suunnittelun johtajaa

Muotoiluyhtiö etsii suunnittelijaa johtamaan monialaista teknosuunnittelutiimiään, jonka tehtävänä on kuroa umpeen estetiikan ja teknologian välinen kuilu. Futureform on ylpeä siitä, että se ylittää rajoja ja keksii yritykset ja asiakaskokemukset uudelleen.

job poster 2030

ARVO auttaa vanhuksia pysymään itsenäisinä ja etsii nyt empaattista suunnittelijaa

Senioriyhteisöön erikoistunut teknologiayritys etsii empaattista ja innovatiivista suunnittelijaa muuttamaan vanhustenhoitoa. ARVO:n tehtävänä on pitää vanhusyhteisö mahdollisimman itsenäisenä huipputeknologian avulla.

job poster 2030

Suomalainen vaatetusalan yritys JOUKOHAINEN yhdessä avaruusmatkailutoimisto SPACEDYNAMICSin kanssa etsii tuotevälittäjää

Suomalainen vaatetusalan yritys ja matkatoimisto etsivät tuotevälittäjää helpottamaan yhteissuunnittelutyötä. Joukahainen on perinteikäs suomalainen vaatetusalan yritys, jonka missio on tarjota vaatteita ihmisille ja yli-ihmisille alati muuttuvassa maailmassa. Spacedynamics on kansainvälinen avaruusmatkatoimisto.

job poster 2030

DOOMSDAY SOLUTIONS, maailmalopun suojiin erikoistunut innovaatiolaboratorio, etsii Fallout-suojien suunnittelujohtajaa

Maailmalopun suojiin erikoistunut suunnittelulaboratorio etsii resilienttisuunnittelun johtajaa vetämään modulaaristen suojiensa kehityshankkeita. Doomsday Solutions uskoo, että jokaisella pitäisi olla mahdollisuus ylellisiin doomsday-suojiin.

job poster 2030

Ihmisen ja eläimen välisiä viestintäratkaisuja kehittävä UNIPET hakee BAAH-kielisuunnittelun asiantuntijaa

Ihmisen ja eläimen välistä viestintää kehittävä yritys etsii kielisuunnittelun asiantuntijaa. Tehtävässä työskennellään muunlajisten kanssa ja visioidaan maailmaa, jossa eläinkunta voi ilmaista itseään. Unipet on suunnitellut koirille ja kissoille kaulapannat, joiden avulla ne voivat ilmaista persoonallisuuttaan, tapojaan ja mieltymyksiään.

Intro to MA Studies MUO-E0020 on muotoilun maisteriopintojen johdanto, joka valmistaa opiskelijoita siirtymiseen perustutkinnosta maisteriopintoihin. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.