Uutiset

Radical Collaboration - Aalto LASER Talks afterwork palaa kesäkuussa

Kutsu ystäväsi tai kollegasi mukaan kuuntelemaan inspiroivia puheenvuoroja ajankohtaisesta tutkimuksesta ja keskustelemaan rennosti ruuan, virvokkeiden ja musiikin äärellä.
Laser Talks main visual

Miten tehdään radikaalisti luovaa yhteistyötä, joka voi perusteellisesti mullistaa toimintatapojamme? Millainen yhteistyö voi johtaa paradigman muutokseen?

Aalto LASER Talk afterwork -tapahtumassa 7.6.2023 käsitellään radikaalia yhteistyötä,  jotta voimme taklata olemassaoloamme uhkaavia haasteita. Kolme puheenvuoroa kertovat osaamisten ja näkökulmien yhdistämisestä uutta luovan yhteistyön aikaansaamiseksi.

Markus Schmidt Biofaction KG:stä (Itävalta) kertoo taiteen aikaansaamista, "rakentavista häiriöistä" tieteessä. Taiteilija ja väitöskirjatutkija Einat Amir Aalto-yliopistosta esittelee yhteistyömallin, jossa taiteilija ja tieteentekijä työskentelevät tasavertaisina, laajentaen alojensa rajoja ja luoden tieteenaloja yhdistäviä hankkeita.

Ashish Mohite Hyperion Roboticsista kertoo betonin tehokkaammasta hyödyntämisestä sen ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Esityksiä käsitellään yhteisökeskustelussa, jonka juontaa tapahtuman moderaattori, apulaisprofessori Robin Gustafsson.

Tilaisuus on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vallitsevien käytäntöjen haastamisesta sekä uusien ajattelu- ja työskentelytapojen edistämisestä. Tapahtuma on erityisesti suunnattu väitöskirjatutkijoille ja alumneille, jotka haluavat laajentaa näkökulmaansa uuden tiedon äärellä. Tapahtuma on englanniksi.

Leonardo/ISAST LASER Talks on kansainvälinen ohjelmasarja, jonka tapahtumissa taiteilijat, tieteentekijät, humanistit ja insinöörit esiintyvät ja osallistuvat keskusteluihin suuren yleisön kanssa. LASER edesauttaa tieteidenvälistä vuoropuhelua sekä tieteen ja taiteen rajat ylittävää yhteisön rakentumista. LASER Talkseja järjestetään yli 50:ssä yliopistossa viidellä mantereella.

Radikaali yhteistyö – Aalto LASER Talk

Systeemisiin haasteisiin vastaaminen vaatii aitoa, käänteentekevää ja rajat ylittävää yhteistyötä. Miten sellaista tehdään? Katso afterwork-tapahtuman tallenne.

Lue lisää ja ilmoittaudu
LaserTalks: Radical Collaboration
Visual designer Merle Karp made this collage with AI, using photos by Mikko Raskinen, Anne Kinnunen and Aleksi Poutanen.

LASER Talks

The mission of LASER is to encourage contribution to the cultural environment of a region by fostering interdisciplinary dialogue and opportunities for community building to over 40 cities worldwide.

Radical creativity illustration: Anna Muchenikova

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Strategiamme
Networking at Aalto

Aalto Networking Platform

Aalto Networking Platform -yhteistyöalusta tuo tutkimusosaamista yhteen yli laitosrajojen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.