Opiskelijan opas

Uutiset

Opintojen hyväksilukuperiaatteisiin tulossa muutoksia 1.1.2025 alkaen

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea päätti muutoksista Aalto-yliopiston opetusta ja opiskelua koskevien sääntöjen 36 §:n hyväksilukuperiaatteisiin eli muualla suoritettujen opintojen tai muulla tavoin osoitetun osaamisen ottamiseen osaksi Aalto-yliopiston tutkintoa. Niitä sovelletaan voimaantulon jälkeen vireille tuleviin hyväksilukuhakemuksiin.

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea päätti kokouksessaan 10.9.2024 muutoksista Aalto-yliopiston opetusta ja opiskelua koskevien sääntöjen 36 §:n hyväksilukuperiaatteisiin eli muualla suoritettujen opintojen tai muulla tavoin osoitetun osaamisen ottamiseen osaksi Aalto-yliopiston tutkintoa. Pykälän nimi muutettiin samalla muotoon “Opintojen hyväksilukeminen ja muu liittäminen tutkintoon”. Keskeisemmät muutokset opiskelijoille:

  • Opiskelijan hyväksilukiessa toisessa kotimaisessa korkeakouluista suorittamiaan kursseja Aalto-yliopiston tutkintoon kurssit kirjataan opintorekisteriin annetulla arvosanalla (eli 1-5) pelkän hyväksytty-arvosanan sijaan silloin kun suoritetun kurssin arvosteluasteikko on vastaava kuin Aalto-yliopistossa. Muutos ei koske kursseja, joilla korvataan jokin tietty Aalto-yliopiston kurssi.
  • Opiskelija voi hyväksilukea enintään puolet Aalto-yliopiston koko tutkinnon laajuudesta kuten tähänkin asti eikä hän voi hyväksilukea opinnäytettä tai kypsyysnäytettä. Muutoksen jälkeen määrätään lisäksi tarkemmin tiettyjen tutkinnon osien hyväksiluetun osuuden maksimilaajuudesta. Jatkossa kandidaatti- ja maisteriopiskelijat voivat hyväksilukea koulutusohjelman yhteisten opintojen laajuudesta (pois lukien kieli- ja viestintäopinnot), koulutusohjelmaopintojen laajuudesta ja pääaineopintojen laajuudesta enintään puolet. Poikkeuksia hyväksiluvun maksimilaajuuteen on edelleen siirto-opiskelijoille sekä tilanteissa, joissa muualla suoritetut sopimusopinnot ovat pakollinen osa tutkintoa.
  • Toisesta kotimaisessa korkeakoulussa suoritetut sopimusopinnot voidaan jatkossa siirtää Aalto-yliopiston opintotietorekisteriin ilman hyväksilukumenettelyä, jos kyseiset sopimusopinnot on hyväksytty koulutusohjelman opetussuunnitelman osaksi. Muutos liittyy kansallisen ristiinopiskelupalvelun laajempaan käyttöönottoon.

Uudet muutokset hyväksilukuperiaatteisiin tulevat voimaan 1.1.2025 ja niitä sovelletaan voimaantulon jälkeen vireille tuleviin hyväksilukuhakemuksiin. 

Syksyn 2024 aikana päivitetään Aalto-yliopiston hyväksilukuohjeet.

Syksyn 2024 aikana tarkennetaan myös koulutussopimusten valmisteluohjeistusta. Sopimusopintojen huomioiminen opetussuunnitelmatyössä päivitetään myös tuleviin Aalto-yliopiston opetussuunnitelmaohjeisiin koskien syksyllä 2026 alkavaa opetussuunnitelmakautta.

Päivitetty 36 § Aalto-yliopiston yleisissä opetusta ja opiskelua koskevissa säännöissä 
 

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Voit nyt antaa anonyymia saavutettavuuspalautetta Sisusta

Sisusta voi nyt antaa anonyymia saavutettavuuspalautetta. 
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Opiskelijan etusivu Sisussa uudistuu

Sisun opiskelijan etusivua on uudistettu palvelemaan eri kohderyhmiä ja käyttäjien eri tarpeita.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Sisu on osa opiskelijan arkea

Sisun käyttö on osa Aallon opiskelijan arkea. Sisua kehitetään käyttäjiltä saatujen palautteiden perusteella.
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää II periodissa

Kielikeskuksessa on kakkosperiodissa tarjolla monipuolisesti kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.