Alumneille

Jaime De Vizcaya

Jaime De Vizcaya on meksikolais-suomalainen teollinen muotoilija, luennoitsija sekä ekologisen ja kestävän designin puolestapuhuja.
Jaime De Vizcaya

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Jaime De Vizcaya, meksikolais-suomalainen teollinen muotoilija, luennoitsija sekä ekologisen ja kestävän designin puolestapuhuja. Johdan kuusi vuotta toiminutta ekologisen muotoilun studiota Helsingissä, luennoin Suomessa ja ulkomailla sekä mentoroin Aalto-yliopiston opiskelijoita.

Miten päädyit opiskelemaan juuri sinun alaasi?

Vitsaus on siirtynyt perheessäni sukupolvelta toiselle. Perheessäni on ollut sisustussuunnittelijoita, korusuunnittelijoita ja muotoilijoita. Rakastan tätä alaa ja humanistista ja luovaa uraani.

Mikä on paras muistosi opiskeluajaltasi?

Jokaisessa opintovaiheessa on ollut erilaisia parhaita muistoja. On vaikea arvottaa niitä. Voisin kuitenkin nimetä hetket, joihin on kuulunut luovaa ja positiivista muotoilun kehittämistä yhdessä tiimin jäsenten kanssa.

Mikä on arvokkainta mitä opit yliopistossa ja mistä on ollut hyötyä työelämässä?

Teorian soveltaminen käytäntöön. On suuri saavutus, kun voi soveltaa yliopistossa oppimaansa teoriaa käytäntöön. Se antaa motivaatiota ja onnistumisen tunnetta. Tulee tunne, että on käyttänyt aikansa hyödyksi. Arvokasta on ollut myös verkostoituminen akateemisten ja yritysmaailman kumppanien sekä kollegoiden kanssa. Aalto-yliopisto on hubi, jossa voit verkostoitua ihmisten kanssa, joilla on samanlaiset mielenkiinnon ja innostuksen kohteet.

Miten tulit aloittaneeksi mentoroinnin? Mitä mentorointi on antanut sinulle?

Minulle mentorointi on altruistinen tapa jakaa ja saada tietoa muilta. Uusien sukupolvien motivoiminen antaa minulle toivoa, positiivista energiaa ja halun työskennellä koko muotoiluyhteisön hyväksi.

Kerro jotain yllättävää itsestäsi?

Tässä varttuneessa vartalossa asuu taidokas tanssija! Rakastan tanssimista erityisesti juhlissa ja häissä.  

Mitä jokaisen pitäisi tehdä ja kokea ainakin kerran elämässään?

Kaikkien pitäisi asua ja elää ulkomailla ainakin vuoden verran. Se auttaa ymmärtämään paremmin tätä hullua maailmaa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu