Avoimet työpaikat

Kalliorakentamisen apulaisprofessori (tenure track)

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkekoulun rakennustekniikan laitos hakee

 Kalliorakentamisen apulaisprofessoria (tenure track)

Tehtävä on avoinna Rakennustekniikan laitoksella: http://civileng.aalto.fi/en/. Laitoksella on 15 tenure track -professoria, lehtoreita, tutkijatohtoreita, tohtorikoulutettavia ja teknistä henkilökuntaa. Henkilöstön kokonaismäärä on noin 120. Laitoksella ja korkeakoululla on hyvin varustellut tutkimusinfrastruktuurit ja pääsy kansallisiin tieteellisen laskennan palveluihin. Lisäksi laitos ja korkeakoulu sijaitsevat Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Espoossa, jossa myös monet muut tutkimuslaitokset ja organisaatiot pitävät laboratorioitaan ja toimistojaan.

Työtehtävän kuvaus

Olemme rekrytoimassa kunnianhimoista ammattilaista, joka tulee osallistumaan uraauurtavaan tutkimukseen ja opetukseen kalliorakentamisen alalla. Tämä tehtävä on osa Aalto-yliopiston keskeistä tutkimusaluetta "Materiaalit ja luonnonvarojen kestävä käyttö".

Kalliorakentaminen on tekniikan ala, joka keskittyy kallioon louhittujen tilojen, tunneleiden ja kaivosten suunnitteluun ja rakentamiseen. Se yhdistää erityisesti kalliomekaniikan, insinöörigeologian, louhintatekniikan sekä rakenne- ja rakennustekniikan elementtejä vastatakseen niihin haasteisiin, joita kallio rakennusmateriaalina asettaa.

Tehtävä edellyttää kalliomekaniikan ja kalliorakentamisen teoreettista hallintaa kovan kiven geologisessa ympäristössä. Hakijalla tulee olla vahva kiinnostus siihen, miten teoriaa hyödynnetään pohjoismaisessa kontekstissa. Hakijan odotetaan tekevän monialaista tutkimusta rakennustekniikan ja muiden tieteenalojen tutkijoiden kanssa. Hyvät yhteistyö- ja viestintätaidot teollisuuden ja julkisten tahojen kanssa ovat olennaisia.

Aalto-yliopiston professorien odotetaan tekevän korkeatasoista tutkimusta ja opetusta sekä ohjaavan tohtori-, tutkinto- ja kandidaattitason opiskelijoita. Tämä tehtävä sisältää opetusta kandidaattiohjelmassa "Rakennustekniikka" sekä maisteriohjelmissa "Geoengineering" ja "European Mining Course".

Professoreiden odotetaan myös olevan aktiivisia jäseniä yliopiston ja kansainvälisessä tieteellisessä yhteisössä sekä näyttävän johtajuutta ja palvelevan yhteiskuntaa.

Vaatimukset

Hakijoilla tulee olla tohtorin tutkinto soveltuvalta tekniikan alalta sekä kansainvälistä tutkimustoimintaa. Opetuskokemus ja pedagogiset opinnot katsotaan arvioinnissa eduksi.

Hyvät yhteistyötaidot ja erinomainen englannin kielen taito ovat olennaisia. Hakijoiden ansiot ja potentiaali arvioidaan holistisesti tutkimuksen, opetuksen ja akateemisen johtajuuden laadun ja määrän perusteella sekä yleisen toiminnan perusteella tieteellisessä yhteisössä ja yhteiskunnassa. Bibliometrinen analyysi tehdään tutkimusansioiden arvioinnin tukemiseksi. Toimitettujen tärkeimpien tutkimusjulkaisujen arvioinnissa kiinnitetään huomiota niiden potentiaaliseen vaikutukseen, selkeyteen ja tulevaisuuden tutkimuspotentiaalin indikaattoreina.

Tieteelliset palkinnot ja tunnustukset sekä kokemus rahoituksen hankkimisesta ja hakemisesta, mieluiten akateemisesta kilpailevasta rahoituksesta, katsotaan hakijalle eduksi. Monitieteinen tutkimustoiminta, tehtävät tutkimusorganisaatioissa, opiskelijaohjaus ja yhteistyö teollisuuden kanssa katsotaan myös eduiksi.

