Uutiset

Tukea Marokon maanjäristyksen ja Välimeren alueen Daniel-myrskyn seurauksista kärsiville

Yliopisto tukee ja auttaa henkilöstöä ja opiskelijoita kriisin käsittelyssä. Voit auttaa maanjäristyksen ja myrskyn uhreja tekemällä lahjoituksen avustusjärjestölle.
Aalto logo
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Marokossa tapahtunut voimakas maanjäristys ja Välimeren alueella riehuva Daniel-myrsky ovat aiheuttaneet paljon hätää ja huolta niin paikallisesti kuin myös Aalto-yhteisön jäsenille, joilla on sukulaisia ja ystäviä maanjäristyksen ja myrskyn vaikutusalueilla. He tarvitsevat nyt ymmärrystä ja tukea yliopistolta ja koko yhteisöltä. Aalto-yliopiston on yhteydessä ja tarjoaa tukea niille aaltolaisille, jotka ovat maanjäristyksen ja myrskyn vaikutusalueiden kansalaisia. 

Jos tarvitset tukea kriisin käsittelyyn 

Jos kohtaat työssäsi tai opinnoissasi tilanteisiin liittyviä ongelmia tai kysymyksiä, voit lähettää viestin sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Moniammatillinen tiimi käsittelee opiskelijoiden ja henkilökunnan lähettämiä viestejä luottamuksellisesti. 

Henkilöstölle: 

  • Henkilöstö voi myös olla yhteydessä työterveyshuoltoon tai oman korkeakoulun tai yksikön henkilöstöpalveluihin.  
  • Mielen Chat ja Mielen Sparri: työterveyshuollon tarjoama matalan kynnyksen tukipalvelu, jossa voi anonyymisti keskustella asiantuntijan kanssa ja saada tarvittaessa ohjeita jatkotoimiin. 
  • Aalto-papit ovat kaikkien Aalto-yhteisön jäsenten käytettävissä luottamuksellisina keskustelukumppaneina uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta. Heidän puoleensa voi kääntyä oli kyseessä sitten henkilökohtainen, omaan elämään liittyvä tai työyhteisöä koskettava asia. 
  • Työhyvinvointi-hakemiston kautta löydät listattuna paljon erilaisia hyvinvointia tulevia palveluja.

Opiskelijoille: 

  • Opiskelijat voivat olla yhteydessä oman korkeakoulunsa oppimispalveluihin.
  • Starting Point of Wellbeing tarjoaa lyhytkestoista ajanvarauksetonta ohjausta ja neuvontaa mistä saada tarvittaessa pitkäkestoisempaa tukea. Opiskelijat voivat tavata esimerkiksi opintopsykologin verkossa tiistaista perjantaihin klo 10.00 - 11.00. Olethan yhteydessä opintopsykologi Sanni Saarimäkeen ([email protected]), mikäli on tarvetta samanaikaiseen keskusteluun muiden opiskelijoiden kanssa. 
  • Aalto-papit ovat kaikkien Aalto-yhteisön jäsenten käytettävissä luottamuksellisina keskustelukumppaneina uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta. Heidän puoleensa voi kääntyä oli kyseessä sitten henkilökohtainen, omaan elämään liittyvä tai opiskelijayhteisöä koskettava asia. 
  • Kandidaatti- ja maisteritutkinto-opiskelijat voivat olla yhteydessä YTHS:ään
  • HelsinkiMissio tarjoaa keskustelu- ja kriisiapua alle 30-vuotiaille.

Miten voin auttaa maanjäristyksen ja myrskyn uhreja? 

Unicefin arvion mukaan Marokon maanjäristys vaikuttaa noin 100 000 lapsen elämään. YK:n mukaan useassa maassa tuhoa aiheuttaneella Daniel-myrskyllä on tuhansia uhreja. Libyassa jopa useita asuinalueita on huuhtoutunut pois. Rahallinen apu kannattaa suunnata vakiintuneille, kokeneille ja luotettaville avustusjärjestöille, joilla on kokemusta siitä, miten kriisitilanteissa toimitaan yhdessä viranomaisten ja muiden avustusjärjestöjen kanssa. Niillä on varastotilaa, jakelukanavia ja verkostoja, joiden kautta apu löytää perille. 

Avustusjärjestöt myös tietävät parhaiten, minkälaista tarvikeapua kohteessa tarvitaan eniten, ja vakiintuneiden järjestöjen kautta raha menee varmimmin perille.  

Punainen Risti  
Verkko: voit auttaa lahjoittamalla katastrofirahastoon  
Puhelin: soita numeroon 0600 12220 (20,28 € + pvm/mpm) 
Tekstiviesti: lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €) 
Mobilepay: numero on 10900 
Tilisiirto: OP FI52 5000 0120 4156 73 (saaja: Punainen Risti, viitenumero 5186) 

Unicef 
Verkko: voit auttaa lahjoittamalla hätäapuun 
Tekstiviesti: tekstaa AUTA15 numeroon 16110 (viestin hinta 15 €). 
Mobilepay: numero on 64555 

Pelastakaa Lapset 
Verkko: voit auttaa lahjoittamalla hätäapuun
MobilePay: numero on 20061 

Lääkärit ilman rajoja
Verkko: voit auttaa lahjoittamalla

Starting Point of Wellbeing logo

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa mm. ajanvarauksettomasta drop-in ohjauksesta, tapahtumista, asiantuntijoiden ajanvarauksellisesta ohjauksesta ja kampuksen hyvinvointireitistä.

Opiskelu Aallossa
Kuva aaltopappi Anu Morikawasta

Aalto-papit - palvelut kaikkien käytettävissä

Aalto-papit ovat kaikkien aaltolaisten käytettävissä. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään, työhön tai ihmissuhteisiin liittyvästä asiasta.

Palvelut
Interiors of the Harald Herlin Learning Centre. Photographer: Tuomas Uusheimo.

Mielen hyvinvoinnin tukipalveluita Aallossa

Oletko huolissasi omasta tai työkaverisi jaksamisesta tai henkisestä hyvinvoinnista? Aallossa on tarjolla useita erilaisia reittejä lähteä purkamaan mielen kuormittumista.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.