Uutiset

Sähköautojen koeajot kiinnostivat AlumniStudentWeekend-tapahtumassa

Lähes 300 alumnia ja opiskelijaa osallistui tapahtumaan, jossa palkittiin Sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni Kimmo Kalliola.
Kuvassa vasemmalta Asta Sihvonen-Punkka, dekaani Jyri Hämäläinen, vuoden alumni Kimmo Kalliola ja rehtori Ilkka Niemelä.

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni 2017 on Quupan toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Kimmo Kalliola. Palkintoperusteissa todetaan, että Kimmo on positiivinen, ennakkoluuloton ja aktiivinen alumni, joka on rakentanut menestyksekkään uran teollisuudessa ja yrittäjänä. Hän on osoittanut, että vahvaa perustutkimuksen osaamista pystyy hyödyntämään huipputeknologian tuotteiden kehittämisessä. Kimmo on myös luonut uutta työtä ja osaamista Suomeen ja ehtinyt samalla jakamaan kokemuksiaan Aallon nuoremmalle insinöörisukupolvelle. AlumniStudentWeekend-tilaisuudessa 28.10.2017 Kimmo Kalliola kertoi oman uratarinansa. Lue lisää Kimmosta >>

Keynote-puhuja Jyrki Halttunen Kuntien Tiera OY:sta kertoi käytännön kokemuksista ja uusista kehityssuunnista kuntien digitalisaatiossa.

Asta Sihvonen-Punkka Fingrid Oy:sta kertoi puhtaasta sähköjärjestelmästä.

AlumniStudentWeekend-tapahtuma on järjestetty yli 20 vuotena. Päivän aikana kuultiin mielenkiintoisia esityksiä tulevaisuuden liikenteestä, tekoälystä terveysteknologiassa ja smart energy -aiheesta.

Halukkaat pääsivät koeajamaan mieleisensä sähköauton 10 eri merkkisen joukosta. Mahdollisuus kiinnosti monia ja koeajot varattiinkin nopeasti täyteen.

Kuvat: Tuomas Sauliala, Seppo Saastamoinen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.