Uutiset

Professori Ramesh Sharda työskentelee Fulbright-Aalto Distinguished Chair -stipendiaattina tieto- ja palvelujohtamisen laitoksella

Fulbright-ohjelmat ja -stipendit ovat erittäin arvostettuja Yhdysvalloissa.
A-logo. Photo: Mikko Raskinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Fulbright Suomi -säätiön (Fulbright Finland) tavoitteena on koulutusyhteyksien avulla edistää nykyistä laajempaa tiedon ja ammattiosaamisen vaihtoa Suomen ja Yhdysvaltain välillä. Säätiö kehittää ja hallinnoi stipendiohjelmia opiskelijoille, tutkijoille ja eri alojen ammattilaisille sekä tarjoaa kansainvälistymispalveluita laadukkaan liikkuvuuden ja korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyön tueksi.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki kuuluu Fulbright Finlandin hallitukseen. ”Fulbrightilla on erittäin arvostettu brändi USA:ssa, mikä auttaa korkeatasoisten vierailijoiden houkuttelemisessa Suomeen ja Aaltoon. Suomalaisten puolestaan kannattaa tutustua Fulbright Finlandin stipendiohjelmiin”, Korkeamäki sanoo.

Fulbright Finland jakaa stipendejä Suomeen tuleville amerikkalaisille tutkijoille ja opiskelijoille. Maaliskuussa Kauppakorkeakouluun saapui Fulbright-Aalto Distinguished Chair -tehtävään professori Ramesh Sharda. Hänen stipendinsä on neljäksi kuukaudeksi. 

Ramesh Sharda, Fulbright-stipendiaatti, School of Business
Ramesh Sharda

Ramesh Sharda on tietojärjestelmätieteiden professori ja tutkimuksesta vastaava varadekaani Oklahoma Staten Spears -kauppakorkeakoulussa. Hän tutkii tietojärjestelmien analytiikkasovelluksia ja on täällä ollessaan viimeistellyt uutta versiota Yhdysvalloissa paljon käytetystä analytiikan oppikirjastaan ”Business Intelligence, Analytics, and Data Science: A Managerial Perspective”. Professori Sharda on osallistunut aktiivisesti laitoksen tutkimusseminaareihin ja hän piti laitoksella avoimen yleisöluennon tekoälyn yrityssovelluksista yhdessä työelämäprofessori, Silo.ai:n Peter Sarlinin ja apulaisprofessori Eeva Vilkkumaan kanssa.

Ramesh Sharda opetti myös verkkotieteitä ja analytiikkaa uudessa Business Analytics -maisteriohjelmassa ja Information and Service Management -maisteriohjelmassa. Vierailevana luennoitsijana kurssilla toimi myös Kauppakorkeakoulun alumni ja rahoitusalan verkostoja analysoivan FNA-nimisen yrityksen perustaja Kimmo Korkeamäki. Professori Sharda esiintyi myös Aallon Operations Leadership -podcastissa, jossa hän jakoi näkemyksensä analytiikasta sekä toimialoista ja yrityksistä, jotka ovat olleet analytiikkatyökalujen kehittämisen eturintamassa.

Shardan isäntänä Kauppakorkeakoulussa on toiminut professori Matti Rossi. ”Olen varma, että tämä vierailu synnyttää pitkäaikaista yhteistyötä professori Shardan kanssa”, hän sanoo.

Professori Shardan lisäksi Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa ja insinööritieteiden korkeakoulussa on tällä hetkellä seuraavat tutkijat Fulbright-vierailijoina: 

Core Fulbright U.S. Scholar Program:

  • Kash Barker
    Industrial and Systems Engineering

Fulbright U.S. Student Program:

  • Nicholas Zdroy
    Mechanical Engineering
  • Jade Roberts
    Computer, Communication, and Information Sciences
  • Irina Wang
    Design.


Lisätietoa: 
https://www.fulbright.fi/fi/apurahat

Tieto- ja palvelujohtamisen laitos

Tieto- ja palvelujohtamisella viitataan tiedon ja digitaaliteknologian luovaan hyödyntämiseen liiketoiminnassa ja siirryttäessä teollisesta tuotannosta palveluvoittoiseen tuotantoon.

Lue lisää
Two business students, one is holding a laptop, discussing with the Professor after his lecture. Another group of students talk in the background.
Fulbright-stipendiaatit Aalto-yliopistossa
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.