Uutiset

Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinto professori Ewald Kiblerin ja tutkimusryhmän ikään ja innovaatioihin liittyviä stereotypioita haastavalle tutkimukselle

Palkitun tutkimuksen mukaan markkinoita muuttavia innovaatioita tekevätkin myöhemmin uralla yrittäjiksi siirtyvät erityisesti yli 50-vuotiaat yrittäjät.
Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon jakotilaisuus
Palkinnon vastaanotti professori Ewald Kibler 2.10.2024 Perheyritysten liiton tiloissa järjestetyssä tilaisuudessa. Satu Koskinen, Boardman LJT:n hallituksen puheenjohtaja (vas.), Ulla-Maija Uusitalo, Boardman LJT.n hallituksen jäsen ja Ewald Kibler.

Boardmanin Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä (LJT) on myöntänyt Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon tutkimukselle, joka tarkastelee myöhäisuran yrittäjyyden ja innovaatioiden välistä yhteyttä.

Palkittu tutkimus haastaa ajatuksen, että uudet innovaatiot syntyvät vain nuorten yrittäjien toimesta. Tutkimustulosten mukaan markkinoita muuttavia innovaatioita tekevätkin myöhemmin uralla yrittäjiksi siirtyvät erityisesti yli 50-vuotiaat yrittäjät. 

Tutkimusartikkeli ”How does late-career entrepreneurship relate to innovation?” (suom. Mikä on myöhäisuran yrittäjyyden ja innovaatioiden välinen yhteys?) tarjoaa uutta tietoa siitä, miten vanhemmat yrittäjät, erityisesti yli 50-vuotiaat, vaikuttavat markkinoille tuotaviin innovaatioihin.

Tulokset osoittavat, että vanhemmat perustajat tuovat markkinoille useammin uusia tuotteita tai palveluita verrattuna nuorempiin. Tähän vaikuttavia tekijöitä ovat yrittäjän innovaatiomyönteisyys, henkilökohtainen varallisuus ja johtamiskokemus.

Tutkimus perustuu aineistoon, jossa analysoitiin 2 903 yksinperustajaa Saksassa vuosina 2008–2017. Tutkimuksen tekijät ovat Martin MurmannVirva Salmivaara ja Ewald Kibler. Tutkimus on tehty usean yliopiston yhteistyönä. Suomessa toteutuspaikka on ollut Aalto-yliopisto. Tutkimus on avoimesti saatavilla osoitteessa ScienceDirect.

Merkittävä lisä ajankohtaiseen ja tärkeään keskusteluun

Boardman LJT:n valintaa valmistellut työryhmä ja hallitus pitivät artikkelia merkittävänä lisänä Suomessakin erittäin ajankohtaiseen ja tärkeään keskusteluun liittyen työvoiman ikääntymiseen ja uusien innovaatioiden syntyyn.

Artikkeli on julkaistu johtavassa innovaatiotutkimuksen lehdessä ja se tarjoaa tärkeitä näkemyksiä sekä yrittäjyyttä suunnitteleville että yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Myöhäisemmällä uralla yrittäjäksi siirtyvien henkilöiden osaaminen ja kokemus voi edistää innovaatioiden syntyä.

Palkinnon suuruus on 3 000 euroa, ja sen rahoittaa Yksityisyrittäjäin Säätiö. Palkinto myönnetään ansioituneelle yrittäjyystutkimukselle, joka on toteutettu suomalaisessa yliopistossa, korkeakoulussa tai tutkimuslaitoksessa. Keskeisenä kriteerinä valinnassa on tutkimustulosten käytännön hyödynnettävyys.

Boardman LJT (Liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä) on yksi Boardman-osaamisverkoston jäsenfoorumeista, joka keskittyy omistajien, hallituksen ja johdon päätöksenteon kannalta olennaiseen tutkimukseen. LJT edistää tieteellisen tutkimuksen ja käytännön toimijoiden välistä yhteistyötä sekä tutkitun tiedon hyödyntämistä yrittäjyydessä ja päätöksenteossa. Suomalainen yrittäjyystutkimus on yksi sen painopistealueista.

Palkinto jaetaan yhteistyössä Perheyritysten liiton, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:nSuomen Yrittäjien ja Keskuskauppakamarin kanssa.

Lähde: Boardman.fi

Lisätietoa:

Johtamisen laitos

Johtamisen laitos tarjoaa dynaamisen oppimis- ja tutkimusympäristön.

Lue lisää
Stack of management books.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto Open Science Award 2024. A light blue podium hovering over a blue-pink gradient background with the help of squishy-looking balloons with colored lights inside.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ehdota Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon saajaa vuodelle 2024

Ehdota itseäsi, kollegaasi, tutkimusryhmää, yksikköä tai projektia vuoden 2024 Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon saajaksi.
Apurva Ganoo
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Apurva Ganoolle stipendi yrittäjyyden edistämisestä

Vuoden Yritysjohtaja 2024 on Goforen Timur Kärki.
Eloi Moliner IWAENC-tapahtumassa.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Parhaan opiskelija-artikkelin palkinto jälleen Eloi Molinerille

Palkinnon voittanut artikkeli ratkaisee, miten puheäänitteestä poistetaan huonekaiku ohjaamattoman koneoppimisen avulla.
Tapani Vuorinen in a black suit, facing camera in front of large windows.
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-professori Tapani Vuorinen: “Vain yhteistyön avulla voimme saavuttaa vaikuttavia tuloksia”

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun puunjalostuksen kemian professori Tapani Vuorinen nimitettiin lukuvuoden avajaisissa 3. syyskuuta Aalto-professoriksi.