Avoimet työpaikat

Tutkijatohtori, globaalit kestävät vesi-ruokatulevaisuudet

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta, innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja yhteiskuntien suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Tutkijatohtori, globaalit kestävät vesi-ruokatulevaisuudet

Aalto-yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmässä (WAT: https://www.aalto.fi/en/department-of-built-environment/water-and-environmental-engineering) on avoinna tutkijatohtorin (postdoctoral researcher) tehtävä liittyen Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaan projektiin ”Navigating the route to sustainable water-food futures”.  Tehtävä täytetään vuoden 2027 loppuun saakka.

Tämä avoin tutkijatohtorin tehtävä keskittyy arvioimaan ja mallintamaan useiden tekijöiden, erityisesti veden, vaikutusta tulevaisuuden maailmanlaajuiseen ruoan kysyntään ja tarjontaan. Tavoitteena on ympäristövaikutusten vähentäminen samalla, kun varmistetaan riittävä ruokamäärä kaikille. Erityistä huomiota kiinnitetään erilaisiin sopeutumisratkaisuihin ja haittojen lieventämiseen, kuten maatalouden hallinnan kehittämiseen, ruokahävikin vähentämiseen, ruokavalioiden muutoksiin ja tulevaisuuden ruokateknologioihin.

Hakijan odotetaan olevan motivoitunut tekemään korkeatasoista tutkimusta ja kykenevän innovatiiviseen ajatteluun yksilönä ja tiimin jäsenenä. Tehtävä edellyttää soveltuvaa tohtorintutkintoa, esimerkiksi liittyen maataloustieteisiin, ympäristötieteisiin, geoinformatiikkaan, data-analytiikkaan, hydrologiaan tai vesiresurssien hallintaan. Tohtorintutkinnon tulisi olla suoritettu viimeisten viiden vuoden aikana. Hyväksymme hakemuksia loppuvaiheessa olevilta tohtoriopiskelijoilta, mutta odotamme hakijan suorittaneen tohtorintutkinnon ennen tehtävässä aloittamista.

Hakijalla tulisi olla:

  • Erinomaiset taidot suurten paikkatietoaineistojen analysoimiseen

  • Hyvä ohjelmointiosaaminen (esim Python, R tai Matlab)

  • Sujuva kirjallinen ja suullinen englannin kielen taito

  • Aiempaa kokemusta ruokajärjestelmätutkimuksesta

  • Skenaarioihin pohjautuvan mallinnuksen tuntemusta

Lisäksi seuraavat tiedot ja taidot katsotaan eduksi:

  • Kokemus globaaleista hydrologisista malleista ja uudelleenanalyysidatasta

  • Kokemus koneoppimismenetelmistä

Hakuaika umpeutuu sunnuntaina 19.1.2025. Jätä hakemuksesi eRecruitment-järjestelmään (Apply now! linkki tällä www-sivulla).

Katso tarkemmat tiedot sekä ohjeet hakemiseen englanninkielisestä hakuilmoituksesta: https://www.aalto.fi/en/open-positions/postdoctoral-researcher-in-global-sustainable-water-food-futures

Lisätietoja

Työn sisältöön liittyvissä kysymyksissä yhteyshenkilö sähköpostitse on professori Matti Kummu ([email protected]) ja hakemusteknisiin kysymyksiin liittyen HR partner Sanni Mero ([email protected]).

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: