Avoimet työpaikat

Tutkijatohtori boorinitraatti-nanoputkien synteesitutkimukseen

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta tekemällä tutkimuksen läpimurtoja tieteenaloillamme ja niiden välillä, käynnistämällä huomisen muutoksentekijöitä ja luomalla uusia ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin. Yhteisömme koostuu 13 000 opiskelijasta, 400 professorista ja lähes 4 500 muusta tiedekunnasta ja henkilökunnasta, jotka työskentelevät dynaamisella kampuksellamme Espoossa. Monimuotoisuus on osa sitä, keitä olemme, ja työskentelemme aktiivisesti varmistaaksemme yhteisömme monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden. Siksi kannustamme lämpimästi päteviä ehdokkaita kaikista taustoista liittymään yhteisöömme.

Teknillisen fysiikan laitoksella uraauurtava fysikaalisten tieteiden tutkimuksemme luo tärkeitä teollisia sovelluksia, joilla on suuri teknologinen potentiaali. Tutkimuksemme keskittyy materiaalifysiikkaan, kvanttiteknologiaan, pehmeään ja elävään aineeseen sekä kehittyneisiin energiaratkaisuihin. Aiheet ulottuvat perustutkimuksesta tärkeisiin sovelluksiin. Koulutamme tulevia sukupolvia tutkimuksen ja kehityksen ammattilaisia, data-asiantuntijoita, teknologia-asiantuntijoita, keksijöitä ja tutkijoita teollisuudelle ja yhteiskunnalle.

Teknillisen fysiikan laitoksen Nanomaterials Group -tutkimusryhmä etsii nyt

Tutkijatohtoria kehittämään synteesimenetelmiä boorinitraatin nanoputkimateriaaleille

Etsimme nyt aktiivista tutkijatohtoria kehittämään uusia kaasufaasin katalyytteihin perustuvia kemiallisia höyrypinnoitusmenetelmiä (FC-CVD) boorinitraattinanoputkien (BNNT) tuottamiseksi. FC-CVD-menetelmä perustuu nanokokoisten siirtymämetallisten katalyyttihiukkasten tuottoon korkean lämpötilan reaktorikaasuun, joka sisältää kaasumaisia boorin ja typen lähtöaineita.  Boorin ja typen lähtöaineet hajoavat katalyyttisesti nanohiukkasten pinnoilla, jolloin B- ja N-atomit vapautuvat ja seuraa BNNT:n kiteytyminen ja kasvu. Ohuita BNNT-kalvoja tuotetaan keräämällä BNNT:t tasosuodattimella reaktorikaasufaasusta. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi boorinitraatin nanoputkisynteesin kehittämiseen sekä osallistua tärkeiden teollisten BNNT-sovellusten kehittämiseen.

Roolisi ja tavoitteesi

Valitun tutkijatohtorin päätehtäviä ovat uusien FC-CVD-järjestelmien kehittäminen ja B- ja N-lähtöaineiden sekä kasvunedistäjien ja reaktorin toimintakunnon löytäminen, mikä mahdollistaisi korkealaatuisten BNNT tuoton. Kehität FC-CVD-reaktoreita, jotka perustuvat Nanomaterials Group -ryhmän yli 20 vuoden kokemukseen korkealaatuisten hiilinanoputkien tuottamisesta FC-CVD-tekniikalla. Lisäksi suunnittelet ja kehität FC-CVD-reaktoreita käyttäen uusia, kehittyneitä katalyyttejä, B- ja N-lähtöaineita ja löydät uusia BNNT-kasvunedistäjiä. Lisäksi karakterisoit tuottamaasi materiaalia elektroni- ja atomivoimamikroskopian menetelmin (TEM, SEM ja AFM) sekä optisilla menetelmillä (absorptio- ja Raman-spektroskopiat). Lisäksi tuotat BNNT-ohutkalvoja ja tutkit niiden käyttöä nanohiukkassuodattimina korkean teknologian sovelluksissa. 

Kokemuksesi ja tavoitteesi

Tulevalla tutkijatohtorilla odotetaan olevan valmis tohtorin tutkinto materiaalitieteessä, kemiantekniikassa, fysiikassa tai kemiassa.

Tässä tehtävässä menestyminen edellyttää osaamista seuraavista:

  • Korkean lämpötilan materiaalisynteesireaktoreiden suunnittelu ja käyttö
  • Kokemus CVD:stä ja/tai muista korkean lämpötilan menetelmistä nanomateriaalien tuottamiseksi
  • Englannin kielen taito työkielenä. Suomen kieltä ei vaadita.

Kokemus seuraavista katsotaan eduksi:

  • Kokemus hiilen ja/tai boorinitraatin nanomateriaalien synteesistä ja niiden karakterisoinnista
  • Kokemus TEM:stä
  • Kokemusta kaasufaasimateriaalisynteesistä eli aerosolitieteestä ja -teknologiasta

Mitä tarjoamme

Nanomaterials Group - tutkimusryhmä Teknillisen fysiikan laitoksella on ollut edelläkävijä FC-CVD-menetelmän kehittämisessä CNT-synteesiin ja ohutkalvopinnoitukseen monissa teollisissa sovelluksissa yli 20 vuoden ajan ja julkaissut yli 300 arvioitua alan julkaisua. Se käyttää useita FC-CVD-reaktoreita, joita käytetään nanoputkien synteesiin, ja sillä on kehittyneeseen elektronimikroskooppiseen, optiseen ja aerosoliteknologiaan perustuvat materiaalien karakterisointilaitteet. Ryhmän kehittämät FC-CVD-menetelmät on teollistettu kehittyneiden CNT-ohutkalvopohjaisten tuotteiden teolliseen tuotantoon.

Määräaikainen sopimus tehdään aluksi kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen sitä voidaan mahdollisesti jatkaa vielä yhdellä vuodella. Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuosittainen työmäärä on tällä hetkellä 1612 tuntia. Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää.Tutkijatohtorin aloituspalkka on 4030 eurosta 4430 euroon kuukaudessa (brutto) aiemmasta kokemuksesta riippuen. Sopimus sisältää Aalto-yliopiston työterveyshuollon.

Ensisijainen työpaikka on Aalto-yliopiston Otaniemen kampus. Kansainvälinen yhteistyöhanke tarjoaa mahdollisuuden vierailla kansainvälisissä tutkimusyhteistyölaboratorioissa.

Hae meille!

Hae tehtävää toimittamalla hakemuksesi liitteineen yhtenä englanninkielisenä PDF-dokumenttina sähköisessä rekrytointijärjestelmässämme Aalto-yliopiston verkkosivuilla olevan "Apply Now" -painikkeen kautta.

  • Motivaatiokirje
  • CV sisältäen julkaisuluettelon
  • Tutkintotodistukset ja akateemiset opintosuoritusotteet
  • Vähintään kahden suosittelijan yhteystiedot (tai suosituskirjeet, jos ne ovat jo saatavilla)

Huomaa: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea tehtävää sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei avointen työpaikkojen ulkoisen verkkosivun kautta). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina hakijoina henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella (ei Aalto-sähköpostilla).

Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 20.1.2025. Tehtävä täytetään heti, kun sopiva hakija on löytynyt.

Lisätietoja antaa professori Esko Kauppinen (etunimi.sukunimi(at)aalto.fi). Aalto-yliopisto pidättää oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävä avoimeksi, pidentää hakuaikaa ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemusta hakuajan kuluessa.

Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot: Aalto University – Towards a better world, Aalto People, ja Shaping a Sustainable Future. Lue lisää työskentelystä Aallossa: Careers at Aalto | Aalto University

Tutustu uuteen virtuaaliseen kampuskokemukseemme: Aalto University – virtual campus tour

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: