Uutiset

Professori Lauri Malmille kansainvälisesti arvostettu palkinto työstä tietotekniikan opetuksen hyväksi

The SIGCSE Award for Outstanding Contribution to Computer Science Education, jonka Lauri Malmi saa, myönnetään tutkijoille, jotka ovat merkittävällä tavalla vaikuttaneet tietotekniikan alan opetukseen.
Lauri Malmi
Kuva: Anni Hanén / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston tietojenkäsittelytekniikan professori Lauri Malmi on palkittu kansainvälisesti arvostetulla SIGCSE Award for Outstanding Contribution to Computer Science Education -palkinnolla. Palkinto myönnetään hänelle SIGCSE Technical Symposiumissa, joka järjestetään maaliskuussa 2020 Portlandissa (Oregon), Yhdysvalloissa.

Palkinto on jaettu kerran vuodessa vuodesta 1981 alkaen. Aiemmin sen ovat saaneet muun muassa Edsger Dijkstra ja Donald Knuth. Jo edesmennyt hollantilainen Dijkstra ja yhdysvaltalainen Knuth lukeutuvat maailman tunnetuimpien tietojenkäsittelyteoreetikkojen joukkoon.

”Tämä on tavattoman suuri kunnia, koska palkinto on aikaisemmin myönnetty eräille tietojenkäsittelytieteen kuuluisimmista tutkijoista”, Malmi sanoo.

SIGCSE Award for Outstanding Contribution to Computer Science Education jaetaan vuosittain yksittäiselle henkilölle tai ryhmälle tunnustuksena merkittävästä panostuksesta tietotekniikan alan opetukseen. Panostuksella voidaan viitata monenlaiseen työhön, kuten innovatiivisiin opetusmetodeihin, oppikirjojen kirjoittamiseen tai uusien opetustyökalujen kehittämiseen. Palkinnon saamisen ehtona on, että panostuksella on pitkäaikaista vaikutusta ja merkitystä tietotekniikan alan opetukseen.

Malmille palkinto myönnettiin hänen tärkeästä roolistaan kansainvälisessä tietotekniikan opetuksen ja oppimisen tutkijayhteisössä ja alan tutkimuksen profiilin ja laadun sekä tutkijakoulutuksen kehittämisestä.

”Olen myös ollut vaikuttamassa eri tavoin siihen, että alan tutkimuskenttä kehittyy ja tutkimuksen laatu yleisesti paranee. Alalla on julkaistu runsaasti papereita, joissa esitellään uusia opetuksen innovaatioita ja niistä saatuja kokemuksia, mutta tarvitsemme myös syvällistä teoreettista ymmärrystä oppimisen malleista ja prosesseista ja niiden tueksi vahvaa empiiristä näyttöä.”

Malmi kiittää myös kollegoitaan ja tutkimusryhmäänsä. ”Luonnollisesti en ole ollut tässä yksin vaan minulla on ollut ollut ympärilläni joukko opetuksen laadusta ja siihen liittyvästä tutkimuksesta syvällisesti innostuneita opettajakollegoita sekä monia erittäin lahjakkaita jatko-opiskelijoita.”

LeTech-tutkimusryhmässä tähän mennessä valmistuneet 17 väitöskirjatutkimusta ovat olleet hänen mukaansa olleet hyvin mielenkiintoinen ja kannustava osa työtä.

Lue lisää palkinnosta ja aiemmista voittajista SIGSCE.orgista

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.