Rekrytoitaessa ensimmäisen kauden apulaisprofessorin tehtävään arviointi perustuu pääasiassa hakijan potentiaaliin arvioiduilla osa-alueilla (kuten Aalto-yliopiston tenure track -arviointikriteerien mukaisesti: https://www.aalto.fi/en/services/tenure-track-evaluation-criteria). Toisen kauden apulaisprofessoreiden nimittämisessä arviointi perustuu osoitettuihin ansioihin ja potentiaaliin.

Tarjoamme

Aalto-yliopisto tarjoaa mahdollisuuden työskennellä hyvin resursoidussa oppimisyhteisössä, jossa opiskelijat ovat tarkoin valikoituja ja erittäin motivoituneita. Strategiamme mukaisesti Aalto-yliopisto pyrkii muovaamaan kestävää tulevaisuutta tutkimukseen perustuvan tiedon, luovuuden ja yrittäjähenkisyyden avulla. Ydinarvomme ovat vastuu, rohkeus ja yhteistyö.

Aloituspalkka määritellään Aalto-yliopiston palkkajärjestelmän mukaisesti hakijan kokemuksen ja pätevyyden perusteella. Aalto-yliopisto tarjoaa työntekijöilleen työterveyspalvelut. Tarjoamme uusille professoreillemme starttirahan sekä tukea ulkopuolisen tutkimusrahoituksen hakemiseen oman tutkimustiimin perustamiseksi.

Tutustu uuteen virtuaaliseen Aalto-kampus kokemukseen: https://virtualtour.aalto.fi/!

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Antti Peltokorpi, Rakennustekniikan laitos, puh. +358 50 371 6613. Rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä auttaa HR Partner Merja Seppänen, puh. +358 50 593 7712. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Hakeminen

Jos kiinnostuit tehtävästä ja haluat liittyä joukkoomme, pyydämme sinua toimittamaan hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 7.1.2025. Linkki rekrytointijärjestelmään löytyy tämän työpaikkailmoituksen lopusta "Hae nyt!". Jos työskentelet jo Aallossa, hae sisäisen Workday -> Find Jobs -järjestelmämme kautta.

Hakemusaineiston tulee koostua seuraavista asiakirjoista:

  • Saatekirje - osoitettu Insinööritieteiden korkeakoulun dekaanille, sisältäen yhteenvedon ansioista, tärkeimmistä saavutuksista ja motivaatiosta tähän tehtävään Aalto-yliopistossa (enintään 2 sivua);
  • Ansioluettelo - sisältäen yhteystiedot, noudattaen Suomen tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) suositusta CV:stä: https://tenk.fi/fi/ohjeet-ja-aineistot/tutkijan-cv-malli;  
  • Julkaisuluettelo - merkitse viisi tärkeintä julkaisua
  • Tutkimusportfolio - sisällyttäen suunnitelman tulevasta tutkimuksesta tehtävässä (4–10 sivua);
  • Opetuskatsaus - motivaatio, opetusfilosofia, kokemus (1–2 sivua); Lyhytlistalle valittuja hakijoita pyydetään täydentämään hakemustaan opetusportfoliolla Aalto-yliopiston ohjeiden mukaisesti.
  • Kolme tärkeintä julkaisua, joiden kirjoittaja tai osakirjoittaja hakija on;
     

Nämä asiakirjat on yhdistettävä annetussa järjestyksessä yhdeksi .pdf-tiedostoksi ja liitettävä sähköiseen hakemukseen.
 

Hakemusaineiston on oltava englanninkielinen.

Yleiset ohjeet ja hakijoiden arviointikriteerit, mukaan lukien kielitaitovaatimukset ja ohjeet hakemusaineiston koostamisesta, löytyvät myös verkosta: https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/hae-aallon-tenure-trackille.

*****************

Tenure track Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston professorien urapolku, tenure track, tarjoaa professoritason tutkijoille hyvin tuetun ja selkeän urapolun kohti vakinaista professorin tehtävää. Tenure track -ohjelma käynnistettiin vuonna 2010 ja se on houkutellut laajan kirjon kansainvälisiä hakijoita, mikä on antanut Aalto-yliopistolle mahdollisuuden rekrytoida huippuasiantuntijoita ja nuoria tutkimuslahjakkuuksia Aalto-yliopiston yhteisöön. Lisätietoja Aalto-yliopiston tenure track -urajärjestelmästä löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/tenure-track-urapolku-professoreille.

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: