Projektit
Aurinkosähköä Energy Garageen (projektiehdotus)
Taustaa
Vuoden 2014 keväällä pidettiin intensiivikurssi, jonka puitteissa oppilaat saivat tutustua aurinkokennojärjestelmien suunnitteluprosessiin. Energy Garagesta tehtiin tapausesimerkki, ja aurinkopaneelit asennettiin läheiselle katolle. Kurssin suoritti kolme ryhmää, joilla kullakin oli yksi seuraavista tehtävistä:
- Etsikää paras paikka aurinkopaneelien asentamista varten ja luokaa 3D-malli sen ympäristöstä päivän varjoisien aikojen yms. laskemiseksi (käyttäen ammattilaistason PVSyst-suunnittelutyökalua)
- Arvioikaa Energy Garagen sähkönkulutus yhteistyössä siitä vastaavan kiinteistönhuoltoyrityksen kanssa.
- Kartoittakaa hieman alan tarjontaa ja pyytäkää muutama tarjous. Valitkaa kaikkein taloudellisimmat aurinkopaneelit ja muuntajat järjestelmää varten
Jos Energy Garagessa työskentelevät opiskelijat ottavat projektissa aktiivisen roolin, ei ole mitään syytä jättää suunniteltua järjestelmää vain spekulointiasteelle. Alla ilmakuva EG:stä, joka on merkitty punaisella ympyrällä. Katolla näyttäisi olevan runsaasti tyhjää tilaa.
Projektiehdotus
Tuottakaa huomattava määrä aurinkosähköä Energy Garagea varten. Projektiin tulisi sisältyä aurinkosähköjärjestelmän suunnittelu-, osto- ja käyttöprosessi kokonaisuudessaan. Asioita, jotka tulee huomioida ennen sijoituspäätöksiä:
- 3D-malli paikasta ja arvio päivittäin saatavasta säteilymäärästä
- Todellista tilastotietoa auringon säteilystä Espoon/Helsingin/Vantaan alueella.
- Suunnitelkaa mitä tehdä mahdollisella ylijäämäsähköllä ja millaisia järjestelyjä se vaatii (sähkön käyttö lämmitykseen, sähköä kasvivaloille, sähköverkkoon syöttäminen...)
- Rahoitus
- Tarvittavat luvat (vähintään kiinteistönhuoltoyritykseltä)
- Mistä työstä maksetaan ulkopuolisille, mitkä työt opiskelijat voivat tehdä turvallisesti itse
Tämä on vain työlistaehdotus, jonka avulla idea tehdään selväksi. Jos tämä projekti saa kannatusta, muodostettava opiskelijaryhmä laatii oman projektisuunnitelmansa. Neuvoja ja apua on tarjolla. Yllä olevan listan pohjalta on selvää, että projektiin mahtuisi mukaan ainakin 15 opiskelijaa. Kerää kaverisi yhteen ja ilmoita Mikolle kiinnostuksestasi, niin voimme pistää työryhmän pystyyn!