Uutiset

Päivitä ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä olevat aktiviteetti- ja palkintotietosi kansallista Tutkimustietovarantoa varten

Näillä julkaisutietoja täydentavillä tiedoilla tuot esiin muita saavutuksia tutkimustyössäsi.
research

Suurin osa tutkimustietojärjestelmä ACRISeen lisätyistä aktiviteeteista ja palkinnoista voidaan siirtää myös kansalliseen Tutkimustietovarantoon ja Tiedejatutkimus.fi-portaaliin osana Tutkijan tiedot -työkalupalvelua. Palvelu otetaan käyttöön vuonna 2023 ja sen avulla tutkijat voivat luoda oman profiilinsa Tiedejatutkimus.fi-portaaliin ja lisätä näin tutkimuksensa näkyvyyttä ja löydettävyyttä.

Tulevaa palvelua silmällä pitäen olemme päivittäneet aktiviteetteja ja palkintokategorioita ACRISessa. Olemme lisänneet alakategorioita, joita Aallon tutkijat ovat vuosien varrella pyytäneet. Päivityksessä on otettu huomioon myös viimeaikaiset suositukset tutkija-arvioinnista, ks. EU:n sopimus tutkimuksen arvioinnin uudistamisesta | Aalto yliopisto

Uusia ominaisuuksia ovat:

  • Yhdeksän selkeää perustyyppiä ja erilaisia ​​alatyyppejä, jotka kuvastavat monipuolisesti akateemista ja taiteellista toimintaa.
  • Uudet aktiviteettiluokat vastaavat paremmin TENK CV:n sisältövaatimuksia.
  • Päivitetyt ohjeet jokaiseen alakategoriaan, joten oikean mallin valitseminen on entistä helpompaa.
  • Sekä aktiviteetit että palkinnot voidaan merkitä avoimen tieteen avainsanoilla kuvaamaan, millaiseen avoimen tieteen toimintaan aktiviteetti liittyy.

Lue lisää Tutkimustietovarannossa käytössä olevista aktiviteettiluokista.

Ohjeet toimintojen lisäämiseen ACRISiin (englanniksi): Adding activities to ACRIS | Aalto University.

Ohjeet palkintojen lisäämiseen ACRISiin (englanniksi): Press/Media and Prizes in ACRIS | Aalto University

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.