Uutiset

Taide ja muotoilu sijalle 9 maailmassa

QS-rankingin mukaan myös Aalto-yliopiston arkkitehtuuri ja liiketaloustiede ylsivät sadan parhaan joukkoon.
qs18_arts-news_fi_fi.png

QS World University Rankingin vuoden 2018 alakohtaiset vertailut julkaistiin 28.2. Vertailuissa oli mukana 48 tieteenalaa. Aalto-yliopisto arvioitiin maailman 9. parhaaksi yliopistoksi taiteen ja muotoilun alalla (art & design). Edellisvuonna sijoitus tällä alueella oli 13. Arkkitehtuurin alalla (architecture & built environment) Aallon sijoitus nousi 46:nneksi, kun aiempi sijoitus oli 51–100.

"On huikea saavutus sijoittua kovassa kilpailussa taiteen ja muotoilun alalla maailman kymmenen parhaan joukkoon. Aalto-yliopistossa uskomme, että taide, luovuus ja muotoilu uudistavat yhteiskuntaa haastamalla, kyseenalaistamalla ja tuottamalla uutta tietoa ja ymmärrystä", sanoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Anna Valtonen.

QS:n alakohtaisissa vertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon sijalla 51–100 oli myös Aalto-yliopiston liiketaloustiede (business).

Aalto-yliopisto sijoittui luokkaan 101–150 maailmassa sähkötekniikassa (electrical engineering), materiaalitutkimuksessa (materials science) sekä laskentatoimessa ja rahoituksessa (accounting & finance).

Sijoilla 151–200 olivat kemian tekniikka (chemical engineering), tietotekniikka (computer science), konetekniikka (mechanical engineering), rakennustekniikka (civil engineering), taloustiede (economics) ja viestintä (communication),

QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Ranking vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Edellisellä QS:n yleisranking-listalla Aalto-yliopisto oli sijalla 137. Heinäkuussa QS julkaisi listauksen alle 50-vuotiaista yliopistosta ja tässä vertailussa Aalto-yliopisto oli seitsemäs maailmassa.

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja Aallolle relevanteimpia ovatkin ala- tai aihekohtaiset rankingit. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.
 

Lue lisää:
QS World University Rankings by Subject 2018
(topuniversities.com)
Aalto 7. maailmassa alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.