Uutiset

Professori Paavo Alkulle puheteknologian pääjärjestön Fellow-arvonimi

Professori Alku on ensimmäinen ISCA Fellow -arvonimen saanut suomalainen puheentutkija.
Akatemiaprofessori Paavo Alku
Professori Paavo Alku. Kuva: Leena Ylä-Lyly

Professori Paavo Alku Aalto-yliopiston signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitokselta on nimitetty ISCA:n (International Speech Communication Association) Fellow-jäseneksi lokakuusta 2020 alkaen. ISCA on puheteknologian kansainvälinen pääjärjestö, ja Fellow järjestön korkein arvonimi.

Nimitys perustuu professori Alkun tieteellisiin ansioihin ihmisen puheentuottomekanismin analyysissa ja sen sovellutuksissa. Hänen tutkimusalojaan ovat ihmisen puheentuottomekanismin analyysi signaalinkäsittelyn avulla, puhesynteesi, puhesignaalin laadun ja ymmärrettävyyden parantaminen sekä puhesignaalin kautta tehtävä ihmisen terveydentilan seuranta.

Professori Alkun tutkimustuloksia on hyödynnetty kaupallisesti matkapuhelimissa ja monissa neurotieteellisissä tutkimuksissa, jotka liittyvät puhesignaalin prosessointiin ihmisen aivoissa. Alku on ensimmäinen ISCA Fellow-arvon saanut suomalainen puheentutkija. Hänelle on myönnetty myös IEEE:n Fellow-arvonimi.

ISCA on voittoa tavoittelematon kansainvälinen järjestö, jonka tarkoituksena on tukea puheteknologiaan liittyvää tutkimusta ja teknologiaa. Lue lisää järjestön sivuilta: ISCA.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Miia Mäkelä
Nimitykset Julkaistu:

Miia Mäkelä on nimitetty Associate professorin tehtävään Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle

MMT (Mikrobiologia) Miia Mäkelä on nimitetty Aalto-yliopiston Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle tenure track -urapolulle Associate professorin vakituiseen tehtävään 1.9.2024 alkaen.
Daniel Martin-Yerga
Nimitykset Julkaistu:

Daniel Martin-Yerga on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Daniel Martin-Yerga on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään.
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä Kauppakorkeakoulussa

Prottoy Akbarin, Pablo Warnesin, Erkki Vihriälän ja Christoph Huberin nimitykset astuvat voimaan 1.8.2024.