Apulaisprofessori, liikennetekniikka
Hakuaika päättyy
Yksikkö
Tehtäväalue
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.
Insinööritieteiden korkeakoulun rakennetun ympäristön laitos hakee
Liikennetekniikan apulaisprofessoria (tenure track)
Haemme kunnianhimoista ja innostunutta apulaisprofessoria (tenure track) vahvistamaan Maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan tutkimusryhmää (Spatial planning and transportation engineering, SPT). Lisätietoja Aalto-yliopiston tenure track -urapolusta löytyy alla.
Tehtäväkuva ja odotuksemme
SPT-tutkimusryhmä luo kytkentöjä alueellisen ja maankäytön suunnittelun sekä liikennetekniikan välille ja etsii keinoja luoda yhä houkuttelevampia, saavutettavampia, oikeudenmukaisempia ja resurssitehokkaampia kaupunkiympäristöjä. SPT:n kolme päätutkimusaluetta ovat: i) Ihmisten elinympäristöön liittyvät arvot ja käyttäytyminen, ii) Uudet suunnittelun ja hallinnan menetelmät ja prosessit ja iii) Uusien teknologisten ratkaisujen ja palvelujen kehittäminen ja hallinta - katso https://www.aalto.fi/fi/rakennetun-ympariston-laitos/maankayton-suunnittelu-ja-liikennetekniikka.
Olemme rekrytoimassa kunnianhimoista ammattilaista, joka tulee osallistumaan uraauurtavaan tutkimukseen ja opetukseen liikennetekniikan alalla. Odotamme hakijoilta:
-
tohtorintutkintoa relevantilta alalta (esim. liikennetekniikka, liikennetiede, liikennesuunnittelu, liikenteen analytiikka ja järjestelmät)
-
tutkimusosaamista kestävien kaupunkiliikenteen järjestelmien suunnittelussa tai hallinnassa useisiin liikkumismuotoihin fokusoituen (kuten kävely, pyöräily, julkinen liikenne)
-
vahvaa metodologista osaamista kvantitatiivisissa menetelmissä, kuten data-analytiikassa, mallinnuksessa, arvioinnissa tai optimoinnissa
-
erinomaisia yhteistyötaitoja sekä englannin kielen taitoa.
Valintaprosessin aikana etusijalla ovat ehdokkaat, joilla on yksi tai useampi seuraavista:
-
tutkimusprofiili, joka ylittää sektorien rajat (esim. maankäyttö, energia, terveys, ICT)
-
vahva kiinnostus kestäviin kaupunkiliikenteen järjestelmiin pohjoismaisissa ja eurooppalaisissa konteksteissa
-
kokemusta akateemisen kilpailullisen tutkimusrahoituksen hankkimisesta
-
kokemusta tutkimusyhteistyöstä julkisen sektorin, yksityisen sektorin tai kansalaisjärjestöjen kanssa
-
vahva akateeminen verkostoituneisuus
-
tieteelliset palkinnot ja tunnustukset
-
opetuskokemusta ja pedagogisia ansioita
-
kokemusta maisteri- ja tohtoritason opinnäytetöiden ohjaamisesta.
Rekrytoinnin jälkeen menestyvän hakijan odotetaan:
-
käynnistävän innovatiivisia tutkimushankkeita kestävien kaupunkien liikennetekniikassa
-
ohjaavan väitöstutkijoita ja tuottavan korkeatasoista tutkimusta, jota julkaistaan vertaisarvioiduissa julkaisuissa
-
jakavan tutkimustuloksia, edesauttavan Aalto-yliopiston, Insinööritieteiden korkeakoulun ja Rakennetun ympäristön laitoksen kansainvälistä näkyvyyttä ja osallistuvan laajalti yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen
-
yhteistyön tekemistä eri sidosryhmien kanssa sekä Aalto-yliopiston kollegoiden ja kansainvälisen yhteisön kanssa
-
tarjoavan korkeatasoista opetusta, tyypillisesti noin 15 opintopistettä vuodessa, erityisesti maisteriohjelmissa Spatial Planning and Transportation Engineering (SPT) ja Sustainable Urban Mobility Transitions (EIT)
Tarjoamme
Aalto-yliopisto tarjoaa mahdollisuuden työskennellä hyvin resursoidussa oppimisyhteisössä, jossa opiskelijat ovat tarkoin valikoituja ja erittäin motivoituneita. Strategiamme mukaisesti Aalto-yliopisto pyrkii muovaamaan kestävää tulevaisuutta tutkimukseen perustuvan tiedon, luovuuden ja yrittäjähenkisyyden avulla. Ydinarvomme ovat vastuu, rohkeus ja yhteistyö.
Aloituspalkka määritellään Aalto-yliopiston palkkajärjestelmän mukaisesti hakijan kokemuksen ja pätevyyden perusteella. Aalto-yliopisto tarjoaa työntekijöilleen työterveyspalvelut. Tarjoamme uusille professoreillemme starttirahan sekä tukea ulkopuolisen tutkimusrahoituksen hakemiseen oman tutkimustiimin perustamiseksi.
Suomi tarjoaa turvallisen ja terveellisen elinympäristön, jossa on erinomaiset valtion tukemat palvelut, mukaan lukien edullinen päivähoito, terveydenhuolto ja ilmaiset koulut, jotka on luettu maailman parhaiden joukkoon. Suomi on ollut World happiness reportin mukaan onnellisin maa maailmassa kuuden viime vuoden ajan. Suomi on yksi maailman luotettavimmista, vakaimmista ja turvallisimmista maista. Merkittävillä investoinneillaan tutkimukseen ja kehitykseen, vahvaan innovaatiokulttuuriin, avoimeen tietoon ja edistykselliseen digitalisaatioon, Suomi on innovatiivisuuden ja yrittäjyyden maa.
Pohjoismaiset tasa-arvon ja yhteistyön arvot ovat syvällä yhteiskunnassamme. Sukupuolinen tasa-arvo, joustavuus ja matala hierarkia muodostavat työympäristömme ytimen.
Valmis hakemaan?
Jos kiinnostuit tehtävästä ja haluat liittyä joukkoomme, pyydämme sinua toimittamaan hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 30.11.2024. Linkki rekrytointijärjestelmään löytyy tämän työpaikkailmoituksen lopusta "Hae nyt!". Jos työskentelet jo Aallossa, hae sisäisen Workday -> Find Jobs -järjestelmämme kautta.
Sisällytä hakemukseesi seuraavat pdf-asiakirjat englanniksi:
1. Motivaatiokirje, jossa on yhteenveto ansioista, tärkeimmistä saavutuksista ja motivaatiosta tehtävää kohtaan (enintään 2 sivua).
2. Ansioluettelo (ks. cv:n suositus https://www.tenk.fi/sites/tenk.fi/files/TENK_CV_template.pdf) sisältäen,
-
julkaisuluettelon
-
suosittelijoiden nimet ja yhteystiedot
3. Kopiot viidestä (5) merkittävimmästä julkaisusta
4.Tutkimusportfolio, jossa kuvataan hakijan aiempaa tutkimusta, tulevan tutkimuksen suunnitelmia ja luodaan yleiskatsaus alalla esiin nousevista kysymyksistä (enintään 5 sivua).
5. Opetuksellinen katsaus, joka vetää yhteen hakijan lähestymistavan opetukseen ja oppimiseen, aiemman opetuskokemuksen sekä opetussuunnittelutyöhön liittyvän kokemuksen (enintään 2 sivua).
Yleiset ohjeet ja hakijoiden arviointikriteerit, mukaan lukien kielitaitovaatimukset ja ohjeet hakemusaineiston koostamisesta, löytyvät myös verkosta: https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/hae-aallon-tenure-trackille.
Aalto-yliopisto käyttää ulkopuolisia arvioitsijoita tukemaan hakijoiden arviointia rekrytointiprosessin aikana. Hakemusaineistojen ja ulkopuolisten arviointien pohjalta työryhmä valitsee sopivimmat hakijat vierailemaan Rakennetun ympäristön laitoksella ja pitämään opetusnäytteen. Lyhytlistattuja hakijoita tullaan pyytämään täydentämään hakemustaan opetusportfoliolla.
Lisätietoja tehtävään liittyen antaa laitoksen johtaja, professori Raine Mäntysalo (raine.mantysalo[@]aalto.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä lisätietoja antaa HR Partner Sanni Mero (sanni.mero[@]aalto.fi).
Aalto-yliopisto varaa oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävän täyttämättä, jatkaa hakuaikaa ja ottaa huomioon hakijoita, jotka eivät ole jättäneet hakemusta hakuaikana.
*****************
Tenure track Aalto-yliopistossa
Aalto-yliopiston professorien urapolku, tenure track, tarjoaa professoritason tutkijoille hyvin tuetun ja selkeän urapolun kohti vakinaista professorin tehtävää. Tenure track -ohjelma käynnistettiin vuonna 2010 ja se on houkutellut laajan kirjon kansainvälisiä hakijoita, mikä on antanut Aalto-yliopistolle mahdollisuuden rekrytoida huippuasiantuntijoita ja nuoria tutkimuslahjakkuuksia Aalto-yliopiston yhteisöön. Lisätietoja Aalto-yliopiston tenure track -urajärjestelmästä löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/tenure-track-urapolku-professoreille.
- Julkaistu:
- Päivitetty: