Uutiset

Opiskelijaprojekti testasi OLED-toteuttamisen rajoja

Habitaressa Airamin osastolla on esillä kuuden suunnittelijan kokeelliset valaisinmallit.
Viiva, Natalia Mussi Weidlich

Airam ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu toteuttivat yhteisen projektin tavoitteenaan testata ja venyttää OLED-toteuttamisen rajoja. Jokainen suunnittelija on hyödyntänyt OLEDien mahdollisuuksia kiinnostavasti eri näkökulmista. Nyt käynnistyneillä Habitare-messuilla on esillä Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja Airamin yhteistyössä valmistama lamppumallisto.

OLED innosti suunnittelijoita luomaan eleettömän kauniita malleja, joissa monessa uusin teknologia yhdistettiin tuttuihin ja turvallisiin materiaaleihin ja muotoihin, kuten puuhun ja kiveen.

Oled tarkoittaa orgaanista ledivaloa ja se toimii yleensä valona, joka heijastuu jostain pinnasta. Oled-valot ja 3d-tulostaminen ovat osittain jo arkea, mutta niiden aika on vasta tulossa.

- Annoimme vapaat kädet opiskelijoille kokeilla ja toteuttaa visioita, ja saimmekin hienoja prototyyppejä. OLED-valaisimien aika kuluttajamarkkinoita silmällä pitäen on muutaman vuoden sisään, teknologian kehittyminen mahdollistaa yksikkökustannusten pienenemisen, sanoo Airamin toimitusjohtaja Robert Paajanen.

Valaistus kehittyy ja muuttuu juuri nyt nopeasti. Led-valonlähteet ovat jo vallanneet markkinat, ja hyvää vauhtia myös valaisimet varustetaan ledeillä. Seuraava luonteva kehitys valaisimissa, ledien edelleen kehittymisen rinnalla on OLED. OLED valonlähteenä antaa valaisinsuunnittelulle uusia, perinteisiä suunnittelun rajoja rikkovia mahdollisuuksia miellyttävän luonnollisen valontuottonsa, huikean ohuen valopintansa sekä hyvän himmennettävyytensä ansiosta.

Lisätietoja:

Airam Oy, markkinointijohtaja Minna Hellström 040-8021076, [email protected]

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Muotoilun laitos, professori Timo Salli 040-5234099, [email protected]

Take along; Annamiia Suominen, delO; Vesa Nilsson, Swinger; Heli Juuti, Haiku; Liisa Poskiparta, Kivi N60°7 E24°7; Saara Kantele

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.