Avoimet työpaikat

Lehtori, biojalostus

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Kemian tekniikan korkeakoulu on yksi Aalto-yliopiston kouluista. Biotuotteiden ja biotekniinkan laitos (Bio2) keskittyy innovaatioihin ja uraauurtavaan tutkimukseen tukeakseen kasvavaa biotaloutta.

Etsimme nyt  

Yliopisto-opettajaa, yliopistonlehtoria tai vanhempaa yliopistonlehtoria biojalostuksen alalle

Tehtävän tausta

Osana kestävän tulevaisuuden rakentamista monet kulutustuotteet hyödyntävät kuituja, polymeerejä ja muita yhdisteitä, jotka ovat peräisin puusta ja muista biomassalähteistä. Perinteiset kemialliset sellutehtaat keskittyvät entistä enemmän funktionaalisiin kemiallisiin tuotteisiin korkealaatuisen kuidun lisäksi. Biojalostamot ovat olennainen osa metsäteollisuuden arvoketjua ja ovat strategisesti tärkeitä Suomelle ja Euroopalle. Usein biojalostamoiden tuotteet tähtäävät korvaamaan ympäristölle haitallisia petrokemiallisia ratkaisuja. Siksi on erityisen tärkeää, että koulutamme osaavia insinöörejä, joilla on asiantuntemusta biojalostamoiden tuotteista, kemiasta ja prosesseista. Aallosta valmistuneilla, joilla on vahva osaaminen biojalostuksessa, on erinomaiset työllisyysnäkymät, ja heitä arvostetaan suuresti metsäteollisuuden ja siihen liittyvien alojen keskuudessa.

Suuri osa biojalostukseen liittyvästä opetuksesta toteutetaan Bioproducts Engineering -pääaineessa. Pääaineesta valmistuneilla odotetaan olevan syvällistä ymmärrystä raaka-aineiden kemiasta, yksikköoperaatioista, kestävän kehityksen työkaluista ja tuotekehitystaidoista.

Bio2-laitoksella on sekä motivaatio että teknologia toimia biomassajalostuksen edelläkävijänä. Infrastruktuurimme käsittää panosreaktoreita sekä laboratoriomittakaavassa että pilottimittakaavassa mahdollistaen monenlaiset biomassanjalostuskokeet. Laitteistomme sopii massanvalmistukseen ja valkaisuun sekä massojen mekaaniseen ja kemialliseen käsittelyyn. Lisäksi massatehtaan suodoksia sekä kiertovesiä kyetään prosessoimaan. Massakäsittelylaitteistomme soveltuu myös selluloosapohjaisille tekstiilikuiduille sekä tekstiilien kierrätystutkimukseen – kemialliset ratkaisut ovat samankaltaisia kuin selluloosan valkaisussa. Meillä on laaja kirjo sekä tavanomaisia että edistyneitä analyysimenetelmiä, joita käytetään massanvalmistusprosessien karakterisointiin (jätevesistä lopputuotteisiin). Tavoitteemme on täydentää asiantuntemustamme lehtorilla, jolla on syvällistä osaamista kemiallisen massanvalmistuksen tekniikasta, siihen liittyvästä analytiikasta sekä on valmis hoitamaan vastuullisia tehtäviä kyseisessä aihepiirissä.

Roolisi ja tavoitteesi

Etsimme motivoitunutta yliopisto-opettajaa, yliopistonlehtoria tai vanhempaa yliopistonlehtoria.  Tehtävään valitun kandidaatin rooli on opettaa biojalostusta sekä itsenäisesti että yhteistyössä Aallon professorien ja alan tutkijoiden kanssa. ”Biojalostamo” tarkoittaa pääasiassa tehdasta kemiallisen massan (sulfaattisellun) valmistukseen. Tehdas käsittää osaprosessit kuten valkaisu, ligniinin käsittely, kuitulinja, kemikaalikierto, rikkitase, mäntyöljyn prosessointi, tuotannon sivuvirtojen hyödyntäminen sekä muut kemialliset prosessit. Eduksi katsotaan osaaminen koskien nykyaikaisia erotus/lajitteluprosesseja, kasvikuitubiojalostamoita sekä uuden sukupolven oheistuotteita. Kuitenkin tärkeintä on osaaminen liittyen puuta käyttävään sulfaattisellubiojalostamoon.

Kandidaatilla tulee olla tohtorintutkinto soveltuvalta alalta kuten kemian tekniikasta, biotuotetekniikasta tai kemiasta.

Rooliisi kuuluu osallistuminen Aalto-yliopiston kemian tekniikan opetukseen. Tämä sisältää pääosin kandidaatti- ja maisteritason koulutuksen. Sinun odotetaan luennoivan biojalostukseen liittyvillä kursseilla. Joissain tapauksissa voit toimia kurssin vastuuopettajana, jolloin vastaat oppimistavoitteiden asettamisesta, luovien opetusmenetelmien kehittämisestä, toimit opiskelijoiden kanssa ja arvioit heidän suorituksiaan sekä käsittelet palautteita. Toimit aktiivisena jäsenenä maisteri- ja kandidaattitutkintojen hallinnoinnissa ja pyrit rakentamaan erinomaista koulutus- sekä opiskelijakokemusta tiimiorientoituneessa ympäristössä.

Suuri osa opetuksesta toteutetaan itsenäisinä projekteina ja laboratoriotyöskentelynä, joten valmiudet laboratorioanalyysien toteuttamiseen sekä opettamiseen ovat tärkeitä. Tämä voi sisältää massanvalmistusta, valkaisua, kuitujen muokkausta, kemiallista analyysia tai muita metodologioita, joita käytetään biojalostamoiden laboratorioissa. Katsomme eduksi kyvyn käyttää erilaisia simulaatio- ja laskennallisia työkaluja. Tämä pitää sisällään prosessimallinnusta, massa- ja energiataseita, tilastollista analyysiä sekä tekoälyn hyödyntämistä.

Eduksi katsotaan myös osallistuminen yliopiston tutkimukseen. Tämä voi sisältää osallistumista tutkimusprojekteihin, julkaisutoimintaan tai osallistumisen rahoitushakemusten tekemiseen.

Tehtävään valitun henkilön sijoittuminen lehtorin urajärjestelmässä määritellään henkilön kokemuksen ja taustan perusteella. Lisätietoa lehtorin urajärjestelmästä löytyy täältä: https://www.aalto.fi/fi/opetus-ja-oppiminen/lehtorien-urajarjestelma

Tieteellinen ympäristö

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa sijaitseva Biotuotteiden ja biotekniikan laitos (Bio2) on kansainvälisesti tunnettu korkeatasoisesta tutkimuksestaan kehittyneiden materiaalien valmistamiseksi kestävästi uusiutuvista luonnonvaroista. Laitos kuuluu alallaan Euroopan johtavien tutkimuslaitosten ja yliopistojen joukkoon. Bio2-laitoksen tavoitteena on olla osaltaan synnyttämässä uusia resurssitehokkaita ja ympäristöystävällisiä valmistusmenetelmiä. Bio2-laitoksen tutkimusryhmillä on monipuolisia tutkimusintressejä kuten lignoselluloosapohjaiset nanomateriaalit, yksikköoperaatiot, pakkausmateriaalit, tekstiilikuidut sekä lääketieteelliset ja muut nousevat sovellukset. Usein puusta johdetuilla biomateriaaleilla on keskeinen rooli tutkimuksessa, joten biojalostuksen tuntemus on etualalla laitoksen toiminnassa sekä laajemmin yliopistotasolla.

Laitoksella on huippuluokan laboratorioita sekä pienimuotoisia koelaitoksia biotuotteiden opetuksen ja tutkimuksen tueksi.

Olemme osa Emission Free Pulping -ohjelmaa, ja johdamme laitoksella kolmea suurta osaamiskeskusta, mikä avaa mahdollisuudet monialaiseen yhteistyöhön. Nämä ovat biotalouteen keskittyvä FinnCERES-osaamiskeskus, Bioinnovaatiokeskus sekä LIBER-osaamiskeskus.

 
Vaatimukset ja kokemus   

Hakijalla tulee olla:

  • Tohtorintutkinto biojalostukseen liittyvältä alalta

  • Näyttöä opetuskokemuksesta ja -motivaatiosta

  • Näyttöä kyvystä oppia moderneja pedagogisia työkaluja

  • Erinomainen kirjallinen ja suullinen englannin kielen osaaminen

  • Vahvaa osaamista liittyen teollisiin puuhun keskittyviin biojalostamoihin

Katsomme eduksi seuraavat: 

  • Kirjallinen ja suullinen englannin tai ruotsin kielen osaaminen

  • Tietämys suomalaisesta yliopistojärjestelmästä

  • Pedagogiset opinnot 

  • Kokemus opettamisesta monitieteellisissä opiskelijaryhmissä

  • Kokemus verkko-opetusmateriaalien kehittämisessä

  • Aktiivisuus ja näyttö julkaisutoiminnasta

  • Yhteydet biotuotetalouteen sekä tutkimuskumppaneihin 

Mitä tarjoamme

Valitulle henkilölle tarjotaan vakituinen tehtävä lehtorin urajärjestelmässä. Toimipisteemme sijaitsee Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Espoossa.

Palkkaus määrittyy Aalto-yliopiston palkkajärjestelmän mukaisesti, ja se perustuu tehtävään valitun kandidaatin kokemuksen ja meriittien perusteella.

Työsopimus sisältää Aalto-yliopiston työterveyshuollon. Aalto-yliopisto tarjoaa erinomaiset oppimis- ja kehitysmahdollisuudet sekä lähiliikenteen lippuedun.  Unisport tarjoaa monipuoliset liikuntatilat ja liikuntapalvelut henkilöstöalennuksella.

Kiinnostuitko?

Jos haluat liittyä joukkomme, jätäthän hakemuksesi viimeistään 24.11.2024 aalto.fi-rekrytointisivustomme kautta (“Hae nyt”). Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs/sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen verkkosivun kautta avoimista tehtävistä).

Hakeaksesi tehtävään toimitathan seuraavat hakumateriaalit englannin kielellä ja yhtenä pdf-tiedostona:

  • Motivaatiokirje (1 sivun kuvaus siitä, miksi haet tehtävää ja miksi olisit soveltuva kandidaatti)

  • CV 

  • Julkaisuluettelo

  • Opetusportfolio Aalto-yliopiston ohjeiden mukaisesti - katso Teaching portfolio guidelines for candidates 

Lisätietoa hakumateriaalien laatimisesta löytyy täältä: https://www.aalto.fi/en/teaching-and-learning/lecturer-career-system 

Lisätietoa tehtävästä antaa professori Thaddeus Maloney ([email protected]). Rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä HR Partner Noora Katiskoon ([email protected]). 

Haluatko kuulla lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot: Aalto University – Towards a better world, Aalto People, and Shaping a Sustainable Future. Voit myös tutustua seuraavaan sivustoon https://www.aalto.fi/en/services/welcome-to-aalto-university-and-finland-info-package ja katsoa miltä kampus näyttää virtuaalikierroksellamme https://virtualtour.aalto.fi/ 

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: