Uutiset

Opiskelija Rasmus Mäkinen: luovuutta vaativat kurssit ovat auttaneet minua ymmärtämään energia- ja konetekniikan opintoja paremmin

Energia- ja konetekniikan kandiopiskelija Rasmus Mäkinen kokee fysiikan olleen jo lukio-opintojen aikainen lempiaine, joka johdatteli hänet opiskelemaan Aaltoon. Parasta opinnoissa on ollut kurssien monipuolisuus ja erityisesti Tietokoneavusteinen suunnittelu -kurssi teki Rasmukseen niin suuren vaikutuksen, että hän päätti hakea sen kurssiassistentiksi.
Rasmus Mäkinen poseeraa haalareissa ja ylioppilaslakissa Otaniemen kampuksella.
Kuva: Rasmus Mäkinen

Miksi valitsit Energia -ja konetekniikka-kandiohjelman?

Valitsin energia- ja konetekniikan sillä fysiikka oli yksi lempiaineistani lukiossa ja sen soveltaminen käytännössä kiinnosti minua paljon. Konetekniikka kiehtoi minua erityisesti ja Aallon energia- ja konetekniikka vaikutti parhaalta vaihtoehdolta, sillä se tarjoaa monipuoliset opinnot ja suuntautumisvaihtoehdot.

Millaista opiskelu Aallossa on käytännössä?

Opiskelu Aallossa on ollut todella monipuolista. Kursseilla olemme päässeet opiskelemaan energia- ja konetekniikan ohella muiden alojen opintoja kuten koodausta ja kemiaa, mikä on auttanut ymmärtämään omia opintoja paremmin. Energia- ja konetekniikan alan opinnoissa on paljon fysiikkaa ja matematiikkaa, mikä voi välillä olla hyvinkin haastavaa. Luennot ja harjoitusryhmät ovat kuitenkin olleet laadukkaita ja kavereiden kanssa yhdessä tehtäessä hankalatkin kurssit ovat täysin hallittavissa.

Mikä on paras kurssi Aallossa?

Kurssit joissa pystyy käyttämään luovuutta sekä luoda uutta omin käsin ovat aina olleet suosikkejani, joten Tietokoneavusteinen suunnittelu -kurssi oli heti fuksivuonna mieluisa kurssi minulle. Tällä kurssilla asiat opetettiin aluksi selkeiden ja helppolukuisten ohjeiden avulla, jonka jälkeen opiskelijoille annettiin vapaat kädet isomman kokonaisuuden luomisessa. Kurssilla oli paljon harjoitusryhmiä, joten apua sai aina tarpeen tullen. Pidin kurssista niin paljon, että hainkin seuraavana vuonna sinne kurssiassistentiksi.

Otaniemessä on paljon erilaisista taustoista tulleita ihmisiä, mikä tuo paljon rikkautta ja monimuotoisuutta opiskelijakulttuuriimme.

Rasmus Mäkinen, Energia -ja konetekniikan kandiopiskelija

Mikä on parasta opiskelijaelämässä?

Minulle itselleni opiskelijaelämässä parasta on ollut yhteisöllisyys ja tekemisen meininki. Jokainen voi olla oma itsensä ja löytää itselleen oikean paikan Aallon opiskelijaelämästä. Lähdin itse toisena vuotena Koneinsinöörikillan hallitukseen, ja se on tuonut elämääni paljon hienoja kokemuksia ja uusia ystäviä. Otaniemessä on paljon erilaisista taustoista tulleita ihmisiä, mikä tuo paljon rikkautta ja monimuotoisuutta opiskelijakulttuuriimme. 

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Energia- ja konetekniikan tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta. Kestävyys ja ympäristöystävällisyys ovat keskeisiä painopisteitä opinnoissamme, ja molemmilta aloilta vaaditaan uusia innovaatioita näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Työllistymismahdollisuudet ovat laajat ja erilaiset suuntautumisvaihtoehdot opintojen aikana takaavat erinomaiset uranäkymät.

Lue lisää opinnoista

Students working at the indoor air quality lab.

Energia- ja konetekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Energia- ja konetekniikan pääaineessa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kestävän tulevaisuuden energiajärjestelmiin ja koneisiin. Pääaine tarjoaa monipuoliset erikoistumismahdollisuudet ja alalla on lähes rajattomat työllistymismahdollisuudet niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Frank Martela
Opinnot Julkaistu:

Kuinka elää hyvää elämää? Frank Martelan avoin Art of Living -MOOC

Uutta kaikille avointa verkkokurssia luennoi Ph.D., apulaisprofessori Frank Martela. Kurssi on osa Aallon elämänlaajuisen oppimisen portfoliota. Kurssi julkaistiin 30.5.2023.
Liisa Antola
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Liisa Antola: ”Rohkaisen ihmisiä rakentamaan uraansa enemmän myös arvojensa, eikä vain mielenkiinnon kohteiden, pohjalta”

Liisa Antola on aina haaveillut kansainvälisestä urasta, ja Kauppakorkeakoulun opinnoissa saatu kansainvälinen kokemus auttoi häntä saavuttamaan sen. Nykyään hän työskentelee Iso-Britanniassa toimivassa toimialajärjestössä DEI-asioiden parissa ja pyrkii luomaan oikeudenmukaisempaa työelämää kaikille vakuutus- ja pitkäaikaissäästämissektorilla.
Opiskelija Janni Kerkkänen hymyilee kameralle haalareissaan.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Janni Kerkkänen: vaaleanpunaiset haalarit ja kurssien tarjoama konkretia veivät mennessään

Mechanical Engineering -maisteriohjelman opiskelija Janni Kerkkänen yllättyi siitä, ettei konetekniikkaa opiskellakseen tarvinnutkaan rassata mopoja tai ruohonleikkureita koko ikäänsä. Hänestä parasta opiskelussa on sen monipuolisuus ja yhdessä tekeminen opiskelijajärjestöissä, tietenkin pilke silmäkulmassa.
Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) toisessa jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 2. jaksossa suomeksi ja englanniksi. Lisäksi tänä vuonna pienryhmäkeskustelut ovat mahdollisia myös ruotsiksi!