Informaatioajan väitöskirjatutkija: Tekniikan alojen tohtorikoulutuksen laajuus, ohjaamis- ja oppimisprosessit
Hakuaika päättyy
Yksikkö
Tehtäväalue
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta, innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja yhteiskuntien suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.
Aalto-yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmässä (WAT: https://www.aalto.fi/en/department-of-built-environment/water-and-environmental-engineering) on avoinna tehtävä
Informaatioajan väitöskirjatutkija: Tekniikan alojen tohtorikoulutuksen laajuus, ohjaamis- ja oppimisprosessitTieteen ja teknologioiden jatkuvan ja kiihtyvän kehityksen maailmassa yhteiskunnat muuttuvat nopeasti tieto- ja tietointensiivisemmiksi. Korkeakoulutettujen kykyjen merkitys voimistuu eksponentiaalisesti. He hallitsevat huimaa tieteellistä ja teknologista kehitystä vahvistaakseen yhteiskunnallista ja planetaarista hyötyä ja hyvinvointia. Sosiaaliset ja ympäristölliset haasteet ja mahdollisuudet, erityisesti monimutkaisuudessaan, keskinäisissä yhteyksissään ja monitieteisyydessään, ovat ennennäkemättömän kehityksen vallassa. Tämä kasvavien mahdollisuuksien ja haasteiden kaksoisrakenne on tärkeä tekijä sille, kuinka tulevia insinöörejä voitaisiin ja pitäisi kouluttaa.
On selvää, että tämä vaikuttaa kaikkien insinöörikoulutuksen tasojen vaatimuksiin ja mahdollisuuksiin. Koemme suurimman potentiaalin ja kysynnän keskittyvän tohtorinkoulutukseen, sillä tutkimustaidoista ja tieteellisten menetelmien hallitsemisesta on nopeasti muodostumassa ammatillisia perustaitoja minkä tahansa alan tietointensiivisissä töissä, erityisesti tekniikan alalla. Samanaikaisesti siirrettävien työelämätaitojen merkitys kasvaa voimakkaasti tiedontuotannon ja sen ongelmanratkaisukäytön laajentuessa monimutkaisten ympäristöongelmien äärellä.
Etsimme väitöskirjatutkijaa tutkimaan tohtorinkoulutusta suomalaisessa kontekstissa. Työ sijoittuu Engineering Education -tutkimusryhmään ja suomalaiseen tohtorikoulutuspilottiin Digital Waters (DIWA) lippulaivahankkeen alle. Väitöskirjatutkija keskittyy tunnistamaan väitöskirjaprosessin ja osallistujien kokemusten kriittiset alueet. Aineisto koostuu pitkittäisaikasarjasta sekä retrospektiivikartoituksista. Väitöskirjatutkimus voi keskittyä erityiseen teemaan laajemmassa tohtorinohjauksen ja -koulutuksen kontekstissa yhteisen suunnittelman perusteella.
Etsimme kandidaattia, jolla on
- Kasvatustieteiden, korkeakoulupedagogian, teknologiakasvatuksen, psykologian, yhteiskunta- ja johtamistieteiden maisterin tutkinto tai vastaava tutkinto
- Kykyä käyttää erilaisia tiedon keruun menetelmiä ja analyysejä muiden väitöskirjatutkijoiden ja esihenkilöiden kanssa
- Kunnianhimoa ja intoa oppia tekemään tutkimusta, julkaisemaan tieteellisiä artikkeleita ja suorittamaan tohtorintutkintoa
- Kiinnostusta työskennellä erilaisissa ryhmissä ja itsenäisesti sekä proaktiivisesti rakentaa asiantuntijaverkostoja
- Hyvää englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa (suomen kieli katsotaan eduksi, mutta ei välttämättömäksi)
Kannustamme hakijoita useilta eri aloilta hakemaan. Hakijoiden on täytettävä Aalto-tekniikan tohtoriohjelman valintakriteerit ja tehtävään valittaessa haettava ja vastaanotettava oikeus jatko-opintojen suorittamiseen Aalto-yliopistossa. Lisätietoa jatko-opintojen yleisistä vaatimuksista ja hakuprosessista löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/en/study-options/aalto-doctoral-programme-in-engineering
Tarjoamme
1. Päätoimisen väitöskirjatutkijan tehtävän kolmeksi vuodeksi, sopimus alkaa viimeistään 1.1.2025
2. Mielenkiintoisen työpaikan monitieteisessä tutkimusryhmässä ja monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia tutkimuksessa, opetuksessa ja opinnäytteiden ohjaamisessa hakijan oppimistavoitteiden perusteella. Monitieteinen ja osaava työyhteisömme edistää inspiroivaa ja osallistavaa kulttuuria
3. Mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin koulutukseen ja tieteellisiin konferensseihin sekä kesäkouluihin
4. Aktiivista tukea urasuunnittelussa ja osallistumisessa globaalin koulutuksen tutkimusyhteisöön
Hakuohjeet
Hae tehtävää toimittamalla hakemuksesi 15.11.2024 mennessä rekrytointijärjestelmän kautta (Hae nyt linkki) yhtenä englanninkielisenä pdf-tiedostona (name the file: lastname_firstname_application.pdf). Jos olet jo työsuhteessa Aalto-yliopistoon, jätä hakemus Workday-järjestelmän kautta (Workday -> Find Jobs). Sähköpostitse jätettyjä hakemuksia ei huomioida.
- Motivaatiokirje (1-2 sivua): esittele itsesti ja kerro lyhyesti tutkimusintresseistäsi ja motivaatiostasi tohtoriopintoihin
- Ansioluettelo (CV, 2 sivua), sisältäen kahden suosittelijan yhteystiedot, please use the template for a researcher’s CV
- Julkaisuluettelo, linkit kandidaatin ja maisterin tutkielmiin sekä muuta mahdolliset tieteelliset julkaisut
- Virallinen maisterin tutkinnon opintosuoritusote sisältäen tiedot kaikista kursseista arvosanoineen
- Kopio maisterin tutkinnon tai vastaavan tutkintotodistuksesta (jatko-opinto-oikeushakemukseen dokumentti tulee olla virallisesti käännetty suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi). Jos tutkintosi on vielä kesken, toimitathan suorittamisesta suunnitelman.
- Lyhyt tutkimussuunnitelma valitsemastasi tutkimusteemasta (2-3 sivua). Keskity kontekstiin, tutkimuskysymyksiisi, tärkeimpiin metodeihin, teorioihin sekä tutkimuksesi uutuusarvoon. Tekoälyn käyttö apuna tutkimussuunnitelman laadinnassa tulee mainita selkeästi tutkimussuunnitelmassa.
Paikka tullaan täyttämään heti sopivan kandidaatin löydyttyä, joten pyydämme toimittamaan hakemuksen nopeasti. Tehtävä alkaa 1. tammikuuta 2025. Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jatkaa hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen jättää tehtävän täyttämättä, ja sekä huomioida hakijat hakuajan ulkopuolelta.
Väitöskirjaprosessi on kolmevuotinen ja Aalto-yliopisto noudattaa Suomen yliopistojen palkkasuositusjärjestelmää, jolloin väitöskirjatutkijan aloituspalkka on noin 2700 EUR/kk (brutto), ja se nousee työn ja opintojen edistyessä. Vuosityöaika on 1612 tuntia. Työsopimukseen kuuluu työterveyshuolto. Panostamme työyhteisömme hyvinvointiin ja työn ja elämän terveeseen tasapainoon.
Aalto-yliopisto myös tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia kehittymismahdollisuuksia, mahdollisuuden osallistua aktiivisesti henkilökunnan koulutuksiin ja kehitysprojekteihin kiinnostuksesi ja tarpeidesi perusteella. Elämä kehittyvällä kampuksella on eloisaa ja täynnä upeaa arkkitehtuuria, rauhoittavaa luontoa ja erilaisia kahviloita, ravintoloita ja palveluita.
Lisätietoja antavat: Aalto-professori Olli Varis ([email protected]) ja akateeminen koordinaattori Maija Taka ([email protected]).
- Julkaistu:
- Päivitetty: