Valmistusprosessien ja -järjestelmien apulaisprofessori (tenure track)
Hakuaika päättyy
Yksikkö
Tehtäväalue
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.
Insinööritieteiden korkeakoulu on yksi Aalto-yliopiston kuudesta korkeakoulusta. Insinööritieteiden korkeakoulun päätehtävänä on uudistaa teollisuuteen ja rakennettuun ympäristöön liittyviä teknologioita tieteellisen tutkimuksen, teknologisten innovaatioiden ja innostavan koulutuksen avulla. Tavoitteenamme on luoda uutta osaamista, tietoa ja ratkaisuja palvelemaan kestävän kehityksen tavoitteita. Tutkimusaiheemme ovat erittäin merkityksellisiä ympäröivälle yhteiskunnalle ja yhdistävät teorian käytäntöön. Yhteistyöhankkeet teknologiateollisuuden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa ovat olleet tavaramerkkimme jo vuosikymmeniä. Tutkimusfokuksiamme ovat monitieteiset energiateknologiat, kestävä rakennettu ympäristö, meri- ja arktinen teknologia, mekaniikka sekä materiaalitekniikka, järjestelmäsuunnittelu ja tuotantotekniikka.
Etsimme nyt
VALMISTUSPROSESSIEN JA -JÄRJESTELMIEN APULAISPROFESSORIA (tenure track)
Toimenkuva
Aalto-yliopiston tavoitteena on tuottaa suomalaisen teollisuuden tuotantotekniikan asiantuntijoita ja johtajia. Apulaisprofessorin tehtävässä (tenure track) tulet olemaan osa konetekniikan laitoksen Materials to Products (M2P) -tutkimusryhmää.
Tällä tehtävällä pyrimme vahvistamaan koulutuksen huippuosaamista sekä analyyttistä, numeerista ja kokeellista tutkimusta teollisesti merkityksellisistä aiheista valmistuksessa. Tehtävän alueena ovat valmistusprosessit ja -järjestelmät kattaen tavanomaiset ja edistyneet tekniikat. Tutkimus edellyttää aktiivista yhteistyötä suomalaisen teollisuuden kanssa.
Tehtävä sijaitsee Aalto-yliopiston kampuksella Espoon Otaniemessä.
Roolisi ja tavoitteesi
-
Tehdä korkealaatuista tutkimusta ja julkaista tieteenalan huippufoorumeilla;
-
Johtaa tutkimusta, rakentaa omaa tutkimusryhmääsi ja hankkia ulkoista rahoitusta kansallisista ja kansainvälisistä lähteistä;
-
Opettaa kursseja valmistusprosesseista ja -järjestelmistä, tyypillisesti kaksi tai kolme kurssia vuodessa, ja osallistua opetussuunnitelman kehittämiseen.
-
Ohjata tohtorikoulutettavia tieteelliseen tutkimukseen, luovuuteen ja yrittäjähenkisyyteen;
-
Ohjata maisteri- ja kandidaattiopiskelijoita, joiden opinnäytetöiden aiheet tulevat usein teollisilta kumppaneilta;
-
Osallistua strategisten avausten kehittämiseen ja asemoida Aalto-yliopisto kansainvälisesti sekä rakentaa korkeatasoista kansainvälistä yhteistyöverkostoa;
-
Tehdä yhteistyötä teollisuuden kanssa tutkimuksen merkityksellisyyden ja tulosten levittämisen varmistamiseksi sekä parantaa opiskelijoidemme valmiuksia vastata työelämän tarpeisiin;
-
Edistää korkeakoulun asiantuntemusta tuomalla uusia ideoita ja näkökulmia yhteisöömme.
Tieteellinen ympäristö
Konetekniikan laitos
Konetekniikan laitoksen noin 300 työntekijää ja 30 tenure track -professoria tutkivat, opettavat ja kehittävät ratkaisuja yhteiskunnallisiin tarpeisiin ja luovat turvallista ja tehokasta tulevaisuuden materiaalien, valmistuksen, rakenteiden, koneiden, laivojen, energiavirtojen ja järjestelmien sukupolvea. Laitoksen monitieteinen tutkimus keskittyy arktiseen teknologiaan, kestävän energian ratkaisuihin ja digitaalisiin kaksosiin. Koulutuksen painopistealueet ovat mekaniikka sekä energiatiede ja -tekniikka. Laitoksella on vahvat yhteydet teollisuuteen, ja se tuottaa tuloksia, jotka näkyvät liike-elämässä ja yhteiskunnassa. Tutkimusalan innovaatiot edistävät yritysten kilpailukykyä globaaleilla markkinoilla ja luovat näin hyvinvointia Suomeen.
(Katso https://www.aalto.fi/en/department-of-mechanical-engineering)
Materiaaleista tuotteiksi (M2P) -tutkimusryhmä
Tehtävä on avoinna konetekniikan laitoksen tutkimusryhmässä Materiaaleista tuotteiksi (Materials to Products, M2P). Valmistavan teollisuuden tutkimus- ja korkeakoulutusosaamiseemme kuuluvat seuraavat pääaiheet: tuotantojärjestelmien mallinnus ja optimointi; valu- ja hitsaustekniikka; lisäävän valmistuksen teknologiat ja sovellukset; digitaalinen tuotanto; rikkomaton testaus ja turvallisuus; materiaalien ja sovellusten mallintaminen; vedyn vaikutus metalleihin; ja mittaukset digitaalisella kuvakorrelaatiolla. Ryhmällä on laaja työpaja-alue tutkimusta ja koulutusta varten.
(katso Materiaaleista tuotteiksi | Aalto-yliopisto)
Kokemuksesi ja tavoitteesi
Etsimme hakijaa, jonka tutkimus keskittyy edistyksellisiin ja digitalisoituihin valmistusratkaisuihin sekä niihin liittyviin teknisen ongelmanratkaisun ja kehityksen käytäntöihin matkalla kohti kestävää yhteiskuntaa. Ihanteellisella ehdokkaalla, jolla on asianmukainen tohtorin tutkinto, on näyttöä yhteistyöstä yrityskumppaneiden kanssa sekä laaja ymmärrys ja osoitettu kyky tehdä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Arvostamme käytännön kokemusta valmistuksesta.
Valmistusprosessien ja -järjestelmien yleisen osaamisen lisäksi etsimme hakijaa, jolla on kykyä muuntaa tieteellinen tutkimus käytännön tason ratkaisuiksi yhdessä tai useammassa seuraavista aiheista:
-
muovaus, lastuaminen;
-
pintakäsittely;
-
ruiskuvalu, muut valumenetelmät;
-
kokoonpano;
-
valmistusjärjestelmät;
-
automaatio ja robotiikka;
-
tuotannon mallintaminen ja optimointi;
-
valmistuksen digitalisointi.
Laajemmassa perspektiivissä työlläsi on yhteiskunnallista vaikutusta. Siksi toivomme, että esität näyttöä tutkimuksesta ja/tai opetuksesta, joka edistää radikaalia luovuutta, kestävyyttä valmistuksessa ja digitalisaatiota ja joka johtaa teollisiin sovelluksiin ja yrittäjyysaloitteisiin.
Etsimmehän myös innostavaa ohjaajaa ja kouluttajaa, emmekä voi liikaa korostaa opetuksen ja oppimisen merkitystä alalla. Motivoituneiden pedagogien yhteisönä toivomme, että sinulla on näyttöä opetuksesta ja koulutuksen kehittämisestä.
Yhteenvetona, tarjolla on erittäin mielenkiintoinen näköalapaikka tutkijalle, joka voi verkostoitua suomalaisen valmistavan teollisuuden ja akateemisen yhteisön kanssa Aalto-yliopistossa ja sen ulkopuolella. Oikean ehdokkaan kannalta parasta työtä on kuitenkin työskentely opiskelijoiden kanssa ja monitieteisen kurssitarjonnan kehittäminen.
Mitä tarjoamme
-
tehtävä Tenure track -urapolulla, jolla edetään vakinaiseen tehtävään ansioiden perusteella;
-
etuuspaketti, joka sisältää työterveyshuollon;
-
starttiraha oman tiimin perustamiseen ja apurahahakemusten kirjoitustuki;
-
erinomaiset monialaiset yhteistyömahdollisuudet yliopiston sisällä.
Tenure track Aalto-yliopistossa
Tehtävä sijoittuu Aalto-yliopiston tenure track -urapolulle. Tenure track -uralla olevilla henkilöillä on mahdollisuus edetä uravaiheesta toiseen säännöllisten suoritusarviointien kautta. Arvioinneissa otetaan huomioon ansiot kaikilla tehtäväalueen osa-alueilla. Vuonna 2010 käynnistynyt tenure track on osoittautunut kansainvälisesti houkuttelevaksi, mikä on antanut Aalto-yliopistolle mahdollisuuden rekrytoida huippuosaajia ja akateemisen uransa alkuvaiheessa olevia lahjakkaita tutkijoita Aalto-yliopistoyhteisöön.
Akateemisessa tenure track -urajärjestelmässä olevien odotetaan koko uransa ajan harjoittavan ja ohjaavan tieteellistä tutkimusta, antavan siihen liittyvää korkea-asteen koulutusta, seuraavan alansa kehitystä, osallistuvan Aalto-yliopistoyhteisön toimintoihin sekä osallistuvan alansa yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Lisätietoja Aalto-yliopiston tenure track -urajärjestelmästä löydät https://www.aalto.fi/en/tenure-track.
Oletko valmis hakemaan?
Jos haluat liittyä yhteisöömme, lähetä hakemuksesi viimeistään 10.11.2024 klo 23.59 Suomen aikaa rekrytointijärjestelmämme kautta alla olevan "Hae nyt!" -linkin kautta. Jos työskentelet jo Aallossa, hae sisäisen Workday -> Find Jobs -järjestelmämme kautta.
Jos haluat kuulla lisää tehtävästä, ota yhteyttä ryhmänjohtaja professori Jouni Partaseen, [email protected]. Mikäli sinulla on kysyttävää rekrytointiprosessiin liittyen, ota yhteyttä HR Partner Anna-Maija Harjuun, [email protected].
Liitä hakemukseesi seuraavat materiaalit englanniksi ja PDF-muodossa:
-
Hakemuskirje Ansioluettelo julkaisuluetteloineen - Käytä https://www.tenk.fi/en/template-researchers-curriculum-vitae Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) suosittelemaa pohjaa (avautuu uuteen ikkunaan).
-
Tutkimusportfolio - Katso ohjeet Policies and Procedures-dokumentista, sivulta 25.
-
Kopiot enintään viidestä (5) merkittävimmästä julkaisusta perusteluineen niiden merkityksestä "Valmistuksen" laajuudessa ja kuvaus roolistasi niissä.
-
Opetusportfolio - Katso Opetusportfolio-ohjeet hakijalle (pdf)
-
Kolmen (3) varttuneen akateemisen johtajan yhteystiedot (nimet, tehtävät, kytkökset ja sähköpostiosoitteet), jotka ovat käytettävissä suosituskirjeiden toimittamiseen. Otamme heihin yhteyttä myöhemmin jatkoon päässeiden ehdokkaiden osalta.
Yleiset ohjeet hakijoille, mukaan lukien arviointikriteerit, kielitaitovaatimukset ja ohjeet ansioluettelon laatimiseen: https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/hae-aallon-tenure-trackille .
Aalto-yliopisto pidättää oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävän avoimeksi tai pidentää hakuaikaa.
Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot:
Tutustu virtuaalisesti uuteen kampukseemme: https://virtualtour.aalto.fi/
Tietoa Aalto-yliopiston kampuksesta
Aallossa edistetään käsi kädessä korkeatasoista tutkimusta, taidetta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Alojen huippuosaaminen yhdistyy monitieteiseen toimintaan, johon osallistuvat sekä opiskelijat että paikallinen innovaatioekosysteemi. Otaniemessä sijaitseva kampuksemme on osa pääkaupunkiseutua (noin 10 km Helsingin keskustasta) ja muuttuu nopeasti avoimeksi yhteistyökeskittymäksi, joka kannustaa opiskelijoiden, tutkijoiden, teollisuuden, startupien ja muiden kumppaneiden kohtaamisiin. Aalto-yliopisto perustettiin vuonna 2010, kun kolme Suomen johtavaa yliopistoa, Teknillinen korkeakoulu, Helsingin kauppakorkeakoulu ja Taideteollinen korkeakoulu, yhdistettiin vahvistamaan Suomen innovaatiokykyä.
Lisää Aalto-yliopistosta:
Aalto.fi twitter.com/aaltouniversity
facebook.com/aaltouniversityinstagram.com/aaltouniversity
- Julkaistu:
- Päivitetty: