Uutiset

Tutkijatohtori Alexei Koveshnikoville rahoitus Suomen Akatemialta

Koveshnikovin tutkimushanke käsittelee Venäjää, ja erityisesti länsimaisten työntekijöiden asenteita ja toimintatapoja maassa.

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan myöntämän tutkijatohtorin rahoituksen tavoitteena on mahdollistaa lupaavimpien, äskettäin tohtorin tutkinnon suorittaneiden nuorten tutkijoiden pätevöityminen ja itsenäistyminen ammattitutkijoiksi.

Kauppakorkeakoulussa työskentelevän Alexei Koveshnikovin tutkimuskohteena on Venäjä, ja erityisesti länsimaisten työntekijöiden asenteet ja toimintatavat siellä. Rahoitus on kolmivuotinen ja laajuudeltaan noin 310 000 euroa.

‒ Poliittisesta epävakaudestaan huolimatta Venäjä on edelleen kiinnostava markkina-alue kansainvälisille yrityksille. Ainutlaatuisen historiallisen, sosiokulttuurisen ja poliittisen taustansa vuoksi maan liiketoimintaympäristö on erilainen kuin länsimaissa. Tästä johtuen niin ulkomaalaisten yritysten ja kuin johtajienkin voi olla hyvin vaikeaa ymmärtää, mikä toimii parhaiten venäläisessä toimintaympäristössä, Koveshnikov kuvaa.

Tutkimusprojektin tavoitteena on paljastaa sellaisia psykologisia mekanismeja ja henkilökohtaisia strategioita, jotka voivat auttaa ihmisiä sopeutumaan toimimaan paremmin Venäjällä.

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta myönsi rahoituksen 20 uudelle akatemiatutkijalle ja 30 uudelle tutkijatohtorille. Toimikunnalle osoitettiin määräaikaan mennessä 356 tutkijatohtorin ja 176 akatemiatutkijan hakemusta. Yhteensä tehtävien rahoitukseen osoitettiin noin 16,5 miljoonaa euroa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.