Uutiset

Valmistuvat opiskelijat saavat muistoksi modernin pinssin rintapieleensä

Taiteilija Inni Pärnäsen muuntautuva pinssi-idea voitti Aalto-yliopistosta valmistuville annettavan pinssin suunnittelukilpailun.
Aalto-yliopistosta valmistuvat kandidaatit, maisterit, diplomi-insinöörit ja arkkitehdit saavat keväästä 2018 alkaen muistoksi ajattoman tyylikkään valmistujaispinssin. Kuva: Anni Kääriä

Valintaraati kuvaa korutaiteilija ja -muotoilija Inni Pärnäsen toteutusta sekä moderniksi että ajattomaksi ja tyylikkääksi. Lisäksi pinssiä pidettiin monikäyttöisenä ja muuntautuvana, sillä sitä voi käyttää eri tavoin vaatetuksessa niin rintapielessä kuin huivin solkena, tai jopa kirjanmerkkinä.

Pinssi on valmistettu jousiteräksestä ja sen läpimitta on 35 millimetriä. Merkin kääntöpuolelle sijoitettava vuosiluku kertoo opiskelijan valmistumisvuoden. Keskellä oleva sinetti on Juha Markulan vuonna 2013 suunnittelema.

Vararehtori Anna Valtonen johti valintaraatia, jossa oli mukana myös opiskelijaedustus.
Suunnittelukilpailu oli suunnattu rajatulle joukolle kilpailijoita, jotka saivat vapaat kädet suunnitteluun niin materiaalin kuin toteutuksen osalta.

Kaikille Aalto-yliopiston Graduation Partyyn osallistuville jaetaan muistoksi valmistujaispinssi. Juhlassa rehtori onnittelee valmistuneita ja ohjaa pinssin kiinnityksen tuoreen alumnin rintapieleen. Pinssin kiinnittää valmistuneen perheenjäsen tai muu läheinen. Lue lisää Graduation Partysta - ilmoittautuminen on avoinna 31.5.2018 saakka.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.