Diplomityöntekijä tai väitöskirjatutkija ARotor laboratorioon
Hakuaika päättyy
Yksikkö
Tehtäväalue
Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, lähes 11 000 opiskelijaa ja henkilöstöä noin 4000, joista lähes 400 on professoreita. Pääkampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.
Insinööritieteiden korkeakoulu on yksi Aalto-yliopiston kuudesta koulusta. Insinööritieteiden korkeakoulun päätehtävä on uudistaa tekniikan teollisuuteen ja rakennettuun ympäristöön liittyviä teknologioita tieteellisen tutkimuksen, teknologisen innovoinnin ja inspiroivan koulutuksen kautta. Tavoitteenamme on tuottaa uutta tietoa ja ratkaisuja kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tutkimusaiheemme ovat erittäin merkityksellisiä ympäröivälle yhteiskunnalle, yhdistäen teorian ja käytännön. Yhteistyöprojektit teknologiateollisuuden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa ovat olleet tavaramerkkimme vuosikymmenien ajan. Tutkimuksen painopistealueitamme ovat monitieteiset energiateknologiat, kestävä rakennettu ympäristö, meri- ja arktinen teknologia, mekaniikka ja materiaalit sekä järjestelmien suunnittelu ja tuotanto.
Aalto-yliopiston konetekniikan laitos hakee ARotor laboratorioon
Väitöskirjatutkijaa / Diplomityöntekijää
Tehtävä soveltuu henkilölle, joka on kiinnostunut signaalinkäsittelystä paperi- ja teräskoneiden kunnonvalvonnassa. Tarjolla on paikka diplomityöntekijälle tai tohtoriopintoihin. Diplomityön menestyksekkään valmistumisen jälkeen opiskelija voi siirtyä tohtoriopintoihin.
Työ toteutetaan teollisuuskumppanin ja mekatroniikan tutkimusryhmään kuuluvan ARotor-laboratorion välisessä yhteistyöhankkeessa. Käytännössä työn tavoitteena on ottaa kehittää signaalinkäsittelyä kunnonvalvonnassa ja tutkia menetelmien suorituskykyä.
Huomaa, että tässä asiakirjassa lueteltuja taitoja pidetään eduksi, mutta kaikkien taitojen hallintaa ei vaadita.
Etsimämme taidot:
- Ohjelmointi Python / matlab
- Signaalinkäsittely ja tietojenkäsittelytiede
- Pyörivien koneiden konetekniikka
- Materiaalimekaniikka / rakenteiden värähtelyt
- Paperitiede ja -tekniikka
Hankkeen kuvaus
Monissa teollisissa prosesseissa, kuten paperin, kartongin ja teräksen valmistuksessa, lopputuote muodostetaan sylinterimäisten telojen tai valssien avulla. Tarkan geometrian ja pyörimisliikkeen varmistaminen on prosessille olennaista, jotta tuotantonopeuksia voidaan kasvattaa ja tuotteen laadun säilyessä tyydyttävänä. BETTER-tutkimukshankkeessa yhtenä tavoitteena on kehittää paranneltuja menetelmiä telojen huoltoa varten, jossa prosessin aikaista tietoa käytetään telojen huollossa telojen käyttäytymisen parantamiseksi prosessissa.
BETTER-hankkeen tavoitteena on lisäksi edistää signaalinkäsittelytiedettä ja sen sovelluksia seuraavilla tavoilla:
- Kehitetään ja sovelletaan uusia signaalinkäsittelymenetelmiä yksittäisten telojen, pumppujen, huovien ja muiden pyörivien komponenttien aiheuttamien toistuvien kuvioiden poimimiseksi mitatusta koneen suunnan laadun (MD) vaihtelusta.
- Luoda hyödyllisiä ja käteviä mittareita yksittäisten koneenosien kunnon online-seurantaa varten, jotta voidaan luoda mittareita ksittäisten telojen merkitykselle prosessin lopputuotteen laadulle. Näiden metriikoiden avulla tutkitaan koneen elementtien kulumisesta johtuvaa kuvioiden pidemmän aikavälin kehitystä.
- Suoritetaan koe, jossa telaan liittyvän mitatun laatuvaihtelun perusteella hiotaan valssiin kompensoiva geometria laatuvaihtelun poistamiseksi tai pienentämiseksi, sillä valssien ja koneen osien tiedetään deformoituvan tuotantoprosessin mekaanisten ja lämpökuormitusten vuoksi. Samanaikaisesti kokeessa arvioidaan, kuinka hyvin erotetut telamallit vastaavat vastaavien telojen mitattuja geometriavirheitä.
- Tutkimus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paperi-, kartonki- ja terästeollisuuden konsortion jäsenten kanssa, joista monet voivat suoraan hyödyntää tutkimuksen tuloksia. Uusia menetelmiä voidaan soveltaa tuotteiden laadun parantamiseen, käyttöajan pidentämiseen sekä kunnossapidon ja kunnonvalvonnan helpottamiseen. Lisäksi kehitettyjen signaalinkäsittelymenetelmien uudet toteutukset tulevat avoimesti loppukäyttäjien ja tiedeyhteisön saataville.
Yleiset kelpoisuusvaatimukset ovat:
- Maisterin tai kandidaatin tutkinto koneenrakennustekniikassa, materiaalitieteissä, tietojenkäsittelytieteissä, tilastotieteessä tai muulla relevantilla alalla
- Erinomaiset kirjalliset ja suulliset taidot englannin kielessä
- Suomen kielen taito katsotaan eduksi
- Hakijoiden on pystyttävä työskentelemään kokopäiväisesti ja suoraan tohtoriohjelmaan hakemisen ollessa kyseessä pystyttävä täyttämään Aalto-yliopiston tekniikan tohtoriohjelman viralliset kelpoisuus- ja pääsyvaatimukset 6 kuukauden koeajan aikana, kuten määritelty osoitteessa https://www.aalto.fi/en/study-options/aalto-doctoral-programme-in-engineering
Mitä tarjoamme
Diplomityöntekijän palkka on 2439 € / kk. Työsuhde on kokoaikainen ja määräaikainen max 6 kk. Valmistumisen jälkeen väitöskirjatutkijan aloituspalkka on noin 2700 €/kk (brutto), ja palkkaa voidaan mahdollisesti korottaa saavutuksien perusteella. Vuotuinen työmäärä on tällä hetkellä 1612 tuntia. Työsopimukseen sisältyy työterveyshuolto, ja Suomessa on kattava sosiaaliturvajärjestelmä. Ensimmäinen sopimus tehdään 2 vuodeksi, minkä jälkeen tehdään virallinen väliarviointi. Jos väliarviointi on onnistunut, työsopimusta jatketaan niin, että tohtorintutkinnon kokonaisaika on neljä vuotta.
Aalto-yliopiston pääkampus sijaitsee Espoossa, noin 15 minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta. Helsinki on turvallinen, puhdas, vihreä pääkaupunki, jossa elämänlaatu on erittäin korkea. Useimmat suomalaiset puhuvat sujuvasti englantia. Lisätietoa asumisesta ja työskentelystä Suomessa löydät osoitteesta https://www.aalto.fi/aalto-university/international-staff-information-package.
Valmis hakemaan?
Jos haluat liittyä yhteisöömme, lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta 30.11.2024, klo 23:59 mennessä Suomen aikaa (UTC +2). Paikka täytetään heti, kun sopiva ehdokas on löytynyt.
Hakiessasi, jaa kanssamme seuraavat hakemusmateriaalit:
- Motivaatiokirje, jossa on hakijan yhteystiedot ja ilmoitus suositellusta aloituspäivämäärästä (enintään 1 sivu)
- Ansioluettelo, johon sisältyy tiedot kaikista akateemisista ansioista (mukaan lukien julkaisut, jos sellaisia on), sekä kahden henkilön yhteystiedot, joihin voidaan ottaa yhteyttä suosituksia varten (enintään 3 sivua)
- Hakijan tuorein opinnäytetyö (kandidaatin tai maisterin)
- Hakijan maisterin tutkintotodistuksen kopio ja opintojen selostus (selkeä selitys arviointiskaalasta)
Kaikki materiaalit tulee toimittaa englanniksi yhtenä pdf-tiedostona (koostettuna yllä määritellyssä järjestyksessä).
Huomaa: Aalto-yliopiston työntekijöiden ja vierailijoiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs) kautta käyttäen olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen avoimien työpaikkojen verkkosivun kautta). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkoisina hakijoina henkilökohtaisella (ei aalto) sähköpostilla.
Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää tehtävä avoimeksi, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja harkita ehdokkaita, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.
Lisätietoja
Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä apulaisprofessori Raine Viitalaan (sähköposti: [email protected]). Kysymyksiä rekrytointijärjestelmään liittyen voit lähettää osoitteeseen [email protected] .
Haluatko tietää enemmän meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot: https://www.youtube.com/watch?v=5k_og_6zUJQ ja https://www.youtube.com/watch?v=dUfEGVM-ZP8&feature=youtu.be. Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/en/careers-at-aalto
Tee virtuaalinen kampuskierros tästä: https://virtualtour.aalto.fi/
Tietoa Suomesta
Suomi on loistava paikka asua, myös perheellisenä. Suomi on turvallinen, poliittisesti vakaa ja hyvin järjestäytynyt pohjoismainen yhteiskunta. Suomi sijoittuu jatkuvasti korkealle elämänlaadun mittauksissa ja on jälleen valittu maailman onnellisimmaksi maaksi: https://worldhappiness.report/news/its-a-three-peat-finland-keeps-top-spot-as-happiest-country-in-world/. Lisätietoa asumisesta Suomessa: https://www.aalto.fi/services/about-finland
Lisää Aalto-yliopistosta:
Aalto.fi
twitter.com/aaltouniversity
facebook.com/aaltouniversity
instagram.com/aaltouniversity
Aalto-yliopisto on saanut Euroopan komissiolta HR Excellence in Research -laatumerkin, mikä takaa, että noudatamme korkealaatuisia HR-käytäntöjä sekä rekrytoinnissa että työsuhteissa.
- Julkaistu:
- Päivitetty: