Uutiset

”Toimi ajoissa ja rekisteröidy JobTeaser -palveluun”

Welcome Evening -tilaisuus täytti Kauppakorkeakoulun monitoimitilan uusista maisteriopiskelijoista.
Paneelikeskustelu
Kauppakorkeakoululla keskiviikkona 28.8. järjestetyssä Welcome Evening -tilaisuudessa saatiin kuulla kiinnostava paneelikeskustelu. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut toivotti maisteriopintojaan aloittavat opiskelijat tervetulleiksi tapaamaan Kauppiksen yhteisöä ja aivan erityisesti Kauppiksesta valmistuneita alumneja. Kauppakorkeakoululla keskiviikkona 28.8. järjestetty Welcome Evening -tilaisuus tarjosi osallistujille mahdollisuuden jutella alumnien kanssa ja saada vinkkejä oman urapolun löytämiseen. Lisäksi tapahtumassa kuultiin työelämäaiheinen paneelikeskustelu. 

Ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholm avasi tilaisuuden, johon osallistui yli 200 uutta maisteriopiskelijaa. ”Lämpimästi tervetuloa Aallon Kauppikseen. Haluan erityisesti nostaa esiin kaksi asiaa, jotka toivon, että muistatte tämän tilaisuuden jälkeen. Ensimmäinen näistä on ”Act Early”. Tällä tarkoitan sitä, että vaikka opiskeluaikana opinnot ja niiden ohessa muu opiskelijaelämä painottuvat, on hyvä alkaa tutustua myös työmarkkinoihin. Monet maisteriopiskelijat käyvät töissä jo opintojen ohessa, mutta kaikkien on hyvä alkaa miettiä työnhakua ja urapolun alkupäätä. Kannattaa tarttua ura- ja rekrytointipalveluihimme (lisätietoja sivun alalaidassa). Toinen asia, josta haluan kertoa, on Aalto JobTeaser -palvelu, jossa monet työnantajat ilmoittavat avoimista työ- ja harjoittelupaikoista sekä opinnäytetyömahdollisuuksista. Kannattaa rekisteröityä JobTeaseriin.”

Joustavuutta ja positiivista asennetta jatkuvaan oppimiseen

Paneelikeskustelussa saatiin tietoa hyödyllisistä taidoista, joita tarvitaan työelämässä ja siitä, kuinka niitä voi kehittää maisteriopintojen aikana. Paneelia moderoi urapalveluiden asiantuntija Milja Koski. Panelistit olivat Nina Zhao, People Consulting, EY, Hoang Pham, Web Analyst, Kesko, ja Tommi Raivisto, SVP, Chief Digital Officer, Alma Media. 

Hoang Pham ohjeisti opiskelijoita tekemään kovasti töitä, mutta myös osallistumaan juhliin ja tapahtumiin. ”Ulkomailta tulleille uusille opiskelijoille haluan kertoa, että suomalaiset ovat ystävällisiä, kunhan heihin ensin tutustuu rauhassa.” Tommi Raivisto kehotti opiskelijoita tutustumaan ihmisiin laajasti, mihin myös Nina Zhao yhtyi lisäten, että kannattaa tutustua sekä opiskelukavereihin että myös yrityksiin tarttumalla erilaisiin yritysyhteistyömahdollisuuksiin.

Hyödyllisistä taidoista Nina nosti esiin sen, että työtä hakiessa tulee osata kertoa selkeästi, mitä on oppinut koulussa ja mitä osaa. Hyvistä MS Office -taidoista on hyötyä, jotta osaa kätevästi tehdä vaikuttavat Excel- ja PowerPoint-esitykset. Tommi peräänkuulutti ongelmanratkaisutaitoja, ja luovuudestakin on hyötyä. ”Työnhaussa pitäisi erottua joukosta. Ihmisten kanssa työskenteleminen on tätä päivää, ja siitäkin on hyvä olla jonkinlaisia näyttöjä jo työtä hakiessa.”

Kaikki panelistit korostivat tekoälyn hyödyntämistä, jota itse kunkin kannattaa harjoitella jatkuvasti. Sen ja monen muun asian osalta positiivinen asenne ja kyky jatkuvaan oppimiseen ovat tärkeitä. Joustavuutta kysytään ja hyvät viestintätaidot ovat arvokkaita, jotta saa huomiota omille ehdotuksilleen. 

Tommi kehotti ensimmäisten työpaikkojen kohdalla olemaan myös sopivan nöyrä. ”Vaikka ensimmäiset työtehtävät eivät olisi juuri niitä mieleisimpiä, niin kaikista töistä oppii kuitenkin jotain. Ja kun on saanut jalan niin sanotusti oven väliin, on paremmat mahdollisuudet kuulla niistä seuraavista mahdollisuuksista.”

Aallon Kauppiksessa on vetovoimaa

Paneelin jälkeen opiskelijat pääsivät keskustelemaan vapaasti alumnien kanssa opinnoista, opiskelijaelämästä ja työstä. Jokaiselle pääaineelle oli oma nimikoitu pystypöytänsä, joten osallistujien oli helppo löytää alumni tai alumnit, jotka kertoivat juuri kunkin omasta pääaineesta.

Tilaisuuteen osallistunut Jani Muukkonen opiskeli aiemmin Tampereella, jossa hän luki hallintotieteitä. ”Ilahduin todella paljon, kun huomasin, että Aallon Kauppiksessa on strategisen johtamisen maisteriohjelma (Strategic Management in a Changing World). Varmasti teen jossain kohtaa hallintotieteidenkin opinnot loppuun, mutta nyt kiinnostaa juuri tämä Aallosta löytynyt ohjelma. On myös hienoa, että tässä tilaisuudessa on paikalla edustajia yrityselämästä, ja että pääsee juttelemaan suoraan heidän kanssaan.” 

”Juttelin äsken myös muutaman ulkomaalaisen opiskelijan kanssa ja sain sellaisen kuvan, että tällaisella urapalveluiden tervetulotilaisuudella on vielä aivan erityinen merkityksensä heille. He kertoivat saaneensa todella paljon uutta tietoa opiskelusta ja työn hakemisesta Suomessa.”

Aliisa Eerola ja Noora Solonen opiskelivat kandintutkinnon puolestaan Jyväskylässä. He hakivat Aallon Kauppikseen kuultuaan siitä paljon hyvää; opetusta on kehuttu laadukkaaksi, ja muutenkin pääkaupunkiseudussa oli heille vetovoimaa. Sekä Aliisa että Noora ovat valinneet maisteriohjelmassa pääaineekseen laskentatoimen. Tilaisuus oli heidänkin mielestään oikein hyvä. ”Vähän yllätti, miten paljon työn hakemisesta puhuttiin jo tässä vaiheessa, kun opinnot ovat kesken. Tähän asti on painotettu lähinnä opintoihin keskittymistä. Perustelut ”Act Early” -toimintatavalle olivat kuitenkin hyvät. Kauppiksen monipuoliset urapalvelut kuulostivat erinomaisilta, ja varmasti hyödynnämme niitä, kunhan nyt lukuvuosi ensin kunnolla käynnistyy”, Aliisa ja Noora sanoivat. 

Maisteriopiskelijat tapaavat alumneja
Paneelin jälkeen uudet maisteriopiskelijat pääsivät juttelemaan alumnien kanssa, joita oli paikalla kaikista maisteriohjelmista. Etualalla myös Aliisa Eerola ja Noora Solonen. Kuva: Roope Kiviranta

Welcome Eveningin järjestivät yhteistyössä Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut ja alumnisuhteet. Tilaisuus on järjestetty vuodesta 2017 alkaen ja se on osa Kauppakorkeakoulun uusien maisteriopiskelijoiden orientaatioviikon ohjelmaa.

Tapahtumaan osallistuneet alumnit vuonna 2024:

Accounting
Leo Decat, Financial Consultant & Partner at Nothern Interim Services
Maija Rinta-Laulaja, Partner & Financial Consulting at Nothern Interim Services

Creative Sustainability
Hai Anh Tran, Consultant at Gaia Consulting
Otso Sillanaukee, Team Lead at Demos Helsinki

Economics
Sara Hellemaa, Financial Specialist at Ministry of Finance

Finance
Anna Hollming, Project Leader at Boston Consulting Group
Mikael Ahovuo, Dealer at OP Financial Group

Global Management / CEMS
Nina Zhao, People Consulting at EY

Information and Service Management & Business Analytics
Saramaria Ritala, Customer Acquisition Manager at Inven
Simo-Samuli Niemi, Logistics Manager at Orion Corporation

International Design Business Management
Mikael Honkaniemi, Project Manager at Hellon
Trang Nguyen, Digital Marketing Specialist at Metso

People Management and Organizational Development & Strategic Management in a Changing World (former programs: Management and International Business & Strategy)
Elisa Jokinen, Sustainable Finance & Corporate Sustainability at KPMG
Emma Hänninen, Talent Acquisition Partner at Columbia Road
Jesse Holopainen, Head of Commercial Development, Strategy and M&A at SGN Group

Marketing
Eeva Aaltonen, Head of Brand Operations at Rovio

Yritysjuridiikka / Business Law
Maija Arimo, Digital Tranfer Pricing Manager at Abidia

Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Kauppakorkeakoulu
Better Business - Better Society seminar in December 2019, School of Business alumni networking after the seminar

Kauppakorkeakoulun alumneille

Kauppakorkeakoulun alumniyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia elämänlaajuiseen oppimiseen, verkostoitumiseen sekä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentamiseen. Liity alumniyhteisöömme!

Kauppakorkeakoulu

Lisätietoa:

Tanja Makkonen

Tanja Makkonen

Senior Manager, Career Services

Helmi Nuortimo

Coordinator
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) toisessa jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 2. jaksossa suomeksi ja englanniksi. Lisäksi tänä vuonna pienryhmäkeskustelut ovat mahdollisia myös ruotsiksi!
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun rakennus, sen vieressä oleva Kide-rakennus, sekä lipputangot ja puun oksa syksyisenä selkeänä päivänä.
Opinnot Julkaistu:

Työuraansa aloittavat maisterit viihtyvät lähityössä toimistolla, mutta odottavat työnantajan joustavan työajoissa

Tuore raportti paljastaa myös, että kansainvälisestä CEMS-maisteriohjelmasta valmistuneet nuoret ammattilaiset odottavat työltään yhteisöllisyyttä, haasteita ja kehittymismahdollisuuksia.
Kuva wellbeing weekin logosta jossa keltaisia kuvioita
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Vielä ehdit ilmoittautua Aalto Wellbeing Week 2024 tapahtumiin

Viikon aikana paljon tapahtumia hyvinvointisi tueksi.
A laptop and papers on a table.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aineistonhallintasuunnitelma ja tietosuojailmoitus -palvelu tutkijoille

Osallistu pilottiprojektiin, jossa luodaan tekoälyn avulla tietosuojailmoitus aineistonhallintasuunnitelmasi pohjalta.