Uutiset

Viima - Puumiehenkuja 5 sai seikkailuun kutsuvan nimen

Rakennuksen käyttäjät toivoivat rakennukselle virallista nimeä ja ryhtyivät pohtimaan nimeä yhdessä. Rakennuksen virallisena nimenä on ollut rakennuksen katuosoite Puumiehenkuja 5 ja viime vuosina K3 on ollut laajasti käytetty epävirallinen nimi.
Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Viima-rakennus sijaitsee osoitteessa Puumiehenkuja 5. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Uusi nimi Viima juhlistaa uutta alkua rakennukselle, joka tarjoaa kodin muun muassa Insinööritieteiden korkeakoulun tutkimusryhmille, Sähkötekniikan korkeakoulun sähkökonesalille, Aalto Design Factorylle, Startup Saunalle sekä Aalto Ventures Programille.

Viiman yksi siipi peruskorjattiin ja toinen rakennettiin uudelleen 2021-2022, jonka jälkeen rakennukseen muutti myös uusia toimijoita. Rakennuksen pääkäyttäjät kokoontuivat muuton jälkeen keskustelemaan virallisesta nimestä. 
Vuonna 1968 valmistunut Viima tunnettiin ennen nimellä Puumiehenkuja 5, sillä yliopisto käyttää katuosoitetta nimenä virallisen kutsumanimen puuttuessa. Rakennusta on aikaisemmin kutsuttu nimillä Konetekniikka 3 ja K3. Rehtorin päätöksellä keskusteluista nousseista vaihtoehdoista Viima vahvistettiin rakennuksen uudeksi nimeksi.

Nopea suunnannäyttäjä

Viima viittaa ilmavirtaan, jonka tunnet kasvoillasi liikkuessasi nopeasti. Nimenä se sopii lähistöllä olevien rakennusten (Kide, Marsio, Väre) nimien tyyliin, ja se viestii nopeutta, suuntaa ja seikkailua. Näiden teemojen taakse rakennuksen eri toimijat voivat asettua. Nimi on suomenkielinen sana, mutta se on helppo myös ei-suomenkielisten lausua. 

Rakennuksessa järjestetään usein erilaisia tapahtumia, kuten työpajoja, hackathoneja ja  opiskelijaprojektien näyttelyitä. Lisäksi se tarjoaa tiloja monenlaisille toimijoille Aalto-yliopiston opiskelijoista ja henkilökunnasta alkaen ulkopuolisiin yrityksiin ja yhteisöihin. Viima on suunniteltu edistämään innovaatiota ja yhteistyötä monitieteisen ympäristön avulla, tuoden yhteen uusia ideoita, huipputuloksia tuottavat tutkijat ja asiantuntemuksensa jakavat opiskelijat.

Lue lisää

Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti

Viima

Puumiehenkuja 5

Toimipisteet
Puumiehenkuja 5

Aalto-yliopisto Works K3 -työmaa käynnistymässä

Aalto-yliopisto Works K3 -hanke on käynnistymässä suunnitelmien mukaisesti helmikuun aikana ”Seaside-osan” peruskorjauksella ja jatkuen myöhemmin vanhan toimistosiiven purkutöillä sekä uudisosan rakentamisella.

Uutiset
Illustration aerial image of Aalto Works block, in beige and white, with the new buildings in natural wood colour

Aalto-yliopisto Works

Konekorttelista tulee Aalto Works-kortteli 2025 mennessä.

Kampus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.