Avoimet työpaikat

Professori, tietotekniikka

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Sähkötekniikan korkeakoulu edistää korkealaatuista tiedettä, teknologiaa ja innovaatioita suomalaisen yhteiskunnan ja koko ihmiskunnan hyödyksi. Tutkimusympäristössämme luonnontieteet, tekniikka ja tietotekniikka kietoutuvat yhteen luodakseen älykkäitä järjestelmiä ja innovaatioita, jotka säästävät energiaa ja edistävät hyvinvointia. Tutkimuksellamme pyrimme vastaamaan kestävän kehityksen tuomiin moniin haasteisiin, ja tuloksiamme sovelletaan esimerkiksi mobiililaitteisiin, sähköverkkoihin, terveydenhuoltoon ja satelliitteihin. Koulun vahvuutena on tutkimuksen linkittäminen suomalaiseen ja kansainväliseen liiketoimintasektoriin. Meillä on yhteensä noin 2000 opiskelijaa, joista noin 250 maisteria ja 50 tohtoria valmistuu vuosittain. Henkilökuntaamme kuuluu yli 700 henkilöä, joista yli 70 on professoreita.

Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu hakee

APULAISPROFESSORIA TAI PROFESSORIA (ASSOCIATE) TIETOTEKNIIKAN ALALLE (tenure track)

Onko laitteistokiihdytetty laskenta intohimosi?

Etsimme apulaisprofessoria tai professoria (associate) tietotekniikan alan vahvistamiseksi Aalto-yliopiston tutkimuksessa ja koulutuksessa. Ihanteellisella hakijalla on asiantuntemusta esimerkiksi laitteistokiihdytetyssä laskennassa, heterogeenisissä arkkitehtuureissa, kääntäjäteknologioissa ja koodin generoinnissa tai ohjelmistojen ja laitteistojen yhteissuunnittelussa.

Tässä roolissa edistät laitteistojen ja ohjelmistojen integrointia kehittämällä innovatiivisia laitteisto-kiihdytinratkaisuja laskentasuorituskyvyn, energiatehokkuuden tai molempien optimoimiseksi.

Osana Informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitosta (DICE) sinulla on mahdollisuus perustaa ja johtaa omaa tutkimusryhmääsi, jota tukee antelias aloituspääoma. Tulet myös osallistumaan opetukseen uudessa englanninkielisessä Computer Engineering -kandidaattiohjelmassa, samoin kuin Computer, Communication and Information Sciences (CCIS) -maisteriohjelmassa. Valitun henkilön odotetaan opettavan kursseja tärkeillä aloilla, kuten tietokonearkkitehtuureista, kääntäjätekniikoista ja muista laitteistoon ja matalan tason ohjelmointiin liittyvistä aiheista. Erinomainen englannin kielen taito on välttämätöntä opetusta varten.

Tämä tehtävä kuuluu tenure track -järjestelmään ja se täytetään apulaisprofessorin tai professorin (associate) -tasolle. Tasosta riippuen tehtävä täytetään joko määräaikaisena tai toistaiseksi voimassa olevana. Aalto-yliopiston tenure track- urapolku perustuu saavutusten ja ansioiden arviointiin Aallon tenure track -arviointikriteerejä vasten. Tutustu arviointikriteereihin tarkemmin osoitteessa Tenure track -arviointikriteerit | Aalto-yliopisto ja urapolkuun osoitteessa Tenure track -urapolku professoreille | Aalto-yliopisto.

Ympäristö

Suomessa tietoverkkojen tekniikka on panostanut vahvasti kansalliseen ja kansainvälisiin viestintä- ja tiedonvälitysteollisuuksiin, alueella, jolla maa on saavuttanut merkittävää menestystä. Tämä ekosysteemi on tunnettu maailmanluokan ohjelmistotekniikasta, sekä kyvyistään suunnitella RF-, analogisia ja digitaalisia toimintoja ja integroida ne monimutkaisiin sekasekoituksina oleviin SoC -järjestelmiin. Tällainen asiantuntemus on ollut merkittävä suomalaisen viestintäteollisuuden saavutuksissa ja asettanut Suomen eturintamaan kyseisellä alalla. Tämän innovaation jatkamiseksi ja johtavan asemamme säilyttämiseksi, on kasvava tarve huipputason tietotekniikan alan osaamiselle. Aalto-yliopisto tunnetaan vahvasta yhteistyöstä yritysten kanssa tutkimusprojekteissa, ja valmistuneet löytävät avainrooleja alalla.

Informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksella (DICE) on 20 professoria ja se on jaettu tutkimusryhmiin, joiden painopisteinä ovat ihmislähtöinen teknologia, viestintä ja verkotetut järjestelmät sekä tieto- ja viestintätekniikan perusteet. DICE:ssä sinulla on lukuisia mahdollisuuksia yhdistää tietotekniikka- ja esimerkiksi signaalinkäsittely, koneoppiminen, viestintätekniikka ja verkostoitumisteknologiat. Laitos sijaitsee Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Espoossa, Suomen suurimpien ICT-teollisuuden keskittymässä, mikä helpottaa tiivistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä teollisuuden kumppaneiden kanssa.

Sähkötekniikan korkeakoululla on erinomaiset laboratoriotilat, mukaan luettuna Aalto Electronics-ICT laboratorio ja Aalto Next G -kampuksen verkko, joka mahdollistaa käytännön kokeellista tutkimusta.

Etsimme hakijoita, joilla on:

  • tohtorintutkinto tietotekniikasta, sähkötekniikasta, tietojenkäsittelystä tai muulta vastaavalta alalta
  • opetuskokemusta, joka on merkityksellistä kyseiselle positiolle
  • vahva julkaisuhistoria
  • kyky hakea ja turvata ulkoista rahoitusta
  • vahvat vuorovaikutustaidot ja kyky sitoutua tiimityöskentelyyn

Kannustamme sekä teollisen että tieteellisen uran kokemuksen omaavia hakijoita hakemaan. Hakijoita arvioidaan heidän tutkimus- ja opetuspotentiaalinsa sekä tiedeyhteisölle antamansa panoksen perusteella. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi erilaisista taustoista tulevat hakijat liittymään akateemiseen joukkoomme.

Tarjoamme

  • Tutkimuspainotteisen ympäristön: Meillä on erinomainen tutkimusinfrastruktuuri ja korkealaatuiset laboratoriot, jotka mahdollistavat kokeellisen tutkimuksen.
  • Hyvin resursoidun oppimisyhteisön: Mahdollisuus työskennellä hyvin resursoidussa oppimisyhteisössä, jolle on ominaista erittäin motivoituneet opiskelijat.
  • Tenure Track -tehtävän: Tenure track -tehtävä, jossa nimitys tenure track -tehtävään perustuu ansioihin ja tarjoaa selkeän ja palkitsevan urapolun.
  • Kattavat edut: Sisältää työterveydenhoitopalveluja, jotka tukevat työ- ja yksityiselämän tasapainoa.
  • Ystävällisen ja monimuotoisen yhteisön, joka aidosti kunnioittaa monimuotoisuutta ja tasa-arvoa.
  • Erinomaiset yhteistyömahdollisuudet: Mahdollisuudet erinomaiseen yhteistyöhön yliopiston sisällä, mikä edistää rikkaan akateemisen verkoston rakentamista.

Oletko valmis hakemaan?

Lähetä hakemuksesi viimeistään 29.12.2024 rekrytointijärjestelmäämme ”Hae” -linkin kautta. Aalto-yliopiston työntekijät ja vierailijat huomioikaa, että voitte hakea tehtävää sisäisen järjestelmämme Workdayn kautta olemassa olevalla käyttäjällä: Workday -> Career -> find jobs

Liitä mukaan seuraavat englanninkieliset pakolliset pdf-asiakirjat

  • Hakemuskirje
  • Ansioluettelo, joka sisältää tutkijatunnuksen sekä suosittelijoiden nimet ja yhteystiedot. Käytä TENK-mallia.
  • Julkaisuluettelo, jossa on korostettuna 5 olennaisinta julkaisua, jotka liittyvät tähän tehtävään.
  • Tutkimusportfolio, jossa kuvataan aiempaa tutkimusta ja tulevia tutkimussuunnitelmia (enintään 5 sivua).
  • Opetusportfolio (ohje hakijalle).

Yleiset ohjeet hakijoille, mukaan lukien kielitaitovaatimukset ja ohjeet opetusportfolion, tutkimusportfolion ja ansioluettelon laatimiseksi, löytyvät täältä: Kiinnostunut tenure track -ohjelmastamme. Aalto-yliopisto pidättää itsellään oikeuden pyytää arviointia varten uutta opetusportfoliota.

Aalto-yliopisto pidättää oikeuden perustelluista syistä jättää positio avoimeksi tai pidentää hakuaikaa.

Lisätietoja

Tenure track Aalto-yliopistossa

Tehtävä kuuluu tenure track -järjestelmään. Tenure trackiin nimitetyillä henkilöillä on mahdollisuus tehdä tutkimusta ja/tai taiteellista työtä ja opettaa, jotta he voivat kartuttaa akateemisia ansioitaan kohti kelpoisuutta nimitykseen tenure track -virkaan.

Vuodesta 2010 lähtien tenure track on houkutellut runsaasti kansainvälisiä hakijoita, mikä antaa Aalto-yliopistolle mahdollisuuden rekrytoida huippuasiantuntijoita ja nuoria lahjakkuuksia Aalto-yliopiston yhteisöön.

Tenure track -järjestelmään kuuluvien odotetaan koko uransa ajan tekevän ja ohjaavan taiteellista/tieteellistä tutkimusta ja/tai taiteellista/muotoilutyötä, antavan siihen liittyvää akateemista opetusta, kehittävän osaltaan alaansa tai tieteenalaansa sekä edistävän akateemista palvelua yliopistossa ja sen ulkopuolella yhteiskunnassa. Lisätietoja Aalto-yliopiston tenure track -järjestelmästä on osoitteessa https://www.aalto.fi/en/tenure-track.

Aalto-yliopisto on saanut Euroopan komission myöntämän HR Excellence in Research -laatumerkin, joka takaa, että noudatamme erinomaisia HR-käytäntöjä sekä rekrytoinnissa että työsuhteissa.

Tietoa Suomesta

Suomi on hyvä paikka asua niin perheen kanssa tai ilman - Suomi on turvallinen, poliittisesti vakaa ja hyvin järjestäytynyt pohjoismainen yhteiskunta. Suomi on jatkuvasti sijoittunut korkealle sijalle elämänlaadussa, YK:n onnellisuusraportissa Suomi sijoittuu ensimmäiselle sijalle:

https://worldhappiness.report/news/happiest-countries-prove-resilient-despite-overlapping-crises/ 

Lisätietoja Suomessa asumisesta: 

https://www.aalto.fi/en/careers-at-aalto/living-in-finland

https://www.aalto.fi/en/careers-at-aalto/welcome-to-aalto-university-and-finland

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: