Diplomityöpaikka: Transkraniaalisen magneettistimulaation laskennalliset ennustemallit
Hakuaika päättyy
Yksikkö
Tehtäväalue
Sähkötekniikan ja automaation laitos etsii diplomityöntekijää alla kuvattuun tehtävään. Tehtävä soveltuu erityisesti opiskelijoille, joilla on halua ja into jatkaa työn jälkeen tohtoriopintoihin.
Tehtävän kuvaus
Aivojen hermosolujen toimintaa voidaan ohjailla kohdistamalla päähän voimakas magneettikenttä. Tätä transkraniaalista magneettistimulaatiota voidaan käyttää sekä aivotoiminnan tutkimiseen että mahdollisena hoitokeinona useille aivosairauksille. Menetelmän tarkat toimintamekanismit aivoissa ovat kuitenkin vielä epäselvät.
Diplomityö on osa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta. Diplomityöntekijä työskentelee tutkimusryhmässä, joka kehittää uudenlaisia aivokuvantamiseen perustuvia laskennallisia menetelmiä, joiden avulla pystytään tekemään tarkkoja mallinnuksia siitä, mihin transkraniaalinen magneettistimulaatio aivoissa vaikuttaa. Mallien kykyä ennustaa ihmisistä mitattavia sähköisiä vasteita tutkitaan kokeellisin menetelmin, joihin käyttämiseen diplomityöntekijä voi myös osallistua.
Diplomityöntekijän päätehtävänä on osallistua automatisoidun laskentaohjelmiston kehittämiseen, joka käyttää syötteenä MRI-dataa ja mahdollistaa yksilölliset simulaatiot aivoihin indusoiduista sähkökentistä sekä aivojen valkean aineen hermoradoissa tapahtuvasta sähköisestä stimulaatiosta. Tämän laskennallisen työkalupakin kehittämisessä käytämme omassa tutkimusryhmässämme kehitettyjä menetelmiä ja algoritmeja, sekä hyödynnämme myös yhteistyökumppaneiden ja muiden kehittämiä menetelmiä.
Akatemiahankkeen tuloksena on tarkoitus tuottaa avoimesti saatavilla oleva ja validoitu ennustemalli, jonka avulla aivotutkijat ja lääkärit voivat kohdistaa stimulaation tarkasti haluttuun kohtaan. Tämä voi tehdä aivojen stimulaatiohoidoista turvallisemman ja tehokkaamman tavan aivosairauksien havaitsemiseen ja hoitoon. Jos diplomityö onnistuu hyvin, tekijällä on mahdollisuus jatkaa tohtoriopintoihin ja olla täten osana tutkimusryhmää, joka tähtää merkittäviin edistysaskeliin aivostimulaatiomenetelmissä.
Vaatimukset
-
Vain Aalto-yliopiston maisteriopiskelijat voivat hakea. Suosimme opiskelijoita Health Technology Engineering, Life Science Technologies, sekä Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmista, mutta muutkin ovat tervetulleita hakemaan.
-
Odotamme, että hakijalla on hyvät ohjelmointi- ja matemaattiset taidot sekä tiedot sähkömagneettisesta kenttäteoriasta.
-
MATLABin, elementtimenetelmän, tilastotieteen, aivotieteiden ja lääketieteellisen kuvankäsittelyn tuntemus katsotaan eduksi.
-
Etsimme erityisesti hakijoita, joilla on potentiaalia ja halua jatkaa tohtoriopintoihin.
-
Hyvä englannin kielen taito on välttämätön. Suomen ja tai ruotsin taito on etu, mutta ei pakollista.
Aikataulu
Työ alkaa aikaisintaan on 1.12.2024. Työn kesto on kuusi kuukautta, ja hyvin onnistuneen työn jälkeen on mahdollisuus jatkaa tohtoriopintoihin.
Mitä tarjoamme
Palkka on noin 2500 €/kk (brutto). Tarjoamme laajan valikoiman henkilöstöetuja, kuten työterveyshuollon, joustavat työajat, erinomaiset liikuntatilat kampuksella sekä useita ravintoloita ja kahviloita kampuksella henkilöstöalennuksilla. Työpaikka sijaitsee Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella, jonne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä.
Miten haet
Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 30.11.2024, mutta olisi kiva, jos hakisit mahdollisimman pian. Käymme nimittäin läpi hakemuksia ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Aalto-yliopisto pidättää oikeuden perustelluista syistä jättää paikka täyttämättä, jatkaa hakuaikaa, avata hakuprosessin uudelleen tai harkita hakijoita, jotka eivät ole jättäneet hakemustaan hakuajan kuluessa.
Lähetä hakemuksesi sisältäen seuraavat liitteet (vain PDF-muodossa, englanniksi, suomeksi tai ruotsiksi):
-
Saatekirje, jossa kuvaat kiinnostuksen kohteitasi ja miksi olisit oikea henkilö tutkimuksen suorittamiseen (max. 1 sivu)
-
Ansioluettelo
-
Viimeisin opintosuoritusote Aalto-yliopistosta
Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä professori Ilkka Laaksoon ([email protected]).
- Julkaistu:
- Päivitetty: