Opiskelijapalaute ja urakyselyt valmistumisen jälkeen
Opiskelijoiden äänen kuuleminen on tärkeä osa opetuksen ja koulutuksen kehittämistyötä sekä opiskeluun liittyvien palveluiden kehittämistä ja laadunvarmistusta. Kerättyä palautetta käytetään eri tavoin ja eri tasoilla ja niiden hyödyntämiseen kiinnitetään erityistä huomiota Kauppakorkeakoulussa. Kandipalaute- ja uraseurantakyselyyn vastaamalla vaikutat lisäksi yliopiston saamaan rahoitukseen.
Opintojen aikana sinulta pyydetään monenlaista palautetta. Tälle sivulle on koottu keskeiset Kauppakorkeakoulussa kerättävät opiskelijapalautteet, sekä tietoa mihin antamaasi palautetta hyödynnetään. Saat myös muita kyselyitä mm. eri palveluyksiköiltä, kuten esimerkiksi keväisin ura- ja rekrytointipalveluiden vuosittaisen kyselyn, jolla kerätään palautetta urapalveluista. Tuloksia käytetään palveluiden kehittämiseen.
Opiskelun jälkeen tärkeimmät kyselyt tehdään 1) valmistumisen yhteydessä, 2) vuosi valmistumisen jälkeen, 3) kolme vuotta valmistumisen jälkeen (Financial Times) ja 4) viisi vuotta valmistumisen jälkeen.
Muista vastata kuhunkin kyselyyn, kun saat sen. Vastauksesi on tärkeä!
Palautekyselyt opintojen aikana
Kurssipalaute kerätään automaattisesti jokaisen kurssin lopussa. Aallon kurssipalautejärjestelmä luo kyselyt ja lähettää kurssin opiskelijoille sähköpostitse vastauslinkin. Joissakin tapauksissa linkin voi saada myös suoraan kurssin opettajalta. Kun kysely on sulkeutunut ja siihen on vastannut vähintään viisi opiskelijaa, kurssin vastuuopettaja saa palauteraportin sähköpostiinsa. Kurssipalautteesta toimitetaan lisäksi yhteenvedot yliopiston ja korkeakoulujen johdolle kaksi kertaa vuodessa.
Kurssipalautevastaukset ovat anonyymeja eikä kyselyn vastauksia pysty yhdistämään vastaajiin. Kurssipalautteen vastauksia hyödynnetään kunkin kurssin ja opetuksen kehittämisessä. Kurssipalautteen hyödyntäminen on tärkeä osa opetuksen ja koulutuksen kehittämistyötä sekä opiskeluun liittyvien palveluiden kehittämistä.
Lisätietoa: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kurssipalaute-aalto-yliopistossa ja https://www.aalto.fi/fi/palvelut/mita-opettaja-voi-tehda-kurssipalautteen-vastausprosentin-nostamiseksi
Ota yhteyttä: [email protected]
Valtakunnallinen kandipalaute on yliopistojen valtakunnallinen sähköinen opiskelijapalautekysely, jossa selvitetään tyytyväisyyttäsi Aalto-yliopistoon ja kokemuksiasi opintojen sujumisesta. Kyselyn avulla on tarkoitus saada tietoa opiskelijoiden opiskelusta ja opetuksesta eri tieteenaloilla. Kandipalautteeseen vastataan kandidaatin tutkinnon valmistumisvaiheessa.
Kysely perustuu oppimista, opiskelua ja opetusta koskevaan tieteelliseen tutkimukseen ja sen pohjalta kehitettyyn Helsingin yliopiston HowULearn-kyselyyn. Kerättyjä tietoja tullaan hyödyntämään ainoastaan tilastollisesti ryhmätasolla, eikä yksittäisen opiskelijan tietoja tulla seuraamaan eikä raportoimaan.
Kyselyn lopussa on kysymyksiä, jotka on laadittu yhteistyössä koulutusalaasi vastaavan ammattiliiton kanssa. Toivoisimme, että vastaisit myös näihin kysymyksiin. Kysymyksiin antamasi palaute menee myös ammattiliittojen käyttöön.
Kandipalautteen tuloksia hyödynnetään korkeakoulun toiminnan kehittämisessä. Lisäksi kyselyn vastaukset vaikuttavat yliopiston rahoitukseen. Vuodesta 2021 alkaen opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on osoittanut 3 % yliopistoille jaettavasta perusrahoituksesta valtakunnallisen opiskelijapalautteen perusteella. Vuonna 2023 tämä oli n. 54 milj. euroa.
Lisätietoa: https://kandipalaute.fi
Ota yhteyttä: [email protected]
AllWell? on vuosittain kerättävä kysely opiskelijoiden hyvinvoinnista. Kysely lähetetään toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.
AllWell?-kyselyn avulla kerätään tietoa opiskelijoiden kokemuksista opetukseen, oppimisympäristöön ja omiin opiskelutaitoihin liittyen. Kyselyn tavoitteena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia ja opintomenestystä edistämällä opintojen ohjausta, opetusta, oppimispalveluita ja opiskelutaitoja.
AllWell?-opiskeluhyvinvointikyselyn tulosten yhteenveto ja ohjelmakohtaiset vastaukset toimitetaan ohjelmajohtajille ja koulun johdolle. Yhdessä muun palautedatan kanssa niitä käytetään opetuksen kehittämisen tukena koulutusohjelmissa.
Kyselyyn vastanneet opiskelijat saavat kyselyn sulkeuduttua henkilökohtaisen vastapalautteen, joka antaa vinkkejä esimerkiksi parempaan stressinhallintaan, keinoihin parantaa omia opiskelutaitoja ja tunnetaitojen merkityksen tunnistamiseen oppimisen kannalta.
Lisätietoa: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/allwell-opiskeluhyvinvointikysely
Palautekysely valmistumishetkellä
Vastaa kyselyyn ennen todistuksen noutamista.
Aalto-ylipiston kauppakorkeakoulu ja Suomen Ekonomit keräävät valmistumisvaiheessa olevilta maisteriopiskelijoilta palautetta opiskeluun ja työllistymiseen liittyvistä asioista. Kyselyssä kysymme mielipidettäsi opintojen sujuvuudesta, suoritetusta tutkinnosta sekä työelämäkokemuksistasi suhteessa opintojen aikana kehittyneeseen osaamiseen.
Vastaa kyselyyn ennen todistuksen noutamista.
Vastauksia käsitellään luottamuksellisesti, eikä vastauksia ja vastaajia voida yhdistää toisiinsa. Saatua palautetta hyödynnetään mm. yliopiston toimintojen arvioinnissa ja kehittämisessä sekä valmistuneiden työllistymisen ja palkkatason seurannassa.
Suomen Ekonomien kooste palautteista:
Lisätietoa: [email protected]
Palaute- ja urakyselyt valmistumisen jälkeen
Miksi sinun pitäisi vastata urakyselyihin valmistumisen jälkeen? Koulumme laatu vaikuttaa myös oman tutkintosi arvoon pitkällä aikavälillä.
Saat kyselyt sähköpostiisi valmistumisesi jälkeen, mikäli sinulla on toimiva sähköpostiosoite Aalto-yliopiston alumnirekisterissä. Kaikki Aalto-yliopistosta valmistuneet ovat automaattisesti alumneja, mutta muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla, jotta tavoitamme sinut jatkossakin. Yhteystiedot voi päivittää alumnien Päivitä tietosi -sivulta löytyvän lomakkeen kautta.
Tutustu myös Kauppakorkeakoulun alumnitoimintaan ja liity Kauppakorkeakoulun alumnien LinkedIn-ryhmään, jossa voit verkostoitua muiden Kauppiksen alumnien kanssa.
Voit saada uraseurantakyselyn sähköpostin lisäksi myös tekstiviestillä tai kirjeitse.
Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut lähettää sijoittumisurakyselyn maisteriksi valmistuneille noin vuosi valmistumisen jälkeen. Kyselyn ajankohta on syyskuu. Kysely lähetetään sähköpostitse.
Kyselyssä keräämme palautetta kauppatieteiden tutkinnosta työelämään sijoittumisen näkökulmasta sekä saamme kyselystä myös monipuolista tietoa työelämästä ja siellä vaadittavista taidoista. Kyselyssä voi antaa myös palautetta Kauppakorkeakoulun alumnisuhteille ja ura- ja rekrytointipalveluille.
Tulokset raportoidaan koululle sekä osin myös opiskelijoille. Tuloksia hyödynnetään mm. opiskelijoiden uraohjauksessa ja koulutusohjelmien opetuksen kehityksessä.
Tutustu kyselyn tuloksiin https://www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/kauppakorkeakoulusta-valmistuneet-tyoelamassa sekä (vain aalto-tunnuksilla) https://www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/kauppakorkeakoulun-maisterit-tyoelamassa-koulutusohjelmittain.
Ota yhteyttä: [email protected]
Financial Times, Masters in Management
Financial Times (FT) toteuttaa vuosittain kansainvälisen Masters in Management (MiM) – rankingin, jossa pyritään listaamaan kauppakorkeakoulujen johtamisen maisteriohjelmia paremmuusjärjestykseen. Ranking mittaa muun muassa maisteriohjelmista valmistuneiden ura- ja palkkakehitystä, osallistujien henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamista ja ohjelmien kansainvälisyyttä. FT:n ranking perustuu sekä opiskelijoiden kyselyn kautta antamiin tietoihin että koulujen tuottamaan tilastoaineistoon. Kysely lähtee Kauppakorkeakoulun maisteriksi valmistuneille kolme vuotta valmistumisen jälkeen.
Kysely lähetetään FT:n toimesta sähköpostitse aina keväisin kaikille kulloinkin vuorossa olevalle alumnikohortille Kauppakorkeakoulun alumnirekisterissä olevan yhteystiedon mukaan. Vastausaikaa kyselyyn on alumneilla noin kuukausi. Lisäksi tiedustelemme maistereiltamme vuosittain jonkin verran alumnirekisteristä puuttuvia yhteystietoja, jotta saisimme varmasti riittävän määrän vastaajia kyselyyn (kriteerinä on vähintään 20 prosentin vastausaktiivisuus sekä vähintään 20 vastausta per koulu). Alumnien vastaukset muodostavat yli puolet rankingin pisteytyksestä, joten ne ovat keskeinen osa kokonaisuutta.
FT:n MiM ranking on kansainvälisesti arvostettu listaus ja siinä menestymisestä on hyötyä niin koululle kuin myös alumneillemme tutkinnon arvostuksen kautta.
Ota yhteyttä: [email protected]
Kauppakorkeakoulu lähettää valtakunnallisen uraseurantakyselyn maisteriksi valmistuneille noinviisi vuotta valmistumisen jälkeen. Kyselyn ajankohta on loka-joulukuu. Voit saada kyselyn sähköpostitse, tekstiviestillä tai kirjeitse.
Uraseurantakysely tuottaa kattavaa tietoa akateemisten laadullisesta työllistymisestä sekä yliopistokoulutuksen vastaamisesta työelämän osaamistarpeisiin.
Kyselyn tuloksia on hyödynnetty Aalto-yliopistossa mm. opetuksen suunnittelussa, ohjauksessa ja koulutuksen kehittämisessä sekä tulokset raportoidaan myös valtakunnallisesti.
Vuodesta 2021 alkaen opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on osoittanut 2 % yliopistoille jaettavasta perusrahoituksesta valtakunnallisen uraseurantakyselyn perusteella. Vuonna 2023 tämä oli n. 36 milj. euroa. Vastausten lukumäärä vaikuttaa suoraan Aalto-yliopiston valtionrahoitukseen eli arvokkaan palautteen lisäksi vastaamalla tuet samalla myös rahallisesti yliopistomme toimintaa.
Lue lisää
- https://www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/kauppakorkeakoulusta-valmistuneet-tyoelamassa
- https://www.aarresaari.net/valmistuneet-tyoelamassa/
Ota yhteyttä: [email protected]