Tutkijatohtorin tehtävät laskennallisen materiaalitieteen alalla
Hakuaika päättyy
Yksikkö
Tehtäväalue
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta tekemällä tutkimuksen läpimurtoja tieteenaloillamme ja niiden välillä, käynnistämällä huomisen muutoksentekijöitä ja luomalla uusia ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin. Yhteisömme koostuu 13 000 opiskelijasta, 400 professorista ja lähes 4 500 muusta henkilökunnan jäsenestä, jotka työskentelevät dynaamisella kampuksellamme Espoossa. Monimuotoisuus on osa sitä, keitä olemme, ja työskentelemme aktiivisesti varmistaaksemme yhteisömme monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden. Siksi kannustamme lämpimästi päteviä ehdokkaita kaikista taustoista liittymään yhteisöömme.
Teknillisen fysiikan laitoksella uraauurtava fysikaalisten tieteiden tutkimuksemme luo tärkeitä teollisia sovelluksia, joilla on suuri teknologinen potentiaali. Tutkimuksemme keskittyy materiaalifysiikkaan, kvanttiteknologiaan, pehmeään ja elävään aineeseen sekä kehittyneisiin energiaratkaisuihin. Aiheet ulottuvat perustutkimuksesta tärkeisiin sovelluksiin. Koulutamme tutkimuksen ja kehityksen ammattilaisten, data-asiantuntijoiden, teknologia-asiantuntijoiden, keksijöiden ja tutkijoiden tulevia sukupolvia teollisuutta ja yhteiskuntaa varten.
Teknillisen fysiikan laitos hakee nyt
Tutkijatohtoreita määräaikaisiin tehtäviin laskennallisen materiaalitieteen alalla
Aalto-yliopiston Nuclear Materials and Engineering (NuME) -ryhmä tutkii laskennallisin menetelmin säteilyn aiheuttamia prosesseja ja vaurioiden muodostumista materiaaleissa, mukaan lukien elektronivirityksen vaikutukset miljoonien atomien käsittäviin laajamittaisiin törmäyskaskadeihin. Haemme nyt kahta erinomaista ja motivoitunutta tutkijatohtoria vahvistamaan tiimiämme. Olemme nuori ja dynaaminen ryhmä, joka tutkii erilaisia tutkimusaiheita ja tekee laajaa kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa korkeasäteily-ympäristöissä käytettävien materiaalien kehittämiseen ja edistää lisääntynyttä ymmärrystä perusprosesseista, jotka liittyvät energeettisten hiukkasten vuorovaikutukseen kondensoituneen aineen kanssa. Hyödynnämme laajoja laskentaresursseja edistyksellisiin laskelmiin alamme kärjessä.
Lue lisää NuME-ryhmästä: https://www.aalto.fi/en/department-of-applied-physics/nuclear-materials-and-engineering-nume
Roolisi ja tavoitteesi
Valitun henkilön odotetaan antavan merkittävän henkilökohtaisen panoksen ryhmän tutkimusohjelmaan, työskentelevän itsenäisesti ja julkaisevan vertaisarvioituja artikkeleita vaikutusvaltaisissa lehdissä. Työtä tehdään yhteistyössä useiden akateemisten kumppaneiden kanssa. Ryhmän jäsenenä osallistut ryhmätapaamisiin, esittelet siellä tutkimuksen edistymistä ja ohjaat kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriopiskelijoita. Lisäksi voit osallistua laitoksen opetustoimintaan.
Tutkimuksesi keskittyy säteilyn aiheuttamien vaurioiden tutkimiseen puolijohdemateriaaleissa, vikojen muodostumismekanismien tutkimiseen ja menetelmien tutkimiseen läpäisyelektronimikroskopialla havaittujen vikarakenteiden tunnistamiseksi simuloitujen elektronimikroskooppikuvien avulla. Työhön kuuluu myös menetelmien ja koodien kehittämistä.
Kokemuksesi
Tehtäviin valituilta edellytetään tohtorin tutkintoa laskennallisesta fysiikasta tai materiaalitieteestä, laskennallisesta kemiasta tai muulta vastaavalta alalta. Lisäksi tehtäviin valittavilla henkilöillä on osoitettu pätevyys seuraavilla aloilla:
- Vankka materiaalitieteen ja kiinteän aineen fysiikan tuntemus
- Kokemusta atomistisesta mallinnuksesta ja suurteholaskentaympäristöistä
- Vankat ohjelmointitaidot
- Perehtyneisyys elektronimikroskopian teorian laskennallisiin malleihin katsotaan eduksi
- Kokemus koneoppimismenetelmistä katsotaan eduksi
- Vahva kirjallinen ja suullinen englannin kielen taito (suomen kielen taito ei ole edellytys)
Mitä tarjoamme
Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Tutkijatohtorin lähtöpalkka on noin 4 030 €/kk (brutto), ja sitä voidaan korottaa mahdollisen kokemuksen perusteella. Sopimusta voidaan tarjota aluksi kahdeksi vuodeksi, ja sitä on mahdollista jatkaa kolmannella vuodella. Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuosittainen työmäärä on tällä hetkellä 1612 tuntia. Sopimukseen sisältyy Aalto-yliopiston työterveyshuolto.
Ensisijainen työpaikka on Aalto-yliopiston Otaniemen kampus.
Hae meille!
Hakeaksesi tehtävään lähetä hakemuksesi ja alla luetellut liitteet yhtenä PDF-tiedostona englanniksi rekrytointisivustomme kautta (klikkaa nappia "Apply now!")
- Motivaatiokirje
- CV julkaisuluetteloineen
- Tutkintotodistukset ja opintosuoritusotteet
- Suosituskirjeet vähintään kahdelta suosittelijalta
Työn ja tehtävän sisältöön liittyvissä kysymyksissä otathan yhteyttä professori Andrea Sandiin. Tekniset rekrytointiin liittyvät kysymykset voi osoittaa HR Advisor Hanna Multisillalle. Sähköposti-osoitteet ovat muotoa [email protected].
Hakuaika päättyy 15.1.2025 ja paikat täytetään mahdollisimman pian. Työsuhteen alkamisaika on neuvoteltavissa, mutta etusijalle asetetaan ne hakijat, jotka voivat aloittaa mahdollisimman pian. Aalto-yliopisto pidättää oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävän avoimeksi, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessin uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemusta hakuajan kuluessa. Myöhästyneet hakemukset otetaan huomioon, jos paikkoja ei ole vielä täytetty.
Huom.: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea tehtävää sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei avointen työpaikkojen ulkoisen verkkosivun kautta). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina hakijoina henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella (ei Aalto-sähköpostilla).
Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa videot: : Aalto University – Towards a better world, Aalto People ja Shaping a Sustainable Future. Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/en/careers-at-aalto
Tutustu uuteen virtuaaliseen kampuskokemukseemme: https://virtualtour.aalto.fi/