Avoimet työpaikat

Hiilivetyjen elektrolyysin tutkijatohtori

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Kemian tekniikan korkeakoulu on yksi Aalto-yliopiston kuudesta korkeakoulusta. Se yhdistää luonnontieteet ja tekniikan ainutlaatuisella tavalla.

Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitos hakee:

Hiilivetyjen elektrolyysin tutkijatohtoria 2–4 vuoden määräaikaiseen tehtävään

Tehtävä on tutkijatohtorin paikka Suomen Akatemian rahoittamassa H2fromHE projektissa. Tehtävä sijoittuu 1.4.2025 Aalto-yliopistossa aloittavaan elektrolyyttisten prosessien tutkimusryhmään, jonka vetäjänä toimii Prof. Pekka Peljo. Ryhmä siirtyy Turun yliopistosta Aalto-yliopistoon 1.4.2025.

Nelivuotisessa projektissa tutkitaan, kuinka hiilivetyjen hajottaminen sähkökemiallisesti toimii, ja pyritään kehittämään tarkoitukseen soveltuvia katalyyttejä. Projekti tehdään yhteistyössä Prof. Kari Laasosen kanssa, ja lisäksi katalyyttimateriaaleja saadaan yhteistyökumppaneilta. Lisäksi tarkoitus on toteuttaa tutkijavierailu Readingin yliopistoon matalan lämpötilan sähkökemiallisia mittauksia varten. Työn aloitus olisi 1.4.2025.

Tausta ja osaaminen

Valittu henkilö nimitetään määräajaksi. Valittu hakija tekee kokeellista tieteellistä tutkimusta, jonka tavoitteena ovat tieteelliset julkaisut sähkökemian alalta. Ryhmässä tutkimuksen painopistealueita ovat energianvarastointiteknologioiden kehittäminen, kokeellinen sähkökemia, virtausakut sekä sähkökemiallisten prosessien mallinnus mm. elementtimenetelmällä. Tutkimusmetodologiana käytetään tässä työssä kokeellisia sähkökemiallisia mittauksia. Tehtävään kuuluu myös opetustehtäviä laitoksella ja opiskelijoiden ohjausta.

Tehtävät edellyttävät aktiivista työotetta, huolellisuutta ja yhteistyökykyjä sekä kokemusta laboratoriotyöskentelystä sekä erinomaisesti ja enintään 5 vuotta sitten suoritettua tohtorintutkintoa esim. kemian, materiaalitieteiden tai fysiikan alalta.

Seuraavat osaamisalat ovat eduksi (huom. hakijan ei tarvitse omata kaikkia seuraavia tietoja ja taitoja):

  • sähkökemian ja elektrokatalyysin osaaminen

  • mikroelektrodimittaukset vedettömissä liuoksissa

  • hyvä fysikaalisen kemian osaaminen

  • reaktiotuotteiden kemiallinen analyysi

Tarjoamme

Valittu henkilö työskentelee osana Elektrolyyttisten prosessien tutkimusryhmää. Laitoksella toimii kolme muuta kokeellisen sähkökemian ryhmää (Prof. Murtomäki, Kallio ja Yerga (1.1.2025 alkaen)) sekä sähkökemiaan erikoistunut laskennallisen kemian ryhmä (Prof. Laasonen), eli pääset osaksi Suomen suurinta sähkökemian osaamiskeskittymää. Lisäksi olemme verkostoituneet kansainvälisesti. Pääkampuksemme sijaitsee Espoossa.

Tutkijatohtorin aloituspalkka on 3960 €/kk.

Hakeminen

Jos kiinnostuit, hae tehtävää mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 30.11.2024 sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta "Hae nyt" -linkin kautta.

Huomaa: Aalto-yliopiston työntekijöiden ja vierailijoiden tulee hakea tehtävää sisäisen Workday -> Internal Jobs -järjestelmämme kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään. 

Hakeaksesi paikkaa liitä seuraavat hakemusmateriaalit englanniksi PDF-muodossa

  • Motivaatiokirje

  • Koulutus- ja työhistorian kuvaava ansioluettelo sekä luettelo tieteellisistä julkaisuista

  • Vähintään 2 mahdollisen suosittelijan yhteystiedot

Hakemusten käsittely voidaan aloittaa jo hakuaikana.

Lisätietoja antaa Professori Pekka Peljo (etunimi.sukunimi(a)aalto.fi).

Lisätietoja ryhmästä osoitteessa https://www.utu.fi/en/university/faculty-of-technology/mechanical-and-materials-engineering/research/battery-materials-and-technologies

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: